Кандидатстване с рисуване след 7 клас - 12 тема (удължена тема до края на месец ЮЛИ)

• 48 521
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 1 005
Ние миналата година февруари ходихме до Ротердам - бяхме на ден на отворените врати в WdKA. Еми.... не е нашето. Обиколихме доста специалности и не останахме доволни. Базата обаче е добра. Минахме и през Амстердам - не помня кой беше точно университета, но не ни пуснаха вътре. После май месец дъщеря ми ходи до Грьонинген с брат си да гледа дипломирането на випуска тази година. Университетът е Hanze - Minerva Art Academy. Еми аз останах потресена от някои неща, тя каза че имало и добри, но били единици. Може за  деца, които не са се занимавали с изкуство до сега да е  уау, но за мен имаше неща, които бяха на ниво детската градина. Та затова реши да учи тука в НХА, евентуално за магистратура ще търси навън нещо по-интересно.

Каква специалност избра в НХА?

angelina.sto@gmail.com  - Дъщеря ми каза : "Фотография винаги може да се изучи в специален курс".               Дърворезбата разгръща още много други умения. Да не говорим сянката, която хвърля ИИ върху фотографията ....Това е погледнато от чисто практична гледна точка. Остава емоционалната. Детето трябва да е водещото. Със сигурност ще разцъфне в новата училищна среда, която избере.

Благодаря! Simple Smile

Той от самото начало си иска дърворезба ("като дядо", ми каза - моят баща правеше всякакви неща от дърво и накрая, преди да почине, правеше прекрасни играчки от дърво, но това е друга тема Simple Smile). Много ме изненада като писахме желанията и ми стана мило. Heart
Сега само да има късмет и май, май там ще е.
Макар че Полиграфията ни е на 10 мин пеша....

Simple Smile

# 1 006
Дъщеря ми учи Художествена дърворезба в НГПИ. Това не й беше първо желание, но точно учителите по Дърворезба и Скулптура харесва много, това са специалните предмети към специалността. Ако беше приета по първото си желание, нямаше да има възможността да учи Скулптура, която се оказа, че й харесва много.

# 1 007
@leprikon

Браво на твоето дете Heart

Прадядо ми е Ангел Хаджимитов. Имал е известното в Самоков Фото Мусала. Целият първи етаж на къщата, която е построил - с декори, стъклен покрив за естествено освеление.

Имаме над 10 000 стъклени плаки.

Ето съвсем скоро какво написаха за него от Исторически Музей - Самоков:

Ангел Д. Хаджимитов. Роден през 1887 г., неговата фотографска кариера започва през 1901 г. когато започва да изучава това изкуство в ателието на Иван А. Карастоянов в София. Няколко години по-късно Хаджимитов вече бил помощник фотограф в няколко софийски ателиета, докато през 1911 г. се завръща в Самоков и започва работа първоначално като помощник, а впоследствие и като съдружник на Атанас Германски. През 1920 г. Ангел Хаджимитов откупил правата и цялото оборудване от Германски и поставил началото на своята самостоятелна фотографска кариера, която продължила до смъртта му през 1962 г.
   За един не-малък период от време (около 40 години) Ангел Хаджимитов заемал първостепенна роля във фотографските услуги в Самоков, като неговото ателие било най-посещавано. Наред с портретната фотография, Хаджимитов заснел много ценни за историята на града моменти – участието на самоковци в Първата световна война, откриването на първата в България и най-голямата в Европа по това време ски-шанца „Царица Йоана“, посещението в Самоков на руския патриарх Алексий І по повод националното честване 1000 години от смъртта на Св. Иван Рилски през 1946 г., градски и национални тържества и манифестации, както и още много, много събития. Историческата стойност на архива, оставен от Ангел Хаджимитов за Самоков е огромна. Наред с гореизложените исторически моменти, той е запечатал в своите стъклени плаки и ленти много изгледи не само от града, но и от Чам-Кория и Рила

Simple Smile
Дъщеря ми учи Художествена дърворезба в НГПИ. Това не й беше първо желание, но точно учителите по Дърворезба и Скулптура харесва много, това са специалните предмети към специалността. Ако беше приета по първото си желание, нямаше да има възможността да учи Скулптура, която се оказа, че й харесва много.

Чудно, много благодаря!
Успех на детето! Heart

И аз си мисля, че ще това - само да имаме късмет в понеделник поне едно дете да не се запише и сме там Heart

# 1 008
Има трето класиране в НУИИ до номер 71 са приети. Това ще раздвижи кларнията и във Фотографията и в НГПИ

# 1 009
Дали има шанс второто класиране на МОН да раздвижи класирането в НУИИ?

# 1 010
Съмнявам се, звучи невероятно.

# 1 011
  • София
Чакаме и големите да се похвалят. Hug

# 1 012
  • София
Хваля се! Дъщеря ми е приета Илюстрация в НХА. Тази година се дипломира Живопис в НУИИ.

# 1 013
  • София
Хваля се! Дъщеря ми е приета Илюстрация в НХА. Тази година се дипломира Живопис в НУИИ.

Бравоо! Честито, Ивка! Relaxed След няколко години и ние дотам ще стигне. Кандидатстването за университет  толкова ли е стресиращо колкото за гимназия?!

# 1 014
Поздравления!Това е повод за гордост!  Звучи ми много интересна специалност. Имаше ли голям интерес и конкуренция? Проучвали ли сте опциите след завършване? Какви биха били переспективите? Мисля, че можеха да бъдат и арт директори или нещо такова....

# 1 015
  • София
Ивка, честито! Леко и приятно да е следването ѝ!

# 1 016
  • Върху лъчите на Слънцето.
Честито, Ивка!
Моят син продължава в специалност "Живопис".

# 1 017
Честито, Ивка! Да ѝ бъде интересно и вдъхновяващо! Много ще ни е полезно всичко споделено от теб ❤️

# 1 018
Странна птица, Ивка -честито на децата! Леко следване!

# 1 019
Моля за мнения, децата, които вече учат в НГФП/фотографското/-  рисуването как е застъпено там, рисуват ли, защото специалностите предразполагат повече работа на компютър и ако да, какви  специални предмети се изучават след 9 клас?Благодаря ви!/никъде не мога да намеря информация,,за това, което се изучава/

Общи условия

Активация на акаунт