Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 139
  • 313
  •   1
Отговори
# 45
#1 Мадейра - макар, че е ей там на другия край на Европата още не съм стигнала до нея ☺️ Мой познат ми показа снимки от негово пътуване преди години и аз просто се влюбих и в снимките, и в разказа за преживяването там.

След това Перу, Исландия, Аляска, Камбоджа и мн. други, които дали ще станат...нооо 1ва точка ще изпълня 😄

# 46
  • София, Лагера
Искам да имам много време и да изкарам цялата Транссибирска железница!
Иначе в годините имах доста сбъднати мечти. Май месец яздих из Киргизстан. Август заминавам за Пакистан.
Детските ми мечти бяха Египет, Перу, Индия, Боливия, Иран. Само Иран остана неосъществен. Но време има.

Ивелина, Самарканд ще надхвърли очакванията ти!!! И целия Узбекистан също (любимата ми страна)

# 47
A как ви се струва Мексико?
Не съм била в Южна Америка, но пък толкова страни бих посетила там. Чудя се от къде да започна?
Много надценено място.
Ако се седи в хотел и не се ходи никъде ще ти хареса.
Извън хотелите All inclusive цените са по-високи от западна Европа, а нивото е далеч надолу. Отделно че се чака като завещание 20-30% бакшиш.

# 48
Мечтаните дестинации обикновено се превръщат в големи разочарования.
А мечтите се сбъдват на неочаквани места! Важно е не къде, а с кого ги споделяш.
И за да не съм оффтопик - Pig beach на Бахамите, но заради прасетата, а не заради Бахамите:)

# 49
  • София, Лагера
Е, не винаги е така! Обикновено ако знаеш и очакваш да видиш някакви исторически места, ако си чел достатъчно, като го видиш на живо е доста въздействащо. Особено миризмите! Никоя снимка и ревю в нета не може да ги улови!

Ама ако очакваш да видиш красоти като по снимките - безлюдни Тай плажове. Анкор уат и Тадж Махал без 1 млн човека наоколо, сафари с блъскащи се пред теб диви животни - е, няма да се получи.

# 50
Е, не винаги е така! Обикновено ако знаеш и очакваш да видиш някакви исторически места, ако си чел достатъчно, като го видиш на живо е доста въздействащо. Особено миризмите! Никоя снимка и ревю в нета не може да ги улови!

Ама ако очакваш да видиш красоти като по снимките - безлюдни Тай плажове. Анкор уат и Тадж Махал без 1 млн човека наоколо, сафари с блъскащи се пред теб диви животни - е, няма да се получи.
+ 1
Преди много години мечта ми беше Истанбул, и когато ходих още нямах 18 и започнах да скачам от радост. В хотела се появиха хлебарки, но аз пак бях много щастлива и си личи по снимките, макар да съм недоспала и без грим, с рошава коса.
По-късно мечта ми стана Мароко, и когато се появи златна възможност се оказа, че паспорта ми има по-малко от 6 месеца. След време, когато успях да отида страшно много ми хареса всичко, въздуха, миризмата на подправки и усещането за мараня и жаркото слънце над теб.

# 51
Мечта: 1) Филипините 2)Перу 3)Аржентина.

Където съм била и бих се върнала Мексико и Колумбия.

Разочарована много от : Мароко, Панама, Щатите от 4 щата посетени.

# 52
1) Исландия 2) Финландия 3) Гренландия

# 53
През октомври ми предстои пътешествие с кола от Аляска до Патагония.

# 54
Много места бих посетила и навсякъде ще ми бъде интересно. Но има нещо, което ме пробожда в сърцето - много бих искала да видя статуята н Свободата от кораб, който се приближава към брега. Много е банално, но когато във филм видя тази гледка - статуята и небостъргачите, нещо ми трепва отвътре. Ню Йорк ми е много интересен, макар и прекалено експлоатиран и банален като дестинация.
Също много интересна страна ми е Непал, там бих искала да отида. Вече има толкова много информация за всеки край на света, толкова блогъри пускат клипчета и снимки, че понякога имам чувството, че съм била в непознати страни.

# 55
  • на брега на морето
Мечтая за Япония по време на цъфтежа на вишните и Южна Корея. И Южна Америка. Първите са по постижими, но Америка е по-опасна и трудно ще стане, но се надявам на поне една страна, евентуално с агенция. Искам да видя целия свят, Европа отдавна не ми е интересна.
А на мен Европа ми стига.Grinning
Но съм била и извън Европа- Катар, и Бахрейн за малко.

# 56
Много искам да посетя Москва, Санкт Петербург, Ню Йорк, Камбоджа, Перу, Мароко...
На мен единият ми проблем е, че изпитвам ужас от самолети и след като пътувахме с кола до Кефалония и Закинтос, едва ли мъжът ми ще се съгласи пак на такова прежовяване.
Другият ми проблем е, че имам хроничен чревен проблем и нямам идея дали изобщо бих си намерила какво да ям на повечето места...

# 57
За предстоящ юбилей се замислих къде бих искала да отида и въпреки, че има места, където би ми харесало да отида, предпочитам да се завръщам повече, отколкото да ходя някъде наново. Бройкаджийството не ми е особено интересно вече.А в последните три години се завръщам в един и същ пристанищен град, в който се чувствам най-уютно, когато съм във ваканция.

Мисля, че всички си имаме поне един такъв град/дестинация, в определен момент от жизнения си път.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 17:05 от ierldan

# 58
За Антарктида си мечтая, защото ми е горещо и защото пингвините ме кефят.

# 59
Норвегия, Исландия и Непал мечтая аз.

Общи условия

Активация на акаунт