Ваканцията лежерно си върви и ДЕСЕТИ клас ни предстои

• 32 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
С ИИ си е нож с две остриета, колкото помага, толкова и вреди. Стига да се ползва само при спешни случаи проблем няма, но ако е постоянно, тогава пречи за мисловната дейност.

Нинка, наистина, когато не е преподавано върху нещо, най - добре е да не се дава за домашно. Плюс това в учебниците може да е споменато за тези неща, но ще е някъде незнайно къде и под каква форма. Учител ако не е говорил в час за тези неща, децата няма откъде да го знаят.
Думите не са ни чужди, може да си ги обясним по един или друг начин. Обаче не винаги и всеки ще има нужното време за да го обясни на детето. Колко от днешната младеж е гледал този филм, ние които сме го гледали, надали ще помним целия филм, ако в момента го гледаме,ще се сетим за по - голямата част и как свършва.
Както и да е.

При нас проблемите край нямат. Мойта почна да губи мотивация за ученето още повече. Почна вече даже да ненавижда част от учителите, много несправедливост има, и не само към нея. Дразни се от поведението, избирателноста и куп др. подобни неща. За капак, с новата съученичка усещам как класа ще страда. Аааа бееее, положението е е...лооо си е м...та. Да сме живи и здрави, да избутаме тази и още две години, пък после дано нещата се наредят.

# 691
  • Пловдив
Аз повече от 3 изречения не мога да скалъпя. Като чуя комунизъм съм като бик на червено. И трите изречения ще са нецензурни и може би еднакви.

# 692
  • Mars Hotel
Аз много-много не вярвам на ИИ. Веднъж дъщеря ми трябваше да прави анализ на стилистичните фигури в някакво стихотворение и питахме ИИ за помощ. Получихме пълен анализ, включително и цитати. С последствие се оказа, че тя била объркала заглавието и всъщност ИИ ни е избълвал анализ на несъществуващо стихотворение.  Scream Добре, че открихме грешката преди да предаде анализа.

Аз много не съм писала напоследък, защото нямам нищо интересно за казване. Наборката си прецака едното коляно по много нелеп начин и вече трета седмица е с шина на единия крак. Стоя две седмици вкъщи обездвижена, изпусна много материал в училище, не може още да навакса, а тестовете си вървят и успеха пада... Тя се депресира, хем от оценките, хем от физическите ограничения, плаче, ядосва се... Аз съм като такси - на обяд я карам в училище, вечер я прибирам. Абе... оплаках се, благодаря.

# 693
Светлица , много ми стана мъчно за дъщеричката ти ,дано бързо да се възстанови.Оценките са важни ,но здравето е по важно.
Тони ,няма ли вариант да смените училището или поне паралелката ?Моя от както смени училището е друго дете.Доволен ,жизнен не ми се прибира като умряло мушкато ,както беше преди. Средата е много важна за психиката им.

# 694
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Светлица, едно голямо гуш и на двете ви. Бързо да се възстановява наборката.

Каката ни психоложка се включи и е доста различно от ИИ
Скрит текст:
Стереотипите във „Вчера“ могат да бъдат анализирани чрез теорията на Джордж Мийд за социалните роли и развитието на „Аз-а“. Според Мийд, социалната идентичност на индивида се формира в процеса на социално взаимодействие и чрез приемането на роли, които обществото му налага. Той разглежда „Аз-а“ като комбинация от два аспекта: „Азът“ ( субективната и активна собствена личност) и „Менът“ (социализираната, нормативна част от личността), които постоянно са в диалог. Иван – бунтарят срещу системата Иван е характерен пример за сблъсъка между „Аз-а“ и „Мен-а“. Той има силно желание за свобода и независимост, иска да изразява собствените си мисли и убеждения, без да се подчинява на системата. Това е неговият „Аз“. Но като ученик в социалистическа България, той е подложен на силен социален натиск да спазва правилата на училището и да се съобразява с очакванията на обществото. Този вътрешен конфликт го прави непокорен и отчужден, но същевременно го сближава с други ученици, които ценят неговата автентичност. Директорът Цончев въплъщава доминиращия „Мен“, като стриктно следва социалните норми и изисквания на социалистическото общество. Той не допуска проява на „Аз“, особено когато той се различава от идеологическите ценности на времето. Неговият „Мен“ е напълно подчинен на социалната роля, което го прави неспособен да разбере нуждите и чувствата на младите.

# 695
Светлица, силно гуш, горкото дете, дано по - бързо се възстанови, другото ма...та му. Ако тук не се оплачеш, то къде другаде, затова сме си семейство. За другото, добре че на време е усетила за да го оправи.

Бокси, в друга паралелка тц, харесва си я, за др. училище в града - абсурд, в П - в, още по - голям абсурд, пътуването е кошмарно изпитание, и двете нямаме желание да си го причиняваме. От днес до събота нов график и транспорт с предвижването. Никога не знаеш как и в колко ще се придвижеш от точка до точка. Ся се качвам на рейса ( двуетажен ), един дядка се качва на втория, сяда и вика - то тук няма шофьор беее, JoyJoyJoy.
Ептен изтрещяли тез хора.

За новата се говори от години за нея, че е ....., и какво ли още не, дори сама си била разправяла за тези неща, къде, с кого, с колко наведнъж, дори уж тръгнала да съди един. Откакто е там ( демек от този понеделник ), цялото училище я коментира и обсъжда. За мен не е проблем, за мойта също, стига да не стават разни идиощини. Аз се чудя защо е в нашата паралелка, вярно че при нас двама се махнаха, но в една от другите също има едно свободно място.

Рени, ти поне 3 ще скалъпиш, аз и дума няма да мога да измисля, камо ли изречение.

# 696
  • София
Нинка, браво на каката! Привас философията продължава да е един от предметите със сериозни домашни.
Оказва се, че на много места по философия  доста сериозно се учи. Аз лично не го смятам за правилно.  Такова философско есе моят не може сам да напише, то и аз не мога.

# 697
Младежът изкара днес първото занятие от ИТ програмата. Има и две момичета от неговия клас. Аз бях споделила през лятото програмата във Вайбър групата, на класа, веднага след като разбрах за нея от тази тема. Хубаво е, че е било полезно и за други. Присъствено ще карат в едно от училищата в града. Ще учат С#. Първите му впечатления са положителни, ще видим по-нататък.

# 698
Стон , радвам се ,че му е харесало дано продължи до край 😊🍀 На моя син така и не му изпратиха имейл ,но здраве да е като има желание ще го запиша в Софт уни платено. 🤷

# 699
  • Пловдив
Нинка, браво на каката. Само да си призная че го прочетох 2 пъти, за да го осмисля напълно. Ако това беше гимназията по древни езици и култура или там как се водеше, бих го разбрала. Ама за вашето училище ми е съвсем неразбираемо.
Цялата ни образователна система е тотал щета. Щом в МЕИ можеш да влезнеш с матурата по БЕЛ, какво повече да коментирам. После ги избутват някак по математика ,ама стават инженери. Не малко са платените изпити в медицинските университети. Миналата година Бургас прие всички, които не влезнаха на друго място. Да, чудесно  е, че университета е скалъпил бюджета, ама после тези хора ще ни лекуват.

# 700
Стон, и моят изкара днес първото занятие, аз не си бях у дома. За сега и той е доволен, да видим до край дали ще изкара.
Бокси, много странно, че не е получил имейл, да не би да е станало някаква грешка с имейла? Аз мисля, че всички ги пускат, защото една част се отказват.
Питах го каза, че били онлайн 13 души, което ми се вижда малко. Предполагам, че са разделени по области. Утре ще видя, за сега нямам план за излизане
Рени, много ис права - образованието ...нямам думи. Във всяка област след години ще сме тотал щета - здраве да е. Дано се променят нещата и младежите да са по-амбициозни при следването. То по едно време в медицинския при балообразуването влизаше матурата по БЕЛ...

# 701
Да ви кажа честно, вчера откачих в къщи. Ама така яхнах метлата, чеее...набора го отнесе. После му се извиних. Та, по темата. Госпожата им по философия, не може да се справи с четирима ученика от класа му и вчера побесняла им дава тест. Пише двойки на всички. Наказала е целият клас заради въпросните ученици. Обаче на тези същите изобщо, не им пука защото знаят, че накрая пак ще имат тройка. Реално тя в такъв случай ще им пише двойки постоянно защото те няма да спрат. Въпросните по принцип, не учат. А теста е поне за мен абсурден.  Казах му, че искам да го видя.  Може би, не съм права , но наистина много се ядосах. 🤷 Ето оплаках се. 🙎

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 12:12 от tatatuni

# 702
Ами не вярвам, защото теста си му го изпратиха и си го направи на време и изкара много точки 134 по спомен. Радвам се ,че и на твоето дете му е харесало,дано са все така ентусиазирани 🍀🙏☺️
Стон, и моят изкара днес първото занятие, аз не си бях у дома. За сега и той е доволен, да видим до край дали ще изкара.
Бокси, много странно, че не е получил имейл, да не би да е станало някаква грешка с имейла? Аз мисля, че всички ги пускат, защото една част се отказват.
Питах го каза, че били онлайн 13 души, което ми се вижда малко. Предполагам, че са разделени по области. Утре ще видя, за сега нямам план за излизане
Рени, много ис права - образованието ...нямам думи. Във всяка област след години ще сме тотал щета - здраве да е. Дано се променят нещата и младежите да са по-амбициозни при следването. То по едно време в медицинския при балообразуването влизаше матурата по БЕЛ...

# 703
Boksi, защо не драснете един мейл и да питате какво става?
Има и друг вариант. Да няма достатъчно желаещи деца от Бургас и да се чудят тези, които са се записали къде да ги разпределят. Или пък просто да са го пропуснали. Пишете им. Май и някакъв телефон имаше даден. Важно е детето да знае какво се случва.
Аз се учудих, че има преподавател към програмата при нас и съответно присъствено обучение.

Това е мейлът на центъра в Бургас
it.kariera.burgas@gmail.com

# 704
Благодаря ти Стон задължително ще им пишем ,аз не можах да го намеря този мейл.
Това с философията го минахме в старото училище .Господина постоянно заради няколко момчета им чаткаше на целия клас 3-ки, без контролни даже направо си им ги пишеше.

Общи условия

Активация на акаунт