Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 986
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Тони ,не е патронен а благотворително тържество с кауза.Като цяло училището ни много често събира пари за различни каузи и да помогнем на някое детенце. Миналата година синът ми чак малко му втръсна и изръси ,че вече трябвало за нас да събират пари да ни помогнели🤔😱
Бобси ,бързо оздравяване ви пожелавам.Тази година от рано ни хванаха болестите ,ние го минахме малко преди началото на уч.година😥

# 466
  • София
Младежът днес ще има две входни - по БЕЛ и по немски. По БЕЛ са с нов учител и нещо се е притеснил, защото щяло да има въпроси от литературата, за които трябва да разсъждава. За немския нямал притеснения. Не е преговарял, защото всичко си знаел. То вчера хич не му беше до преговор. Веднага след училище имаше час за ортодонт и му извадиха един млечен зъб. Очертава се в началото на следващата година да слагаме Алайнери.
Днес ще има родителска среща. За разлика от училището на дъщеря ми, където има по 4 родителски през годината, в училището на младежа има само една и не е желателно да се пропуска. Миналата година бях много ядосана след родителската и казах на ММ, че е крайно време да започне той да ходи на родителски срещи. За съжаление, май ще се наложи аз да ходя, защото той има друга работа по това време.

# 467
Бобси, бързо оздравяване, входните няма да избягат.

Янче28, колко са пъргави при вас, ама защо учител ще предлага друг, не трябва ли да им дадат избор между няколко и сами да решат.

Бокси, право е детето. Хубаво е да има каузи и да се помага, но не всеки път може да се даде каквото и да е.

Роузи, ще се представи супер, нема съ плашиш.
Млечните още ли не сте ги сменили, мааалееее, браво на наборчето. Явно им е трудно да се разделят, все пак нека да ги смени, че като настъпи момента да се снима, ще станат мноу убави фотоси.

Мойта за малко да закъснее, успа се, алармата или не е звъняла, или не я е чула. За 5 мин. ( буквално ) се оправи и тръгна в часа в който тръгва по принцип. Да видим какви вести ще ми донесе като се прибере.

# 468
  • София
Моля, за мнение за езиковите курсове по английски и по точно сертификатите С1 за кандидатстване в чужбина.
Както казах, моят не смята да учи в чужбина засега, обаче ако вземе, че реши, езиковият сертификат може да се окаже първото препятствие.
Моля , запознатите да споделят:
-  с колко точки трябва да се вземе С1, за да важи за кандидатстване в университет в чужбина. Да може би са различни изискванията, но моля за ориентировъчно мнение от вашите проучвания.
- колко време назад трябва да се получи С1 сертификат, за да го признае университета. Ако се вземе в края на 10 клас ще важи ли?

Въпросите ми възникнаха във връзка с направен тест и интервю онлайн към АВО.
Според учителката детето е между нива В2 и смята, че би се справил на курса за ниво С1. Ще му бъде по-трудно с писането.
Та да се мята ли на този курс или да изчакаме още една година? Дали няма да му е трудно, тъй като все пак има пропуски.
В училище ще има на същата школа за В2, на много по-ниска цена. Но имали смисъл да ходи там, за да си доизчисти пропуските.
И всъщност стои хипотезата, ако отложим курс С1 за догодина и не го вземе с достатъчно точки ще трябва да кара пак нещо до успешното му вземане.

# 469
Имсче, според мен, сертификата за С1 е най - добре да изчакате. Доколкото съм запозната, май важи 2 год., не е нужно да се бърза. Рени, преди време писа за тях, и тогава го обсъждаха.

Аз пък да ви кажа, че по Био. им дала да правят поправка на входното. Мойта я питала за оценката, а тази не и казала колко има, явно е трябвало да седи предния час, вместо да иде на преглед. За капак им е раздала раб. листове по предмета, искала да ги попълват. Ей туй не го разбирам, с какво ще помогне попълването им, досега са имали пропуски, не им е преподавано както тпябва, и изведнъж видиш ли, като ги попълват свише ще им дойдат знанията. Явно целия випуск са масово от нар до банан. Уж е класна и преподава на паралелката с природни науки, но и там нещата са зле, и те са масово със същите оценки от входните.
Сега чакаме резултати от направените и да правят тези които все още не са ги правили.
Вчера пък отложила за днес да прави норматив по ФВС, бягане 200 м. мисля беше. Та в момента ми е интересно дали го прави или уч - лят ще е забравил, то и още едно момиче отложило за днес, мммм дааа, след малко ще се разбере.

# 470
  • София
IMs, ниво С1 се смята за минато с 180 точки. Ако го вземе с по-висок резултат (над 200) се пише направо C2. Максимума е 210 точки.
По принцип сертификата е безсрочен и важи цял живот, но унитата искат да е взет до 2 години преди кандидатстването.
Дъщеря ми беше в Аво и там взе сертификата. Беше си цялата година в 10 клас ниво C1, а в 11 клас изкара ускорен 4,5 месечен курс и след него се яви на изпита.

# 471
  • София
IMS, и моят син беше в АВО, като там го посъветваха да не бърза в 10 клас, но и да не го отлага за 12 сертификата. Най-масовото "вземане" на сертификати е първият срок на 11 клас (януарска/февруарска сесия) или най-късно юнската сесия на 11 клас, защото сертификатите се бавят с няколко месеца, докато излезе резултат и да не стане критично с кандидатстването.
Понеже не помня кога какво е карал, отворих профила в АВО, да опресня. Излезе, че е било точно като при щерката на Рени - в десети клас - целогодишно ниво С1.1, а в 11 - такъв "половин" курс C1-Advanced - той не е точно ускорен, просто е 1 срок:
Скрит текст:
Сега се сещам, че аз държах на този курс, последния - той е по-скоро изпитна подготовка.
Във вашия случай бих го хвърлила в С1, особено щом проблем е само писането. Каквито и да са тези пропуски, не си струва загуба на време в целогодишно В2. То и при моят беше същата история, ама то това "писане" при него си беше проблем на всеки от езиците, които изучава (особено на БГ, ако питаш учителката му в училище).
Колко точки искат унитата е строго индивидуално, но аз нямам опит. Някой с дете в чужд уни да си каже какво са търсили на баткото/каката.

# 472
  • София
ims и моят опит с баткото е точно като при рени и мандаринка: в 10 клас С1.1, 11 клас половин срок и то втория срок - С1.2 и юни в края на 11 клас беше изпита - чрез АВО, на компютър го държа, сертификатът си го взе изготвен септември - вече 12 клас и есента -зимата, когато е кандидатстването в Нидерландия влезе в употреба. Искат го две години назад, над 180 точки. Ако се изкарат повече точки примерно над 200 в сертификата пише С2, макар изпитът да е за С1, в нашия случай беше така. По принцип може и IELTS, който казват, че е по лесен, но опитът ми е с С1. Записвай го на С1 тая година и догодина още един срок и да взима сертификата края на 11 клас е най-удобно, да не мисли а такива неща в 12 клас.
Моята щерка не иска да ходи на курсове вече - не били ефективни за нея, сама щяла да се готви или с учител. Да видим как става това, но тя да си реши. Насила не става.

# 473
  • София
bora, мандаринка, rеnni79, много ви благодаря за споделеният опит. Май и ние така ще действаме.
Тони, благодаря за подсещането за коментирането на темата, преди няколко месеца, върнах се и ги прочетох.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 20:54 от ims

# 474
Въпросче от мен - някой да е минал входно по Мат. и да го има теста?
Ако някой има да мята насам, до неделя вечер да и го метна на сърдитка, че в понеделник първи час ще съ поти. И да питам още нещо - дали ли са им да ползват формулите?

# 475
Въпросче от мен - някой да е минал входно по Мат. и да го има теста?
Ако някой има да мята насам, до неделя вечер да и го метна на сърдитка, че в понеделник първи час ще съ поти. И да питам още нещо - дали ли са им да ползват формулите?
Тони, мога да ти снимам от някакъв сборник, ако ти върши работа.

# 476
Краси, благодаря ти, но такива намирам в нета, щеше ми се нещо което самият учител е дал, то пак ще са същите. Разликата е в това, че ще са подбрани. Имам усещането, че може тяхната да включи комбинации, пермутации и тем подобни.

# 477
  • Бургас
Не се ли правят от всеки учител различно. Каквито задачи той реши да им даде 🤔

# 478
Днес бяхме на събитието Уча в чужбина ,е много е полезно ,но се отчаяхме тотално , детето реши ,че не иска да е графичен дизайнер с китайски това му е профила.Също разбра ,че няма как в 11 клас да сменя профил ,той иска математика,бе с две думи прецакан е.Взеха му мейла и ще му изпратят линк към въпроси за кариерно ориентиране от Дарби, който е малко скъпичък и се чудя той като е тотално объркан какво иска и не иска има ли смисъл да го прави?
Също така му казаха ,че много унита искат оценка от матура по -профилирана математика , много е разочарован и незнам как да му помогна😥😥

# 479
Карзче. то затуй искам вече направено, щот всеки си ги прави както реши. Някой ще набувка всякакъв тип и трудност, друг ще сложи елементарни и от два - три типа задачи. Уч - ката им пратила файла с формулите, уж казала, че могат да ги ползват, но знае ли се.

Бокси, защо се отчайвате, не е толкоз страшно. Като им дадат да си избират матурата, да пише Мат., макар че, то май ще си я има като втора. Относно унитата, да, някъде я искат профил, но мисля, че ще може да се яви на техен изпит по Мат., и ако се представи добре, ще го приемат.

Аз на този етап хич не мисля за такива неща. Сърдитка не мисли и не знае, аз защо да се напрягам. Когато и каквото реши, туй ще е. Нямам никакво намерение да и се меся вече в решенията. Докато завърши 7 и почне 8 клас я подбутвах, стига и толкоз. Ако иска да учи, да учи, ако ли не, ще работи където и каквото си намери, тъй казано - общак.

Общи условия

Активация на акаунт