Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 576
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Същия ползвам и аз, питах си АГ-то последния път. Тя каза,че не е проблем каквото и да ползвам, но на мен с БОЧКО ми е спокойно. На Аутан на опаковката ми беше направило впечатление, че пише "Не се препоръчва за бременни" - сигурно е от онези надписи за всеки случай, да не ги осъди някой.

# 91
Аз ползвах 2-3 пъти Аутан Джуниър, предпази ме, а гледам да се пазя, понеже имам и алергия към ухапванията от комари. Ще пробвам и Бочко.

# 92
Шише с пулверизатор, може от някое свършило Бочко Smiling Imp, вода, десетина капки етерично масло от лавандула/цитронела/бор/хвойна/босилек. Иска често подновяване, но е еко, био, мио.
Комарът не харесва това Blush

# 93
Момичета, какъв продукт с Омега примате по време на бременноста ?

# 94
Nordic Natural - Prenatal DHA, от iherb. За след раждането, пак ще си взема техните Postnatal, имам голямо доверие в марката.

# 95
  • София

Цяла бременност със тях карам. При мен нивото на Вит Д си е в абсолютна норма и то за бременна.

# 96
А от къде ги поръчвате ? Май тази марка не се намира в "кварталните" аптеки.

# 97
Аз също имам хубава Омега 3, но не я пия сега, а само фолиева. Мога ли да започна да я пия? В 6 г.с. съм. И пиете ли друго освен фолиева киселина? Витамини?

# 98
  • София
Поръчвам ги от iherb. Пристигат за около 10 дни.
Биби, приемам тези:

Напълно ОК е да приемаш витамини, както и фолиева. В тези специално има фолиева метилирана. Отделно приемам и Б12 метилирана отново.

# 99
  • България
И аз щях да питам същото, благодаря, NadezhdaML.

Първият ми преглед е тази седмица и се чудих кога за пръв път ви дадоха да чуете сърчицето?

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 15:57 от Lady_Kalinka

# 100
Имали момичета от Пловдив, които могат да ми кажат къде мога да мина комисия за удължаване на болничния. Мисля че бях чела някъде за ДКЦ 5. Може ли да ми кажете какви документи ще ми трябват, както и всякаква полезна информация по процедурата.

# 101
Merry-Ann, аз си удължавах болничния там. Като документи Ви трябват лична амбулаторна карта (ЛАК) и амбулаторен лист, издаден от проследяващия АГ, със становище за удължаване на болничния. Консултацията с лекарската комисия струва 40 лв, не Ви преглеждат, само попълват документи.

Ако нямате ЛАК, можете да си го купите от регистратурата и да го попълните там. Не Ви трябва заверка от личен лекар. Когато влезете при комисията, им давате ЛАК и амбулаторния лист. Амбулаторния лист го задържа комисията и Ви връща попълнения ЛАК с нов болничен лист, който да представите на работодателя.

Комисията заседава от 13 ч в понеделник и сряда и от 11:30 ч във вторник и четвъртък. За всеки случай, звъннете на регистратурата в деня, в който планирате отидете, за да попитате дали заседава комисията. Случи ми се да отида и комисията извънредно да НЕ заседава, но без да го обявяват никъде.

Това е, в общи линии.

# 102
Здравейте изписаха ми флуомизин но искам да попитам слагам 4ти ден и до сега се разтваря ха днес сутринта отидох до тоалетната и на хартията имаше такова като раздробено от хапчето,днес вече бях на работа,и през целият ден ми пареше много и всеки път като отида до тоалетна имаше раздробени частици от него и сега се изкъпах не знам защо става така и се притеснявам откакто го взимам не ми пареше но си бях в къщи не работих днес отидох ба работа и цял ден съм така ,притеснявам се да не би инфекцията пак са се поеява въпреки тях.На гениколог съм следващият понеделник и незнам ,с кой да се посъветвам понеже тя е и отпуска
И нещо за гаденето може ли да препоръчате в 7.г.с съм и е просто ужас мн ми е отпаднало и постоянно ми се гади
Благодаря предварително

# 103
За гадене и киселини газирана вода.

# 104
Здравейте изписаха ми флуомизин но искам да попитам слагам 4ти ден и до сега се разтваря ха днес сутринта отидох до тоалетната и на хартията имаше такова като раздробено от хапчето,днес вече бях на работа,и през целият ден ми пареше много и всеки път като отида до тоалетна имаше раздробени частици от него и сега се изкъпах не знам защо става така и се притеснявам откакто го взимам не ми пареше но си бях в къщи не работих днес отидох ба работа и цял ден съм така ,притеснявам се да не би инфекцията пак са се поеява въпреки тях.На гениколог съм следващият понеделник и незнам ,с кой да се посъветвам понеже тя е и отпуска
И нещо за гаденето може ли да препоръчате в 7.г.с съм и е просто ужас мн ми е отпаднало и постоянно ми се гади
Благодаря предварително
Ако има някой който е приемал това лекарство нека каже какво мисли

Общи условия

Активация на акаунт