Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 971
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Как нова година бе Тони! Аз си чакам златната есен, въпреки че температурите при нас паднаха под нулата и всичко се скова в лед.
Оказа се, че набора няма да прави входни. Май само по философия Joy
Вчера взимал участие по биология и се сдобил със 6. При тази госпожа ако имаш  една шестица повече не те изпитва за срока. Значи го приключи този предмет. Не че се е преучил де, но пак мина по тънката лайсна.

# 511
  • София
Леле, Нинче, вярно ли падна под нулата! Ей сега ме притесни за едно друго място и едни други китки, дето мен чакат да ги обгрижа. Ама нищо де, те са под стрехата.
Какво да дзакваме, Тонка, то едно и също - контролни всеки ден, понякога и по две-три. Малкият хайван даже и не може да ги запомни, та на мускули се явява на входни по предмети дето не е учил (човеците нали се разтроиха тази година).
Чакам родителската, че ми е любопитно какво ще кажат за избора на профили за догодина, че Боксито ме хвърли в едни размисли.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 10:31 от Ариана

# 512
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ариана ммм да
Скрит текст:

Но и аз си оставих китките под стрехата. Ще има време още да им се радвам.

# 513
Нинка, ми то кат гледам ей го е, докът съ осетиш и декември ще дойде. Въъъъййй, яко въ е заледило. При нас само застуди, след като поваля малко.
Обачееее, голям късметлия е набора, вх. няма да правят, грахче по Био. и никакво изпитване после. Кой като него.

Арианче, тъй е, като се занареждат, и не усещаш как се изнизало времето.

Мииии, аз с кво дъ ви съ похфалвам. Днес нали е 01.10., та решиха да ме изненадат, но то ша е тъй, който не учи, ша ми носи зеленчуци, да си готвя манджорната. За посрещането на новия месец ми пищи школото, с цели два моркова. Ще го раздавам дзен, наборката да се спасява. Ако иска добър успех, да си стяга дупарата.
По БЕЛ им казала, че входното е било пратено на всички учители от мончовците, и да го дадат на децата да го правят. Колко е вярно не знам, тъй като тяхната уч - ка напоследък нещо се е смахнала. Вчера по Физика пък, на две паралелки им дала един и същи тест, а на нашите им дала друг. Те решили, че лесно ще си хванат хубавите оценки и си подготвиха пищовите. Да ама тя ги изненадала като решила да си направи експеримент. Тъй казано, нашите ще са опитни зайчета, сега искат, не искат, ще трябва да учат, няма да им е лесно.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:24 от Тони🍀

# 514
Обеззъбихме младежа вчера. Сега си ближе раните като играе на компютъра. Днес щял да си почива. Утре можел да се занимава с нещо по-смислено. Издадоха му извинителна бележка до края на седмицата.

# 515
Завъртя ни и нас въртележката. Четирите дни, в които не беше на училище миналата седмица вече и излизат през носа. Вчера правила 3 входни - едното планирано за деня и две, които са правени миналата седмица. Днес трябва са са минали още две. Почти ще настигне останалите. Но каза, че много по-приятно е било на лагера с осемте часа тежки тренировки, отколкото сега на училище.

# 516
  • Пловдив
Успях да ви изчета.
Бокси,  като бяха наборите в 7 клас точно този въпрос повдигнах. Много да се внимава каква паралелка се пише и какви профили има училището.
Мога да дам малко инфо за Великобритания. Там надеждата е умряла тотално. Като излезнаха от ЕС проверих няколко университета и ситуацията беше следната- средна цена около 9000 паунда за всички студенти и заем без проблем. Миналата седмица влизам и директно припадам. Цената вече е разделена. За чуждестранни студенти вече е друга /произволна икономическа специалност погледнах-24000 паунда/ и нямат право на заем. Просто чудесно.
Обмисляме Италия и Испания ,освен ако все пак не реши нещо за ветеринарна медицина,макар да клони към 0.
Доста входни минаха -наредени са три петици до сега. Не съм особено щастлива ,ама това е положението.
Родителска в сряда, която ще пропусна. Не разбирам защо не ги обявяват по рано. Едва ли съм единственият родител, който работи на смени.

# 517
  • Майничка
Рени, виж и Франция, има вече прилични бакалавърски програми на английски. Цените в държавните университети все още са символични.

# 518
Рени в 7клас детето много искаше точно тази паралелка в която е ,всички му повтаряхме ,че ще съжалява ,но не ни послуша и сега съжалява много.За това нищо не сме чели , защото очаквахме ,че ще си излезе с професия ще продължи висше по нея и съответно работи ,да ама не сега направо си мрази паралелката и на събитието като му обясниха и за тези профили съвсем даде назад.Сега се чудим,да ги местим ли в ПМГ има едно свободно място,той иска но да завършел 10клас и с матури да кандидатства там ,но май това няма как да стане от всичко прочетено до тук.
Ston ,колко зъба му изкараха и двата ли? Как е сега ?Бързо да му минава ☺️

# 519
  • Пловдив
Гери, добра идея. Дано да се справим с френския.
Бокси, не може децата да са ориентирани в 7 клас. Те сега не са, та камо ли тогава. Това, което прави МОН е престъпление спрямо децата. Търсете вариант да смените училището. Може би някое не толкова престижно ,но да има математика.

# 520
  • Deutschland/HE
Бокси, най-вероятно липсата на профил, няма да е проблем за детето за повечето университети.  Да си избере НЯКОЛКО университета и да прочете техните изисквания, ако се налага да им пише.
Каква специалност точно иска?

# 521
Boksi, двата мъдреца махнахме. След изваждането беше много весел, а ние се забавлявахме на негов гръб, че фъфли смешно. Днес си го боли и е оттекъл, но не се оплаква. Той държи на болка и дискомфорт. Кара на супа днес, но тази вечер омете и голяма купа мюсли с кисело мляко.
Добре че големият няма проблеми с мъдреците. Подобна процедура при него би накарала всички ни вкъщи да вием дружно 🤣

# 522
reny, в Испания таксите са много по-приемливи в университетите. Преди години когато гледахме университети със синът бяха от порядъка на 800 евро на година, но и при тях първите две години обучението е на АЕ, а след това минава на испански.
За България най-добрият университет за ветеринарна медицина е в Стара Загора и обучението си е на ниво. По мое време в града имаха и ветеринарен техникум. Тази година на една приятелка детето записа университета и след някоя година ще имам актуална информация ако ви вълнува.🙂

# 523
  • Майничка
Още имат ветеринарна гимназия в Стара Загора. Приятелче на щерката отиде да учи там и е доволно.

# 524
  • Пловдив
За ветеринарния знам. Брат ми го завърши. Не ще да учи биология. Нямало да се напъва. Аз не знам в тоя живот нещо да идва даром.
За сега проучвам само общи неща, щото идея няма какво иска да учи. Как се прави избор на университет, ако не знаеш какво искаш. Насоката към Испания е заради езика. От доста време го учи.
Някой може ли да ми помогне за тази задача. Опря ми се, нещо се губя в условието.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 21:47 от renydent

Общи условия

Активация на акаунт