Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 583
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте изписаха ми флуомизин но искам да попитам слагам 4ти ден и до сега се разтваря ха днес сутринта отидох до тоалетната и на хартията имаше такова като раздробено от хапчето,днес вече бях на работа,и през целият ден ми пареше много и всеки път като отида до тоалетна имаше раздробени частици от него и сега се изкъпах не знам защо става така и се притеснявам откакто го взимам не ми пареше но си бях в къщи не работих днес отидох ба работа и цял ден съм така ,притеснявам се да не би инфекцията пак са се поеява въпреки тях.На гениколог съм следващият понеделник и незнам ,с кой да се посъветвам понеже тя е и отпуска
И нещо за гаденето може ли да препоръчате в 7.г.с съм и е просто ужас мн ми е отпаднало и постоянно ми се гади
Благодаря предварително
Ако има някой който е приемал това лекарство нека каже какво мисли
Листовката:
Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Вагиналните инфекции причиняват оплаквания като сърбеж, парене и течение. Тези оплаквания обикновено изчезват по време на лечение. В редки случаи местните оплаквания като сърбеж, парене и зачервяване могат да се усилят в началото на лечението. В тези случаи не е необходимо да се спира лечението. Ако оплакванията продължават, обърнете се към Вашия лекар за съвет възможно най-бързо.

# 106
leah_ve, благодаря за информацията. Точно за ЛАК ми беше интересно дали ще ми трябва. По принцип отдавна не е нужна да се попълва, но на някои места все още си я си я искат.

Скрит текст:
Merry-Ann, аз си удължавах болничния там. Като документи Ви трябват лична амбулаторна карта (ЛАК) и амбулаторен лист, издаден от проследяващия АГ, със становище за удължаване на болничния. Консултацията с лекарската комисия струва 40 лв, не Ви преглеждат, само попълват документи.

Ако нямате ЛАК, можете да си го купите от регистратурата и да го попълните там. Не Ви трябва заверка от личен лекар. Когато влезете при комисията, им давате ЛАК и амбулаторния лист. Амбулаторния лист го задържа комисията и Ви връща попълнения ЛАК с нов болничен лист, който да представите на работодателя.

Комисията заседава от 13 ч в понеделник и сряда и от 11:30 ч във вторник и четвъртък. За всеки случай, звъннете на регистратурата в деня, в който планирате отидете, за да попитате дали заседава комисията. Случи ми се да отида и комисията извънредно да НЕ заседава, но без да го обявяват никъде.

Това е, в общи линии.

# 107
Да, действително отдавна ЛАК е отменен като изискуем документ, но все още има здравни заведения, в които го искат искат за свое удобство. Специално от тази комисия ми обясниха, че не им е необходим реално, понеже ползват онлайн системата, за да проверяват предходни удължавания на болничния, ама било по-удобно на едната, дето попълва в някаква тяхна тетрадка новия болничен, да гледа оттам, че да не пита тази с компютъра 🙄 Въобще, дигитализирахме се, но някои лекари ги мързи

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 08:25 от leah_ve

# 108
Момичета, а Неуропан (мента, глог и валериан сироп) дали е ок да се пие по една глътка, при единични случаи? Нещо тези дни ми е нервно и трудно заспивам и по принцип Неуропанът ме спасява в такива случаи. Пише, че не се препоръчва ца бременни и кърмачки, но се чудя дали е само заради алкохола, защото ако е това, ще го прежаля. Притеснява ме да няма някоя от билките например предизвикват контракции ефект или нещо друго

# 109
Валериан не се препоръчва при бременност. По-добре мелатонин ниска доза, а най-добре провери за дефицити на витамини и микроелементи.

# 110
  • София
Само след консултация с АГ, КРР. Мелатонин също само след консултация.

# 111
Аз преди да забременея и сега продължавам да приемам по 200мкг (понякога и по 400, когато съм се натоварвала физически или не съм консумирала риба/семена/спанак и подобни скоро) магнезиев бисглицинат 30 мин преди да си легна и ми действа добре на съня.

# 112
fearless консултирала ли си се с лекар? Някъде бях чела, че магнезият се пие във втори или трети триместър, но не и в ранна бременност. Аз го спрях. Помня, че с първата бременност лекарката ми изписа магнезий чак към 4-5-ти месец. Преди това само фолиева.

# 113
За проблеми със съня - доксиламин. Напълно безвреден е при бременност

# 114
Привет, да, казаха, че е окей в дозата в момента, тъй като 200 мг са поддържаща доза магнезий. В 2-3 триместър доколкото съм запозната изписват по-големи дози спрямо нуждите.

# 115
И аз знам, че магнезий се пие във втори триместър. На мен ми го изписаха в 16 седмица.

# 116
Аз знам, че се пие след 2-ри триместър, поразрових и повечето мнения са такива. Пие се само, ако имаш контракции, иначе не е желателно.

# 117
Момичета при записване при АГ, какъв картон беше необходим?

# 118
Магнезий може да се приема в малка доза рез първи триместър. Май общата дн. доза е 325 мг.

# 119
Момичета при записване при АГ, какъв картон беше необходим?

Амбулаторната карта се иска при болничен. Иначе талон от личния лекар за женска консултация се взема. Те си знаят какъв. Вече всичко е електронно с издаването.

Общи условия

Активация на акаунт