Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 593
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за подкрепата. Писах на лекарката. Дано не нещо сериозно, четох, че може да заради растежа на малкото човече. Flowers Four Leaf Clover

# 136
Не е сериозно, случва се да има такива бодежи.

# 137
  • София
Фрида, напълно възможно е заради растежа на бебчето да имаш такива усещания. След като обаче е имало скъсяване, е желателно да се проследи. Дано няма нищо тревожно, стискам палци! 🍀

# 138
Здравейте отново, дами. В 36 г.с. съм и се чудя някои симптоми дали се дължат на големината на бебето и това, че вече съм към края, или на нещо друго 🫣 Утре съм на рутинен преглед при АГ, ще говоря и с него, просто ми е интересно дали тези от вас в по-напреднала бременност или вече раждали са имали подобни оплаквания.

От вчера имам нещо като киселини, след като измих обилно и изядох 2 чери доматчета на гладно (след което ядох нормално). Казвам "нещо като киселини", понеже не усещам парене по хранопровода и гърлото, а все едно нещо ми е заседнало между гърдите и гърлото. На моменти ми се гади, но не съм повръщала. Нямам температура, нямам разстройство или нещо съпътстващо, просто само това. Положението се пооправя, като хапна нещо леко.

На моменти усещам леки и бързи болки в червата, не са постоянни, нито са мъчителни, просто... неочаквани и странно остри 😁 След като премина от седнало в изправено положение, усещам голяма тежест върху пикочния си мехур. И умората от първия триместър се завърна в пълна сила, имам чувството, че и 12+ часа да спя, няма да се наспя 😅

# 139
КРР ти си решаваш , но аз не бих, особено щом на листовката пише , че не се препоръчва за бременни. Някои лекари позволяват всичко, дори според някои не трябвало да се спират цигарите от раз, да се пие по чаша вино и т.н. Държа да кажа, че не съм въздържател и пиех и пушех, но спрях всичко от раз.
При теб какъв е проблема? Трудното заспиване ли? Защото при мен пък сънят стана неспокоен, събуждам се по 2-3 пъти на вечер. По-нататък ще включа магнезий, който също помага за спокоен сън, но чак след 4-ти месец.
Не се препоръчва заради алкохола в него. АГ каза, че това е единствената причина. Не е проблем да се пийва по една глътка, при нужда, нищо няма да стане.
Аз съм от тези бъдещи майки, с по-свободни разбирания Simple Smile Може всичко, стига да е с мярка. Гледам да не задълбавам много, защото иначе хипохондрията започва да ме тресе, а това не е ок, нито за мен, нито за бебето.

Иначе, нямам проблем да заспя, но понякога сякаш ме хваща "секлет" (така казваме в нашия край Grin) и направо все едно краката ме сърбят отвътре и не мога да си намеря място, направо ми идва да отида да потичам малко и бих, но сега не мога. Според мен е от хормоните, но сиропчето върши страхотна работа, веднага ме балансира.

# 140
Здравейте отново, дами. В 36 г.с. съм и се чудя някои симптоми дали се дължат на големината на бебето и това, че вече съм към края, или на нещо друго 🫣 Утре съм на рутинен преглед при АГ, ще говоря и с него, просто ми е интересно дали тези от вас в по-напреднала бременност или вече раждали са имали подобни оплаквания.

От вчера имам нещо като киселини, след като измих обилно и изядох 2 чери доматчета на гладно (след което ядох нормално). Казвам "нещо като киселини", понеже не усещам парене по хранопровода и гърлото, а все едно нещо ми е заседнало между гърдите и гърлото. На моменти ми се гади, но не съм повръщала. Нямам температура, нямам разстройство или нещо съпътстващо, просто само това. Положението се пооправя, като хапна нещо леко.

На моменти усещам леки и бързи болки в червата, не са постоянни, нито са мъчителни, просто... неочаквани и странно остри 😁 След като премина от седнало в изправено положение, усещам голяма тежест върху пикочния си мехур. И умората от първия триместър се завърна в пълна сила, имам чувството, че и 12+ часа да спя, няма да се наспя 😅

Киселини са. И при мен е така.
Внимавай какво хапваш, вечер до 19ч, без пържени, мазно.
Тези доматчета на гладно не са ок, можеше с малка препечена пълноз. филийка да ги хапнеш например.

Всичко друго е пак от бременността.

# 141
Благодаря за отговора, Sweety. Аз и да не съм бременна, мазно и пържено пак не ям, а откакто съм бременна, миризмата на пържено не ми понася съвсем.

Просто явно трябва да поспра с млечните продукти и зеленчуците/плодовете дразнители за известно време.

# 142
Пастет от консерва може ли да се яде?
Предполагам, че да, то си е преработено, ама да питам. Grinning

# 143
Пастет от консерва може ли да се яде?
Предполагам, че да, то си е преработено, ама да питам. Grinning
По-скоро не. Черният дроб е една от забранените храни. А и в пастета кой знае какво има.

# 144
За пастетите не се препоръчва, заради вероятност от заразяване със салмонела. Подкрепям по-горното мнение също.

# 145
Той е детски, с риба тон или сьомга. Не е типичен пастет (аз не обичам).

# 146
За пръв път чувам черният дроб да е забранен. В умерени количества не виждам защо. А за пастета - зависи дали е термично обработен. Не съм сигурна как го правят

# 147
В черния дроб има голямо количество витамин А, затова е забранен за консумация. Освен това в него се отлагат всички токсини в организма.
Попитайте следящото АГ.

# 148
Дами, не ставайте фанатични. От една лъжица пастет нито ще се отрови, нито ще предозира с вит. А.

# 149
Аа, съгласна съм, дозата е водеща - за всичко се отнася може би. Идеята е да не изяждаме всеки ден по 1 пастет.

Фанатичен е мъжът ми, който току-що ми махна шунката от тост сандвича на плажа.... 😂

Общи условия

Активация на акаунт