Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 50 191
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 60
Еха труден избор...Преди време баткото беше приет в НПМГ математика и информатика и НУИИ. И трябваше да избира/моят избор беше НПМГ/, той избра НУИИ, това му беше на сърце.
Излезе и МОН-ското класиране. Дъщеря ми е приета освен в НУИИ и в много желаната 1 АГ (Първа Английска Гимназия), ами сега?
При моето дете зодия Везни Zodiac Libra изборът все се свежда до "не може ли и двете?" Smile

По този повод да попитам дали участие в 3-то класиране на МОН бива възможно ако детето е прието в някое от училищата по културата? Отразява ли се статус ЗАПИСАН в https://infopriem.mon.bg/?

# 61
Може да участва. МОН и МК са две паралелни вселени, които нямат много допирни точки. Миналата година си спомням, че можех теоретично да пусна заявление за трето класиране, след като детето беше записано в НГПИ.

# 62
  • Върху лъчите на Слънцето.
vale4ka76, не се отразява.

# 63
Когато моят син трябваше да избира между Нуи и най-желаната от децата в града езикова гимназия, не се поколеба и за секунда, нуи си беше неговото. Аз съм разказвала,  че в  последения ден за записване по МОН ми се обажда една дама от гимназията и ме пита деликатно дали не сме забравили да запишем детето, имаме още няколко часа. Явно е необичайно такова "пренебрежение". И аз й казвам, че той вече е записан ученик на нуи. И тя само в отговор - Ох ще направите много щастливо някое дете... Много е труден този избор, но според мен само за родителите, добре че не трябваше аз да избирам тогава , щях да се побъркам. За децата е лесно. Те нямат усещането за "похабен бал". Те "знаят" кое е тяхното.

# 64
А на мен ми звъняха миналата седмица от предишното училище на дъщеря ми, деликатно да ме подсетят, че още не сме  кандидатствали за 8-ми клас. Не излизало в системата. Успокоих ги, че не само е приета, но е записана вече Simple Smile
Съжалявам, че не се зачетох по-рано в групата, наистина много полезна информация се споделя тук!

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 11:19 от fata_morgana

# 65
Моята щерка вчера я приеха в Княгиня Евдокия в новата специалност Театрален,кино и телевизионен декор. Самата паралелка е смесена със същата специалност с включено Осветление. Ние сме много щастливи, за съжаление или не, не успяхме да се преборим за нито едно от училищата към МК..с Тея 200 деца с оценка 4.08 в полиграфията...как са ги Оценявали не знам... съжалявам само за похабените пари за уроци по рисуване. От тук нататък гледаме само напред - много се вълнувам, защото има изгледи и за развитие след 12 клас...в НАТФИЗ има катедра по визуални изкуства. 😊 Весело лято

# 66
Моята щерка вчера я приеха в Княгиня Евдокия в новата специалност Театрален,кино и телевизионен декор. Самата паралелка е смесена със същата специалност с включено Осветление. Ние сме много щастливи, за съжаление или не, не успяхме да се преборим за нито едно от училищата към МК..с Тея 200 деца с оценка 4.08 в полиграфията...как са ги Оценявали не знам... съжалявам само за похабените пари за уроци по рисуване. От тук нататък гледаме само напред - много се вълнувам, защото има изгледи и за развитие след 12 клас...в НАТФИЗ има катедра по визуални изкуства. 😊 Весело лято
Колко е достигнатия минимален бал в Княгиня Евдокия?

# 67
Колко е достигнатия минимален бал в Княгиня Евдокия?

319

# 68
  • Варна
Миналата година така ми звъннаха от Хуманитарната /Варна / да питат дали ще я запишем.
Звънна ми и класната от основното училище да ми каже, че при тях не излиза записана, тя знаеше, че ще кандидатства в НУИ и много я подкрепяше и много се зарадва като ѝ казах, че е записана вече. Не им излизат явно училищата, които не са към МОН.

Нашето приятелче е прието на 1во класиране в Хуманитарната и ще се запишат в понеделник. За съжаление за НУИ няма шанс, 16 резерва.

# 69
Детето ми е едно от многото с резултат 4.08 в Полиграфското училище.  Записали сме там като желания всички специалности. Дали изобщо има шанс за второ класиране при толкова много деца с тази оценка? Също - никъде не открих информация как ще се проведе там второ класиране.
Детето ми е прието в системата на МОН  не по първо желание в 144 СУ Народни будители в кв. Младост  в специалност рекламна графика. Обмислям да подадем заявление за второ класиране, т.к. ще се запази мястото в 144 СУ, за да изчакаме резултата от фотографското, в случай че останат свободни места след първо класиране.

# 70
Детето ми е едно от многото с резултат 4.08 в Полиграфското училище.  Записали сме там като желания всички специалности. Дали изобщо има шанс за второ класиране при толкова много деца с тази оценка? Също - никъде не открих информация как ще се проведе там второ класиране.

Миналата година дъщерята не успя да влезе там беше с оценка 4.50. До септември когато си течаха техните вътрешни  класирания- второ, трето, четвърто класиране, беше стигнало края на август - последно прието дете  беше с оценка, ако не се лъжа 4.70- те се обаждат по ред на децата в списъка  след чертата, така ми беше обяснено./а дали е точно така никой  не е сигурен/....аз звънях два пъти миналата година и вече август месец директно ми беше казано, че няма шанс да ни приемат , че между нас и последното прието дете ни делят още 30 деца.

# 71
Детето ми е едно от многото с резултат 4.08 в Полиграфското училище.  Записали сме там като желания всички специалности. Дали изобщо има шанс за второ класиране при толкова много деца с тази оценка? Също - никъде не открих информация как ще се проведе там второ класиране.

Миналата година дъщерята не успя да влезе там беше с оценка 4.50. До септември когато си течаха техните вътрешни  класирания- второ, трето, четвърто класиране, беше стигнало края на август - последно прието дете  беше с оценка, ако не се лъжа 4.70- те се обаждат по ред на децата в списъка  след чертата, така ми беше обяснено./а дали е точно така никой  не е сигурен/....аз звънях два пъти миналата година и вече август месец директно ми беше казано, че няма шанс да ни приемат , че между нас и последното прието дете ни делят още 30 деца.
Благодаря за обратната връзка.  Явно е най-добре да я запиша на второ класиране в паралелките към МОН, т.к. ако изчакваме класиране за фотографското до август ще изгубим всякакви шансове за класиране 😅

# 72
  • София
Детето ми е прието в системата на МОН  не по първо желание в 144 СУ Народни будители в кв. Младост  в специалност рекламна графика. Обмислям да подадем заявление за второ класиране, т.к. ще се запази мястото в 144 СУ, за да изчакаме резултата от фотографското, в случай че останат свободни места след първо класиране.

Можете да си действате паралелно в системата на МОН и дори да се запишете в училището, в което детето е прието на второ класиране, а същевременно да чакате как ще се развият събитията във Фотографското. Ако успеете (пожелавам ви го!), тогава изтегляте документите от училището към МОН и се записвате в НПГПФ. Успех!

# 73
Здравейте,

следя ви вече втора тема. Изключително полезна и добре поднесена информация намирам тук, за което благодаря на всички ви! Особено на по-старите момичета, чиито деца миналата година  кандидатстваха!
Дъщеря ми тази година кандидатства и в трите училища към МК. За съжаление се представи на средно ниво, така че не знам какъв шанс има на второ класиране в приложното и във фотографското...Поради тази причина като бекъп вариант подадохме заявление към училищата към МОН, като на първо място съм писала в ПГО специалност Сценичен костюм. Дали някой има информация относно тази специалност през годините. Колко рисуват и изобщо всичко би ми било полезно.

Здравейте!

Дъщеря ми от самото начало реши, че иска да кандидатства в НГО със “сценичен костюм”, въпреки, че балът й е доста по-висок и имаше и други добри опции. Не сме се водили от балове, нямаше интерес и към училищата към МК. Оствавих я сама да вземе решение и сега е много въодушевена и щастлива от избора си.

Имаме познато дете в 10-ти клас, което сподели, че е много щастлива в училището. Спокойна и задружна среда, големите помагат на малките и имат общи проекти, имат интересни дейности и проекти извън училището. Класовете са основно от момичета, но ги описа като задружни. Учи моден дизайн, но според нея сценичният костюм е по-интересната специалност, защото имат повече творческа свобода да експериментират и по-интересни предмети. Базата е добра, пред училището има спирка на метро и трамваи. Ако имате още въпроси може да ми пишете на лично. Имаме познат, който преподава в училището и отзивите от него също са много добри.

Успех на всички деца!

# 74
  • София
Добър вечер. Излезна второто класиране в НГПИ. Стискам палци!

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 22:43 от dvladova

Общи условия

Активация на акаунт