Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
  • София, в момента в любимото ми село Железница
В СУ това е специалността с един от най-високите балове. По-лесно е във Великотърновския, но тя иска в София. НБУ не знам да връщат - който плаща. Разликата в цената е фрапираща СУ 600, срещу НБУ 5400 🥲

# 16
  • София
леле, майко...
то все едно в чужбина ще учи, вярно частен, ама мисля, че е прекалено
 дано в СУ да я приемат, да спестите тези неоправдани разходи, стискам палците!

# 17
  • Майничка
Нинче, честито! Ха сега и в СУ да стане! 🤞🤞
Първи ден отпуск, направо не зная откъде да я захвана, та зачесах наборката. Обещах й, че като прочете "Нежната спирала" на Радичков, нищо друго няма да й се опре. Наложи се да наблегна на като. 😄

# 18
Нинче, и от мен палци за прием на дъщеря ти в СУ 🤞

# 19
  • в очите на дъщеря ми
Браво на девойката, Нинка, б@си таксите....А, дано да е СУ..

# 20
  • Пловдив
Нинка, благодаря за темата. И браво на момичето. Дано и в СУ да я приемат. Направо ме изуми с таксата в Нов Български. Ми то в ЕС е по евтино. Повечето познати деца имат такса от 500 евро в Германия, но пък нямам идея какви специалности са.
Аз нали съм без дете сега, се занимавам с бебешки неща. Един ден след като се върнем от Лондон, каката пристига с бебето за 3 седмици, та приготвям разни неща от първа необходимост.

# 21
Рениии, припомняй си младините, кога търчеше с бебе в едната ръка и биберон в другата ръка, и внимавай да не забравиш нещо важно при подготовката. Но пък то най - важното от туй да и се радваш на принцесата, не знам да има.

# 22
....... Повечето познати деца имат такса от 500 евро в Германия, .....
                 В държавните университети в Германия таксите са около 500 евро. Нашите са около 300 - 400 евро./600-800 лв/. Само ,че НБУ е частен университет. В Германия частните университети са от 10000 до 20000 евро.Пак нашите са по-изгодни - 2500- 3000 евро.

# 23
  • Пловдив
Тони, всичко е готово. Остава вода да купя, че сме на хидрофор и не ми се ще да даваме от тази вода на бебето.
Didia, напълно съм наясно. Само че лично аз не смятам, че в България има добър частен университет. Не че и всички държавни са добри. Лично аз не бих плащала тук, а в чужбина, стига университета наистина да е добър. Но това си е мое мнение и на никого не го налагам.

# 24
Тони, всичко е готово. Остава вода да купя, че сме на хидрофор и не ми се ще да даваме от тази вода на бебето.
Didia, напълно съм наясно. Само че лично аз не смятам, че в България има добър частен университет. Не че и всички държавни са добри. Лично аз не бих плащала тук, а в чужбина, стига университета наистина да е добър. Но това си е мое мнение и на никого не го налагам.
                  Естествено ,че всеки има право на мнение и решение. Споделих за да не се мисли , че там всичко е цветя и рози. Аз пък не бих плащала в чужбина , защото проучих системата на една от европейските желани страни за обучение и ..... не съм във възторг нито от качеството на обучение , нито от битови условия , стажове, отношение към чуждите стденти.

# 25
Вижте таксите на платеното обучение в СУ, почти са изравнени с тези на НБУ. Преди две години (тогава синът кандидатстваше) като ги видях (ФМИ) и щях удЪр да получа. 🤐
Добре че го приеха държавна поръчка.

# 26
Айде да не си вкарваме нерви и в тази тема. Така хубаво и спокойно си върви. Чака ни 10-ти клас, в който отново ще се намърдат тези от балкона. Всеки сам решава какво е най-добре за детето...да не задълбавам. Споделих радостта си. 😄🥰
Рени щастливо посрещане на бебка! Аз така страдам, че ММ категорично отказва трето, та се надявам на внуци 🙄

# 27
  • Пловдив
Нинка, ти сериозно ли ?Искала си трето? Ти си герой, момиче. Аз след 17 години се реших на второ ,ти за трето говориш. Не знам как се справят с три  и повече деца хората. Аз не мисля, че бих успяла.
Спокойно, не вкарвам нерви- твърде е далече още. Просто СУ е несравним с останалите университети поне в много специалности. Виж за медицината още не са най-добрите.

# 28
Рени аз съм на 41 и все още искам дете, а ако са близнаци още по-добре 🤪

# 29
  • Пловдив
Рени аз съм на 41 и все още искам дете, а ако са близнаци още по-добре 🤪
Мъжът ми до скоро твърдеше ,че е готов за още едно. Обичам големи деца-над 3 години. Искам да имам комуникация. Бебето е трудна работа- не знаеш защо плаче, караш на интуиция . По тази причина винаги съм смятала, че педиатрите и ветеринарите са тежки специалности. Пациентите не могат да ти кажат какво ги боли.

Общи условия

Активация на акаунт