Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 521
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 990
Не се отказвайте! Аз се бях отказала за приложното, защото дъщеря ми имаше 4.20, а искаше в най-хубавата паралелка. Записах я във фотографското на първо класиране и съвсем на майтап и в последния момент попълних за второ, да видя до къде ще стигне. Вчера вече беше приета в първото си желание. Освободихме мястото в гр.дизайн във фотографското, за което по-нагоре беше писано, че са се обадили😉

# 991
The_hedgehog, мисля че ако се запишеш, пак може да подадеш заявление да те преместят в по-предните ти желания, ако се освободи някъде място.

# 992
  • София
Съвсем добронамерено, не си правете експерименти с чакане и тоя казал, оня казал - запишете се да ви е сигурно мястото, пък после, ако се придвижите нагоре - ОК, важното е да не изпаднете от въртележката.

# 993
Е те не са ли се записали?
Като видях колко им е трудно да работят с документи - в училището (и подаващите документи между другото), не оставихме нищо на рекъл-казал по телефона. Записахме се и участвахме във второ класиране, след което отидохме на място да проверим дали всичко е ок. Ако не ни бяха приели на второ класиране по първо желание щяхме да участваме в следващите класирания. Така че се запишете и не правете глупости.

# 994
  • София
Честито на всички приети  и успех на онези, които още чакат обаждане.

На мен всъщност ми е интересно, децата на онези, които са завършили вече гимназията с какво и къде продължават нагоре. Та като минат приемите, ако някой желае да сподели, ще ми е много интересно. Далеч ни е още, но опита винаги е безценен.

Честито на всички приети! Relaxed

И на мен ще ми е интересно, ако някой сподели, въпреки че ние имаме още 3 години да отикаме НПГПФ-то.

Повечето деца от трите училища към МК доколко чувам продължават в Художествената Академия или в Нов Български Университет. ARC Academy също е вариант за България. Много сме доволни от летните им курсове между другото. Някъде по-нагоре в темата някой беше споменал NABA. В някаква друга тема четох за някакво дете, което щеше да учи в Istituto Marangoni. Доколкото чувам има доста силни университети арт и дизайн ориентирани в Дания и Нидерландия и май това е обобщено.

# 995
  • София
Имаше такава тема в подфорума "Висше образование", та там споделяха за неособено добри впечатления от нивото на училищата в чужбина. Ще я потърся, сигурно е доста назад.
Аз и друг път съм писала - от класа на дъщеря ми три момичета продължиха с мода в НХА, едно момче има в метала пак там, няколко завършиха частни академии за дизайн. Моята ще е 4 курс ландшафтна архитектура в ЛТУ. Тези знам, които използваха и продължават да използват наученото в Приложното. Иначе има и студенти по право, кой каквото го влече.

# 996
  • София
Ние миналата година февруари ходихме до Ротердам - бяхме на ден на отворените врати в WdKA. Еми.... не е нашето. Обиколихме доста специалности и не останахме доволни. Базата обаче е добра. Минахме и през Амстердам - не помня кой беше точно университета, но не ни пуснаха вътре. После май месец дъщеря ми ходи до Грьонинген с брат си да гледа дипломирането на випуска тази година. Университетът е Hanze - Minerva Art Academy. Еми аз останах потресена от някои неща, тя каза че имало и добри, но били единици. Може за  деца, които не са се занимавали с изкуство до сега да е  уау, но за мен имаше неща, които бяха на ниво детската градина. Та затова реши да учи тука в НХА, евентуално за магистратура ще търси навън нещо по-интересно.

# 997
Мили дами!
Първо да ви благодаря за чудесната тема - само тя ме държи в напрегнатите моменти до финала Heart

Мисля, че знам отговора, но тъй като не съм сигурна, да си питам Simple Smile
Сега записах синът ми в Полиграфията - специалност Фотография (обадиха ми се днес). Той иска Фотография. Моят прадядо е един от първите фотографи в България - така де, в кръвта му е.

Нооо, в кръвта му (пак по моя линия) е и Дърворезбата, за която имаме голям шанс на следващото класиране.

И ето го и въпроса... Всъщност са два:
1. Нали ако го приемат Дърворезба, мога да го отпиша от Фотографията и да го запиша Дърворезба?
2. Ще е трудно решение кое от двете да изберем по ред причини
Вие какво бихте ме посъветвали? Simple Smile

В крайна сметка той ще реши, но не е лошо да вземе информирано решение Simple Smile

# 998
  • София
1. Да
2. Толкова са различни двете неща... Детето да си прецени

# 999
Angelina.sto, честито и на вас!
1. Да, можете.
2. Ще Ви посъветвам същото, което посъветвах друга майка в пост #905 на стр.61.

# 1 000
Аз се консултирам по всички такива въпроси с учителката по рисуване, при която се подготвяше дъщеря ми. Тя най-добре познава способностите ѝ и познава училищата и различните специалности.

# 1 001
angelina, честито!

Прекрасно е, ако детето има възможност да избира, макар че в някои ситуации е по-лесно съдбата да избере вместо теб. Grinning

Разбира се, детето трябва да реши за себе си какво го влече повече, но погледнато отстрани, от практична гледна точка, фотографията е много по-лесна за директна реализация. От там нататък обаче причините да избереш специалност са толкова много и толкова лични, че тук наистина не виждам как ще сме от полза. Каквото и да избере младежът, пожелаваме му да се чувства на своето място!

# 1 002
Благодаря на всички, които ми отговориха Heart
Абсолютно сам ще си реши (ако изобщо се стигне до избор) Има вариант и да не стане с дърворезбата)   Simple Smile Но, ако стане, според мен той там ще иска, защото има рисуване и скулптура, а във фотографията има математика Simple Smile))

Успех на всички! Heart

# 1 003
angelina.sto@gmail.com, много те моля, напиши ми кой е прадядо ти ❤️ ако нещо те притеснява - на лични. Аз съм от Казанлък, тук имаме музей на фотографията. Дъщеря ми, учеше в ХГ от 5 до 7 клас и сега пак продължава. От музея тази година организираха безплатен курс за желаещите деца. На нея ѝ беше много интересно и инициативата им беше чудесна, да предизвикат желанието в децата.

# 1 004
Ние миналата година февруари ходихме до Ротердам - бяхме на ден на отворените врати в WdKA. Еми.... не е нашето. Обиколихме доста специалности и не останахме доволни. Базата обаче е добра. Минахме и през Амстердам - не помня кой беше точно университета, но не ни пуснаха вътре. После май месец дъщеря ми ходи до Грьонинген с брат си да гледа дипломирането на випуска тази година. Университетът е Hanze - Minerva Art Academy. Еми аз останах потресена от някои неща, тя каза че имало и добри, но били единици. Може за  деца, които не са се занимавали с изкуство до сега да е  уау, но за мен имаше неща, които бяха на ниво детската градина. Та затова реши да учи тука в НХА, евентуално за магистратура ще търси навън нещо по-интересно.

Каква специалност избра в НХА?

angelina.sto@gmail.com  - Дъщеря ми каза : "Фотография винаги може да се изучи в специален курс".               Дърворезбата разгръща още много други умения. Да не говорим сянката, която хвърля ИИ върху фотографията ....Това е погледнато от чисто практична гледна точка. Остава емоционалната. Детето трябва да е водещото. Със сигурност ще разцъфне в новата училищна среда, която избере.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 22:56 от m_lenski

Общи условия

Активация на акаунт