Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 161
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
diziler аз вече съм на вълна майко по-дълги и подробни пребивавания. Т.е. ако отида чак до там веднъж ще гледам да огледам максимално, да посетя, да видя, да усетя ... За 3 дена само ми причинява бързане и стрес . Но наблизо също имам много интересни неща. ЩЕ го видя някой ден. НЕ знам кога

# 76
diziler аз вече съм на вълна майко по-дълги и подробни пребивавания. Т.е. ако отида чак до там веднъж ще гледам да огледам максимално, да посетя, да видя, да усетя ... За 3 дена само ми причинява бързане и стрес .
Казах го от гледна точка на това, че е доста скъпо. Едно е за 2 седмици в Узбекистан, в Турция, в Индия, Индонезия или някъде в югоизточна Азия, където е със супер нисък стандарт. А при нощувки от 200 евро нагоре (в Тромсьо и над 300, на нощувка) не знам колко дни ще издържите. В Исландия не съм бил, но хората, ходили там, казват, че и в супермаркетите храната е в пъти по-скъпа от тази тук. 
Аз пътувам за кратко, просто защото ... домашен любимец страда и чака да се върна. Но и Северна Европа просто си е скъпа за пребиваване. Полетите евтини, но хотелите и заведенията скъпи.  И обратно... в по-далечна Азия или Африка.. полетите скъпи, но там е супер нисък стандарт.

# 77
  • Beyond the stars
Ама то не е и нужно чак толкова. Да не говорим, че в Северните страни (Исландия, Скандинавските и Нидерландия) е доста скъпо. 3 нощувки в Северна Норвегия, Швеция или Финдандия са напълно достатъчни, защото там няма мегаполиси и отсядате в някакво малко градче, което може да разгледате за половин ден. За 3-4 дни има опция да видите сиянието, ако няма облаци. Между ноември и март, но най-добре януари и февруари.  С Луфтханза има евтини полети (в смисъл, под 190 евро двупосочни) до Tromsø, Oulu, Kuusamo, Alta, Kiruna, Kittila, Rovaniemi

В моите мечти са все страни с минимум 10ч полет и под 8-9 нощувки е безпредметно.
САЩ, Тайланд, Мексико, Доминикана и т.н.

# 78
diziler разбира се. Аз просто явно одъртях за подобни краткотрайни и интензивни разходки. Предпочитам по-полека и повече време. Но ти добре го описа и става ясно защо още не съм се организирала занатам. Време и добра планировка си ми трябват за да има смисъл и цената .

# 79
Едни от мечтаните ми дестинации са Перу, Колумбия и Доминикана. Искам да отида в Южна Америка, също да посетя пирамидите в Мексико. Имам пресантиман към испаноговорящите страни, защото съм изучавала езика и културата.
В Перу и на мен ми е мечта да ида. От изброените.. бил съм в Доминикана и Мексико (включително въпросните пирамиди в Чичен Ица), но не съм бил в столицата на Мексико, а от Южна Америка... съм бил само в Аржентина и Уругвай, харесаха ми много.  Друга култура, друг свят. Въпреки че от цяла Латинска Америка Буенос Айрес най-много се доближава до европейските градове.

# 80
  • Sofia
Безспорна мечта ми е дълга ваканция във Френска Полинезия. Това, сякаш, е едно от най-райските кътчета на земята, а и всичко, свързано с плуване, гмуркане, подводен свят, слънце, пясък и безбрежно море, ме привлича неустоимо.

Друга моя отколешна любима дестинация е САЩ. Колкото и пъти да се връщам в тази държава, имам чувството, че я преоткривам отново и отново. Като един неизчерпаем извор. Heart

Австралия също ми е в списъка в този живот. Особено силно ме привличат северните ѝ части, по-специално – бреговата ивица откъм Коралово море. Предполагам, че круиз из отдалечените острови в този регион, би бил незабравимо приключение.

Като цяло, държавите с лош икономически статус ме блазнят единствено с природните си дадености.

Сред посетените дестинации, които най-малко са ме впечатлили до момента, са Сърбия и Хърватия, макар че аз за там не съм и хранила особени надежди.

# 81
А нямате ли противоречието като отидете на някое такова любимо за вас място или харесате много място , че трявба да си тръгнете ? Т.е. не ви ли се иска да останете на всякдъе , където харесате ? Simple Smile  Или само аз имам този проблем с раздялите ?

# 82
  • София
Аз имам такъв проблем, затова си имам любими места, които толкова съм харесала, че се опитвам да се връщам веднъж на 1-2-3 години.

# 83
Аз например тежко преживявам разделите с хубавите места...Така не ми се връща... Единствените места, където не бих се върнал пак са Берлин (Германия), Александрия и Кайро (Египет), Прищина (Косово), Ереван (Армения),  Алмати (Казахстан), Ташкент (Узбекистан ), Сумгаит (Азербайджан), Батман (Турция), Катания (Италия). Като разбира се, има други градове в същите държави, които са ми харесали много.  А прибалтийските и скандинавските държави са ми мега любими, там всичко е красота и спокойствие.

p.s. РСМ, Косово, Албания и Сърбия не са ми в топа и не ме влече натам.

# 84
И тогава не остава никакво време за нови дестинации.  Но тази година аз имам две стари дестинации с новооткрити неща . Т.е. места където съм била, но с активностти , които преди съм пропуснала поради липса на време и пр. И това се брои Simple Smile

Аз интересно, но харесах Катания. Въпреки всички негативни коментари за нея. На мен ми хареса. 
Сърбия и Хърватска ми харесват. Те са ми на път и все спираме на различни интересни места .

# 85
А нямате ли противоречието като отидете на някое такова любимо за вас място или харесате много място , че трявба да си тръгнете ? Т.е. не ви ли се иска да останете на всякдъе , където харесате ? Simple Smile  Или само аз имам този проблем с раздялите ?
Преди време, винаги когато пътувах се питахме "би ли живяла тук", но реално не знаем какво би било, и със сигурност супер различно. Не бих живяла на мечтаните ми дестинации, най-малкото едно е да се шляеш по цял ден, друго е да се сблъскваш с трафика, другата култура и това да работиш.. 
Но е хубаво мечтите да се сбъдват. Тези, които са ми били мечти си остават любими дестинации и обичам да повтарям, пак е хубаво, дори повече.
Може би и аз искам северното сияние, северни страни никога не са ми били мечта, но винаги е било хубаво, и сега с тази брутална жега може и да ми станат мечти.

# 86
  • София
И тогава не остава никакво време за нови дестинации. 

Ооо, остава, но трябва сериозна организация, за да се напасне време, средства и всички подробности, пък и аз съм "лакома" за нови места и тези любимите ми не са много (и са напълно скучни и тривиални на фона на новите дестинации, но ги свързвам с неща, които са ми донесли като гледка, изживяване или емоция).

# 87
Аз интересно, но харесах Катания. .
Е то зависи с какво се сравнява. Ако сравните с Алберобело, Соренто, Позитано, Флоренция или да вземем конкретни други места на о-в Сицилия като Таормина и Сиракуза... тогава Катания доста олеква, изключително мръсно място, колите не спират на пешеходни пътеки, старо, олющено, захабено, мръсно. В Неапол е същото. Но.. казват, че където е вилняла сицилианската, калабрийската и неаполитанската мафия и е имало яко крадене на обществени средства, престъпността е висока, мизерията е почти навсякъде, мръсотията пословична. Разбити улици и тротоари и куп неща от българската действителност, пренесени в Италия.  А такива кътчета има в красивата Италия... Така че наистина зависи с какво сравняваме. За мой срам, още не съм бил в Рим и Милано. Бил съм в други десетина града на Италия и впечатленията ми са различни. Не бих живял там, защото не обичам жега, а и защото ме е страх от земетресения. Но да, че е по-уредена държава от нашата и че доходите са по-добри, това не го обсъждаме.

# 88
  • София

Не, никакво противоречие нямам. Гледам, любувам се на красотата и знам, че ме очакват други красоти на други места. Не знам откога не съм пътувала и да имам само един билет - този за пътуването. Все са подредени още няколко и нямам търпение да видя и тях. Smile

# 89
Тази тема много ми харесва, не очаквах на толкова много хора САЩ да им е мечта. Вчера открих темата и я прочетох, не знам заради нея ли, но сънувах, че баща ми ме пита дали ми се ходи в Косово Grinning Grinning Grinning и аз ''даааааааа, много, иска ли питане'' и сънувах, че тръгваме за Косово. Нямам идея защо, понеже не ми е била мечта, и не го прочетох в темата....... не знам от къде ми е хрумнало. Но преди време в Несебър се бяхме запознали с едни хора, и едно момче каза, че е от Скопие, говореше идеален български и нещо си говорим и той реагира супер странно като му казах, че ми се ходи в Косово, после се оказа, че той бил сърбин и каза, че Косово е ''ей тоя камънак, ама без море''. Grinning 
Мисля, че самото пътуване и откриване на нови дестинации ми е мечта, без голямо значение къде, навсякъде би ми харесало. Сега имам и друга малка мечта, която е много възможна, затова не я написах, пък и е малко срамно да не съм била - Памуккале.
Искам в Колумбия, като казахте САЩ и аз искам.

Общи условия

Активация на акаунт