Коя ви е мечтаната дестинация и защо?

• 11 180
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
Точно така. Кения си е безопасна дестинация.  Либерия и Сомалия са крайно нетуристически и определено са опасни (ако говорим за Африка)

# 151
Човек си е гнуслив откъм буболечки, а от влечуги още повече. Наскоро ме гризна нещо и то в Гърция, и ми се наду целия глезен, не можех да ходя на следващия ден. Представям си как отивам спокойно в Кения. Няма ли места, където трябва да се слагат и ваксини за тиф и разни такива болести ? Мадагаскар?

Fever ray, имахте ли приятели мароканци, които да ви канят в къщите си или на някоя сватба?
Мечтая пак да се върна в Мароко, може би в пустинята на палатка, да пия чай с берберите и да мълчим заедно пред величието на пустинята. Била съм в Танжер, Рабат, Казабланка, Фес, Маракеш и Мекнес.

# 152
  • София
Ето няколко кадъра от Кения:

T. Valcheva, за съжаление ние нямаме приятели мароканци. Родителите ми имаха навремето и са им гостували, вкл. помня откъслечно едно гостуване в пустинята, където ядох най-вкусното агнешко на света, но повече от това не помня. Имаха овце, агнета, това ме беше впечатлило по детски тогава. Родителите ми вече са около 80 и вероятно някои от приятелите им не са вече живи и мисля, че не поддържат връзки там.

Иначе за гостуване, понеже спомена, открих няколко снимки от една годишнина в една от гореспоменатите от мен кипърски винарни, в която бяхме поканени от една прекрасна професорка (тя е румънка, а съпругът ѝ е кипърски грък) - ето защо харесвам тези уютни местенца с вкусно вино:

Малко са изрязани някои снимки, че ги имаше и нашите физиономии на тях, а други замъглих, въпреки че хората на тях надали са чували за бг мамма, но все пак.

# 153
Fever ray, самостоятелно ли ходихте до Кения или с организирана екскурзия/агенция? Ако е второто бих отишла. Това ли е сериозно границата с Танзания? И какво ще стане, ако стъпиш от другата страна?

# 154
  • София
Организирано.
Това е границата. Нищо няма да стане, но не сме пробвали. Wink
Там те придружават рейнджъри, въоръжени, защото проблем са бракониерите, които убиват диви животни. Ходиш по определен маршрут. Вероятно от другата страна също обикалят въоръжени рейнджъри.
Слагаш определени ваксини, които не са много приятни.

# 155
Организирано.
Това е границата. Нищо няма да стане, но не сме пробвали. Wink
Там те придружават рейнджъри, въоръжени, защото проблем са бракониерите, които убиват диви животни. Ходиш по определен маршрут. Вероятно от другата страна също обикалят въоръжени рейнджъри.
С коя агенция беше, и препоръчваш ли я? Правихте ли ваксини за нещо преди това? Ако е абакс кой беше посредника?

# 156
  • София
С Бояна МГ мисля, че бяхме тогава. Точно преди пандемията. От агенцията бяха казали, че ваксините не са задължителни, но ние си сложихме за жълта треска и малария. Тогава си ги заявихме през РЗИ. Сега не знам дали са се променили изискванията.

# 157
За жълта треска обикновено по тоя край. За малария няма ваксина, има хапчета за профилактика. Иначе не е страшна ваксината.

# 158
  • София
Да, за малария са хапчета, за треска е ваксина. И за хепатит А и В слагат за там някои хора, но ние сложихме само за А. Аз съм карала В, а съпругът ми реши, че няма смисъл.
На мен ваксините са ми страшни, защото съм правила реакция като дете на 2 пъти и съм стигала до болница, но вероятно сега ваксините са много по-добри и изпитани от тогава.

# 159
  • Пловдив
От всички държави в които съм била Италия ми е най-любима.Обиколила съм доста места там.На есен отивам в Сицилия и Малта.Иначе бих се върнала с удоволствие в Порто и Москва .Мечтая да посетя Рио и Tomorrowland (фестивал с най добрите Dj) в Белгия.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 22:37 от slavei4e

# 160
Да, Италия не омръзва. Ходихме 3 пъти там и искам още!
По-екзотични дестинации не ме привличат, поради фобия от пълзящи гадинки. Не е моето. Някъде на хладно и зелено искам.

# 161
Да, Италия не омръзва. Ходихме 3 пъти там и искам още!
По-екзотични дестинации не ме привличат, поради фобия от пълзящи гадинки. Не е моето. Някъде на хладно и зелено искам.
Във Финландия комарите са колкото канарчета Simple Smile
Не знам как не умират през зимата.

# 162
АЗ не се чувствам добре на дестинации извън Европа...не знам защо. Липсата на интернет, здравна застраховка за ЕС, просто не се чувствам добре. Иначе много искам САЩ.
За мен Европа е най-доброто място в света и нищо не може да се сравни с нейното разнообразие.

# 163
Каква липса на интернет, за какво говорите? Навсякъде има интернет. В Куба, Туркменистан и Северна Корея е затруднено, но интернет има във всички държави. Казвам го като човек, който е бил в немалко страни в Азия, Африка и Латинска Америка.   Не съм бил в Австралия и САЩ/Канада, но това са страни от първия свят и едва ли интернетът им е проблем. Струва ми се ,че сте били на някакво място извън Европа, не сте имали нет и обобщавате за целия останал свят извън Европа.

p.s. здравна застраховка може да си изкарате за всяка една държава. Не знам защо мислите, че само в ЕС има.

# 164
  • Melmak
Аз даже в Куба не видях никакво затруднение с интернета. Купих си и карта с минути и мегабайти от местния оператор и имаше обхват навсякъде. Wifi имаше в хотелите.

Общи условия

Активация на акаунт