Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 267
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
diziler не съм сравнявала с нито едно от другите. Просто ми хареса . И то след първия шок на фасадите и улиците ... се виждаше и един чар на мястото в което живеят и в което са уникални толкова хора Simple Smile Не мога да го опиша. Но пък и сравнение с Албелобело или Неапол с Таормина ... И Арбелобело и Таормина са от местата , които бих посетила, бих си направила снимка , но не бих си и помислила да остана там. В същност едно нищо няма вътре освен туристическата забележителност с която са известни. За разлика от Катания и Неапол, в които има реален живот . Но това са си мои собствени настройки и разбирания. Всеки гледа нещата с различен поглед.

# 91
Косово изобщо не е зле, но като цяло това е бил от най-бедните региони на Югославия едно време. Призрен е много красив град и наподобява босненския Мостар.  За мен Прищина е тотал щета, но всеки има право на мнение.  И цяло Косово на море се изсипва в Дуръс или Шънгин, Албания. А както знаем, няма граница между Косово и Албания. Само веднъж съм бил в Дуръс, повечето коли са с рег. номер KS през летния сезон.

САЩ и на мен ми е голям мерак, но.. там зависи в кой щат си. Защото всеки е като отделна държава. Естествено, че има разлика между Флорида и Аляска, хаха. Едното е екзотичен почти испаноезичен щат с вечно лято, плажове, палми... другото си е като Лапландия Grinning Искам и двата да видя. И обстойно да разгледам щата Юта (Salt Lake City, Provo, Zion Canyon)... Не ми се ходи нито в Ню Йорк, нито в Сан Франсиско, нито в Лос Анджелис и всякакви там клишета, мегаполиси, пълни с откачалки по тротоарите, метрото и т.н.

# 92
  • Beyond the stars
Аз интересно, но харесах Катания. .
Е то зависи с какво се сравнява. Ако сравните с Алберобело, Соренто, Позитано, Флоренция или да вземем конкретни други места на о-в Сицилия като Таормина и Сиракуза... тогава Катания доста олеква, изключително мръсно място, колите не спират на пешеходни пътеки, старо, олющено, захабено, мръсно. В Неапол е същото. Но.. казват, че където е вилняла сицилианската, калабрийската и неаполитанската мафия и е имало яко крадене на обществени средства, престъпността е висока, мизерията е почти навсякъде, мръсотията пословична. Разбити улици и тротоари и куп неща от българската действителност, пренесени в Италия.  А такива кътчета има в красивата Италия... Така че наистина зависи с какво сравняваме. За мой срам, още не съм бил в Рим и Милано. Бил съм в други десетина града на Италия и впечатленията ми са различни. Не бих живял там, защото не обичам жега, а и защото ме е страх от земетресения. Но да, че е по-уредена държава от нашата и че доходите са по-добри, това не го обсъждаме.

Мен пък ми хареса Катания, дори сравнена с всички изброени. Уютна ми беше. ( захабения цвят на сгради и паваж е от наслоена вулканична пепел)
Виж в Неапол бих се върнала само като отправна точка към Капри и Амалфийското крайбрежие. Въпреки, че пък там имаше много истинска неподправена Италия и дух.
Като цяло бих живяла в Италия, може би като се пенсионирам, харесвам хората, храната, виното, въздуха. Relaxed

# 93
Аз някак си не мога да се самонастроя да кажа искам в САЩ. Аз искам например да изкарам поне един месец в Ню Йорк Simple Smile и т.н. но обобщено в САЩ си представям голям хаос от препускане между известните забележителности и ми става трърде хектично и хаотично.
Вълшебство  по-добре го написа от мен, но и аз това исках да напиша. Simple Smile

# 94
И то след първия шок на фасадите и улиците ... се виждаше и един чар на мястото в което живеят и в което са уникални толкова хора Simple Smile Не мога да го опиша. Но пък и сравнение с Албелобело или Неапол с Таормина ... И Арбелобело и Таормина са от местата , които бих посетила, бих си направила снимка , но не бих си и помислила да остана там. В същност едно нищо няма вътре освен туристическата забележителност с която са известни. За разлика от Катания и Неапол, в които има реален живот.
Е Катания и Неапол са си нормални градове, не толкова туристически. Хората си ходят на работа и така.
А иначе... Таормина и Сиракуза са супер красиви, но това са малки, туристически местенца, които страдат от свръхтуризъм. И хем бях там март месец, когато не е пиков сезон, пак нямаше място да се разминеш с хора, туристи, дошли откъде ли не. А плажовете в Сиракуза пълни, март месец. Не ми се мисли какво е сега, през лятото. В Сицилия беше измерен абсолютният рекорд за Европа преди 2 години, 50.8 градуса на сянка, през август. Мерси Wink

Да, Катания не е от градовете ,в които ще ида пак, може би просто бих ползвал само за кацане и после директно към друг сицилиански град. Месина, Чефалу.... а за Палермо ще се замисля. Меката на сицилианската мафия Grinning

# 95
Някои дестинации трябва да се посещават не когато е туристически сезон. За Рим бях чувала, че хората не могат да стигнат дори до фонтана ди Треви и снимат само глави, като между тях има 5 така хора, или чакат на безумно дълги опашки да влезнат в някой музей. Аз ходих февруари, не беше изобщо студено, много по-топло оттук, в същото време не жега, (не знам как хората правят екскурзии лятото, когато не е море), и нямаше никакви туристи почти и опашки, и беше супер. Но Южна Италия е друго, за мен по-истинска, харесвам Бари.
В Албания ми беше много мило как косовци или други из околните държави ни заговарят, и си говорим всеки на неговия език, но въпреки това се разбираме. И в Гърция северната част стана така, миналата седмица на Тасос излизаме от една църква в Панагия и казвам на английски, че е затворена, гледат без да разбират, ние започваме да говорим на български и онези се включват и се разбрахме, от Хърватска. 😅🥰
Не помня нито едно място, където да ми е било гадно на пътуване, дори да не ми е мечта. Наистина ли има хора, които не са чували за Мадейра и Азорските?
От САЩ може би най-много искам Калифорния, Лос Анджелис, Флорида и Тексас.

# 96
  • Beyond the stars
Февруари-март и октомври-ноември са ми любимите диапазони за пътуване на юг в Европа.
Приятно време, малко хора, евтини билети/

# 97
  • Melmak
Някои места наистина са много приятни извън сезона. Ходихме до Сицилия през януари и беше прекрасно. Не ми е било зор въобще да идем там по топло време, защото колкото и да обичам лятото, няма да понеса жегата, освен ако не съм на плажа. А плажове по света - много.

Там обиколихме Катания и Сиракуза, бяхме за уикенд време и много ми допадна. Хем беше 15 градуса и беше януари, хем не сме имали лошо време. Успяхме да обикаляме колкото си искаме с някаква лека дреха и удобни обувки.

Миналият август се чудехме къде да ходим, бяхме букнали вече море и то предстоеше. Насочихме се към Братислава и Виена и беше супер. Да, топло, но не ни пречеше да обикаляме по цял ден. По тениска и леки панталони се чувствахме супер, вечер слагах тънко яке. Просто там жегата не беше като август в България, където на обяд не можеш да излезеш навън без да слънчасаш. И съответно изкарахме доста добре. Като цяло Братислава ясно, че не е особено натоварен и туристически град, но има какво да се види.
А Виена и лятото е прекрасна, зимата не ми е зор, защото е студено и не съм фен на Коледа и коледни базари.

# 98
  • на брега на морето
А нямате ли противоречието като отидете на някое такова любимо за вас място или харесате много място , че трявба да си тръгнете ? Т.е. не ви ли се иска да останете на всякдъе , където харесате ? Simple Smile  Или само аз имам този проблем с раздялите ?
Аз затова сега живея на Майорка. И във Франция съм живяла, пак по същата причина. Grinning

# 99
  • Melmak
А нямате ли противоречието като отидете на някое такова любимо за вас място или харесате много място , че трявба да си тръгнете ? Т.е. не ви ли се иска да останете на всякдъе , където харесате ? Simple Smile  Или само аз имам този проблем с раздялите ?
Аз затова сега живея на Майорка. И във Франция съм живяла, пак по същата причина. Grinning

О, да! На мен в много градове ми се е искало да остана и да заживеем там.

Един, единствен път ми се случи да искам да си ходя и да не оставам и минута повече и това е Истанбул. Въобще не беше моето място и три дни там ми бяха достатъчни, радвах се, че се прибрахме.

За тези места, на които ми се е оставало да живея са Мадрид и Милано, дори Братислава. В Мадрид се чувствах все едно познавам улиците и все едно ми е роден град, а бях за първи път. В Милано ми хареса много, видя ми се красиво, с красиви хора. Имаше атмосфера. А в Братислава ми се стори много уреден град, често съм чувала, че е скучен за туристите, но не смятам така. Бяхме там 5-6 дни и спахме в едно bnb, което много приличаше на нормален дом за живеене. И някак си представих да живеем в този дом и да ходим на работа в центъра, да се разхождаме вечер около Дунава и да пийваме биричка там.

# 100
Мисля че Милано много ще те разочарова.

# 101
В Братислава видях само красиви хора, дори в автобусите, където обикновено е миризливо и опърпано, там имаше само красиви лица, хората високи, свежи и по улиците много красиви мъже. Но атмосферата ми беше малко никаква, но реално става за живеене, защото е спокойно.
Истанбул е град, в който винаги се връщам с огромно желание и си тръгвам с тъга. Да се разхождам по Босфора, където местните хора правят сутрешен джогинг, да пийна едно чайче от някоя висока тераса с изглед към джамията, и голяма закуска. Следобед в някоя сладкарница за кафе и кьонефе, вечер в рибен ресторант. Там дори навалицата не ме дразни, а ми е задушевно, и аромата на улиците един такъв специфичен омесен с много силни задушливи подправки ммм Heart , да изям някой геврек. Но има и други по-спокойни градчета в Турция, които са дори по-близо и е страхотно да се разхождаш там, почти същата атмосфера, но без навалицата и по-близки.
В Ливан също много искам, ама надали ще стане в този живот. Иначе гледам някои страници в инстаграм промотират купони, море сякаш е много безопасно, зависи къде, но все пак не е като просто да си купиш билет и да отидеш на почивка. Искам да се разхождам из Бейрут, както са ходили хората преди гражданската война, и в във Франция така, но вече и там не е същото.

Египет за някого бил ли е мечта? Не съм ходила и трябва да побързам, преди и там да стане по-трудно и опасно. Искам и в Пуерто Рико, моята приятелка в САЩ си ходи в Пуерто Рико на море, сякаш й е Гърция. Grinning Дали България е била мечта за някого да я посети, или поне интересна, непозната дестинация, която да го впечатли трайно с нещо, и да иска да се върне пак.

# 102
  • София
Дали България е била мечта за някого да я посети, или поне интересна, непозната дестинация, която да го впечатли трайно с нещо, и да иска да се върне пак.

Бях гледала японци, за които е било мечта да посетят България и след като са го направили, искат пак да се върнат.

# 103
  • Melmak
Вълчева, аз също забелязах това в Братислава. Хората са много чисти и красиви, буквално не срещнахме никъде някакви неприятни, невъзпитани или мръсни хора. Забелязах, че имаше много млади хора с малки деца и то доста възпитани.

Градът ми се видя уреден, наистина хубав за живеене.

От Истанбул сме с доста различни впечатления. Хареса ми разходката по Босфора с корабче, признавам.

Но самите хора са ми много неприятни, едни мръсни, без стил, не е моето място там и не искам да ходя повече.

# 104
  • София
...

В Ливан също много искам, ама надали ще стане в този живот. Иначе гледам някои страници в инстаграм промотират купони, море сякаш е много безопасно, зависи къде, но все пак не е като просто да си купиш билет и да отидеш на почивка. Искам да се разхождам из Бейрут, както са ходили хората преди гражданската война, и в във Франция така, но вече и там не е същото.

...

Ливан е феноменален и като чета какво харесваш, там ще се почувстваш райски.
Изключително лесен е за организация Ливан и е точно да си купиш билет и да отидеш там.
На място можеш да обикаляш с градски транспорт - автобуси и маршрутки, или да си наемеш кола с шофрьор, който да те заведе там, където искаш.
Из самия Бейрут е приятно да обикаляш пеша, да вземеш такси/Убер и да се наслаждаваш на красивите гледки, като изключим няколко района, които никак не приличат на нещо, което често се среща - следи от бомбандировки и разрушения.
За храната няма да отварям дума - изключителна е ливанската кухня.

Общи условия

Активация на акаунт