Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 588
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 780
Излезе и Фотографското.
Отчайващо е с 4,75 резултат сме около стотния номер. Не виждам как ще стигнат до нас
Не се отчайвайте въобще - нито оценката, нито номерът (100) са ниски. Имате съвсем реални шансове. Не забравяйте, че децата, които кандидатстват с рисуване към МК, са общо-взето едни и същи за трите училища.

# 781
dete2, няма никакъв повод за тревога: всички са класирани за всичко там 🤣🤣🤣 Т.е. едни и същи номера са класирани на различни места, примерно номер 220 е приет фотография, ама е вписан и като 55 резерва в компютърната анимация 😆

# 782
Ужасно е всичко, когато знаеш, че имаш шанс, но няма как да знаеш всъщност и когато разчиташ 99 % на гимназии към МК... Дано не спамя. Моля, кажете от кога се подава заявление за второ класиране във фотографското и в приложната? И нали онлайн, ако не сме приети на първо класиране? А, да - за приложната гимназия видях. Но за фотографското?

# 783
Във Варна е излязло класирането за НУИ, тази година имаме ли някой приет?

Тази година май само ние от Варна сме кандидатсващи, но моя син се яви само на изпита към МОН и сега чинно си чакаме класирането 🙂
Успех желая и дано, ако го приемат да е доволен. Наше близко дете беше миналата година прието в Хуманитарната с рисуване, записа се и си учи там, харесва си класа и всичко, но откъм рисуване имат много по-малко часове като цяло сравнено с НУИ, където е дъщеря ми. Те са приятелки, та затова сравняваме. Но пък имат много часове английски в 8ми клас, прибират се по-навремето също, та си има и предимства. Тя си харесва училището и е доволна иначе.
Така е защото НУИ е професионална гимназия и там всички часове като СИП, ЗИП, всякакви други са ориентирани към разнообразни рисувателни предмети. Имат и практика. Децата, завършват с ДЗИ по професия, дипломна работа и степен на професията. Т. Е. хорариумите по Мат, бел и т. Н. са узрязани в по-горните класове. Но пък се учат дв езика, верно по два часа, седмично но ги има. Иначе чужд език в нито от двете училища, (нуи и химанитарна)  е ниво.

# 784
И аз винаги съм се чудила защо деца, които са приети във фотографското, фигурират като резерви и в по-задните си желания.

Но иначе оценка 4.75 далеч не е отчайваща за фотографското и децата имат наистина много голям шанс за там.

Тъжно ми е за момчето, което се надяваше за анимацията. За едната бройка не са стигнали до оценка 5.5. Хубавото е, че там няма нито едно надпланово прието дете и е достатъчно само две да се откажат, за да приемат всички с 5.50, но в резервите има доста с с 5.50, така че там нещата са доста несигурни за по-ниските оценки.

Venelina, в приложното вече може да подадете онлайн заявление, ако детето не е прието на първо класиране. За фотографското май участвате на второ класиране автоматично. Всъщност там досега никога не са правили второ класиране, ами звънят директно по телефона на следващите в списъка. Майките на деца от предишни години, които не са били приети на първо класиране, може да потвърдят дали са пускали някакво заявление.

# 785
Ужасно е всичко, когато знаеш, че имаш шанс, но няма как да знаеш всъщност и когато разчиташ 99 % на гимназии към МК...

Абсолютно е така,  аз именно затова, апелирам да не се залага всичко на един кон. Защото понякога не е въпрос на възможности на детето а на стечение на обстоятелствата. Поне детето да има избор, ако не едното то да е другото ( с НВО бел и мат).

Моят доста мърмори през  годината 7 клас, че ходи на уроци по БЕЛ и се готви по Мат, защото той си искаше МК и това е. Но на изпита  по рисуване се оказа с много лошо разположение спрямо композицията и му бяха резнали оценката така, че влезе в последните редици. Ако нямаше добрите умения да рисува (той преди това 5-7 клас пак беше ученик на нуи) щеше да се е "удавил". Просто беше изсмукал от пръстите си максимум в тази кофти за него ситуация. Късмет е че му стигна бала, но ако не му беше стигнал щеше да е в престижна езикова гимназия... И да продължава рисуването с частни уроци. За разлика от сега, когато пък ходи на частни уроци по език Simple Smile.

# 786
  • Варна
Във Варна е излязло класирането за НУИ, тази година имаме ли някой приет?

Тази година май само ние от Варна сме кандидатсващи, но моя син се яви само на изпита към МОН и сега чинно си чакаме класирането 🙂
Успех желая и дано, ако го приемат да е доволен. Наше близко дете беше миналата година прието в Хуманитарната с рисуване, записа се и си учи там, харесва си класа и всичко, но откъм рисуване имат много по-малко часове като цяло сравнено с НУИ, където е дъщеря ми. Те са приятелки, та затова сравняваме. Но пък имат много часове английски в 8ми клас, прибират се по-навремето също, та си има и предимства. Тя си харесва училището и е доволна иначе.
Така е защото НУИ е професионална гимназия и там всички часове като СИП, ЗИП, всякакви други са ориентирани към разнообразни рисувателни предмети. Имат и практика. Децата, завършват с ДЗИ по професия, дипломна работа и степен на професията. Т. Е. хорариумите по Мат, бел и т. Н. са узрязани в по-горните класове. Но пък се учат дв езика, верно по два часа, седмично но ги има. Иначе чужд език в нито от двете училища, (нуи и химанитарна)  е ниво.
Да, така е за езика. Ние разчитаме на уроци, че да държи ниво.

# 787
Утре пускаме за второ в приложното.
Момичета, може ли някоя кадърна дама да пусне нова тема, че ще ни заключат, въпреки че е супер гореща и полезна темата.

# 788
Утре пускаме за второ в приложното.
Момичета, може ли някоя кадърна дама да пусне нова тема, че ще ни заключат, въпреки че е супер гореща и полезна темата.

Оф, сякаш ще им гръмне сървъра, ако не пуснем новата тема по график. ☹️

Сега съм на плажа, по-късно, като съм на компютъра, ще пробвам да пусна нова.

# 789
Аз не съм съгласна за коня. Ако на детето коства твърде много за мен е безсмислено. При нас беше така. И друг път съм го казвала - аз съм от рода на учители, нямаше друга оценка освен 6+ по всичко. Топ гимназии, топ университети, олимпиади...повечето гръмнаха рано-рано, на 30 вече са тотал щета. Отделно щерката ако я бодна в езикова щеше да е супер нещастна

# 790
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, знаете ли дали трябва детето да присъства при записването? Може ли да го запиша сама?

# 791
  • София
Ох, гледах и аз тия дни, че сме навъртели 50 странци, но ми се струва, че моментът е много неподходящ за нова тема - точно по средата на приемната кампания и е доста неудобно за хората да търсят информация в две отделни теми. Дали да не почакаме да позатихне темата и тогава да минем към нова?
Писах на модератор с въпрос дали не може да е за конкретни дати (примерно до края на юли) удължена темата заради кампанията, но не може както с отчетните наборни. Ще ни изчакат още някой ден, но си трябва нова тема. Ако можеш ти или Амели, ще сме благодарни Flowers Hibiscus
Orquidea, питайте в конкретното училище, ако детето е с навършени 14 г. Ако е на 13, със сигурност може и без него. В НПГПФ при записване на първо класиране в по-долно желание се подаваше на място заявление за участие във второ, но за неприетите не знам дали трябва да се подава. По-скоро звънят по ред на всички.
Успех днес на очакващите НУИИ!

# 792
Здравейте.
Удължих темата до края на месец Юли.
Успех на децата! Flowers Hibiscus

# 793
Здравейте.
На второ класиране сме с 10 души пред нас, но вярваме, че е много възможно и да влезнем. Класирахме се на първо с компютърна графика, но той това не го иска толкова. Все пак ще го запишем временно, колкото да не си загубим позицията и ще видим следващата седмица как ще се доразвият нещата.

# 794
Много благодарим на модератора за разбирането! Heart
Аз междувременно бях почнала да подготвям новата тема, така че имам готовност директно да я пусна, като дойде времето.

Елисавета, стискаме палци! Пишете, моля ви, какво е станало. Това ще е много полезна информация за анимацията - дали и доколко се освобождават места в тази специалност на второ класиране. Hug

Общи условия

Активация на акаунт