Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 584
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Консултирах се с АГ, каза че може да взимам и Неуропан сироп отвреме на време.

# 121
КРР ти си решаваш , но аз не бих, особено щом на листовката пише , че не се препоръчва за бременни. Някои лекари позволяват всичко, дори според някои не трябвало да се спират цигарите от раз, да се пие по чаша вино и т.н. Държа да кажа, че не съм въздържател и пиех и пушех, но спрях всичко от раз.
При теб какъв е проблема? Трудното заспиване ли? Защото при мен пък сънят стана неспокоен, събуждам се по 2-3 пъти на вечер. По-нататък ще включа магнезий, който също помага за спокоен сън, но чак след 4-ти месец.

# 122
Предстои ми излизане в болничен от по-другия месец, може ли малко съдействие относно това какви документи са ми необходими? Четох в Гугъл, но се обърках доста Cold Sweat

# 123
  • София
Ако става въпрос за 45 дневния - на мен АГ ми го издаде, както и предишните. Трябва ти и ЛАК, защото макар и по закон да не се изисква, болниците си го искат. И това е.

# 124
Здравейте бъдещи мами,аз съм в 5 г.с обаче се чувствам ужасно подута и дебела.Корема ми е като в 5ти месец,наясно съм че не е от бременността защото е рано.Пия дуфастон възможно ли да е от него и имате ли идея дали се пие през цялото време.

# 125
Ако става въпрос за 45 дневния - на мен АГ ми го издаде, както и предишните. Трябва ти и ЛАК, защото макар и по закон да не се изисква, болниците си го искат. И това е.
Не, за този, който почва от по-рано. Сега ще влизам в 4ти месец, мисля да работя до 5ти и да спирам, но не мога да разбера какви документи са нужни осмен амбулаторната карта.

# 126
BlackAngelll,само амбулаторната карта ти трябва.Даваш я на гинеколога за да попълни какво трябва и той ти издава болничния.След това вече си следиш датите за продължението.На тази карта трябва да имаш хубаво,точно и ясно изписани данните на мястото където работиш,за да могат да ги попълнят точно в болничния.

# 127
  • София
Никакви. Същото е - отиваш си при твоя АГ, оттам издават амбулаторен лист, който те си представят пред комисия и на база него издават болничен. Ти ангажимент към документите нямаш. Записват ти данни като месторабота и длъжност. Първо обаче се пуска един за 14 дни, после се продължава, такава е практиката.
На мен минзаписваха часовете около дата за следващ болничен, така че проследявай. Още в първи отговор към теб съм написала.

# 128
Рано ми е още, но да попитам. При записване на бебе при педиатър какви документи се носят?

# 129
Момичета, спрях си комбинираните витамини. Започнах прием на някои от тях по отделно. Иска ми се да си взема някакво желязо , за да го компенсирам от комбинираните витамини.  Може ли да ми пропоръчате някой ? Дали е добре на Smart Hit Ferrum ( преди бременноста съм го приемала ) или Билкова кръв ? За сега не бих казала , че е тотален дефицит, но със спирането на дозата от комб. витамини ...

# 130
Рано ми е още, но да попитам. При записване на бебе при педиатър какви документи се носят?

Разпечатват се едни формуляри за първоначален избор на общопрактикуващ лекар. Но това става като детето се роди и излезе акта му за раждане, защото трябва да попълните неговите данни. Личния ще ви каже. Сега просто трябва да уговорите някой, който ще ви приеме. Нищо не правите. Ако сте в София, потърсете от сега, защото много лекари не записват нови пациенти и е трудно. Най-добре е да намерите личен лекар, който е и педиатър.

# 131
Благодаря Simple Smile

# 132
Здравейте. Бременна съм в 7 месец. Малко преди обяд започнах да изпитвам постоянни бодежи във влагалището. Преди това са били единични остри прорязвания пак там. Сложих си глобула прогестерон. Преди имах скъсена шийка и използвах прогестерон, но ми казаха да го спра, защото шийката се възстанови. Някой с подобни оплаквания?

# 133
Отиди на лекар и много се пази. И аз имах подобни оплаквания, не знам какво значат. Но е факт, че шийката ми е скъсена и съм чувала и други жени с цервикална недостатъчност да се оплакват от същото. Дано е фалшива тревога!

# 134
  • София
Задължително консултация с АГ. Може да е нещо, което изисква внимание или просто от бременността. Тук само може да се гадае.

Общи условия

Активация на акаунт