Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 779
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Аз алкохол не съм близвала през бременността, нито цигари, самият мирис ме отвращава. Чудех се дали безалкохолната бира е различна, понеже не съм и опитвала такава.

# 331
Безалкохолна бира може, все едно газирано безалкохолно пиете напр. фанта

# 332
При повечето безалкохолни бири просто не се допуска ферментация, която всъщност превръща захарите от малца в алкохол. Така се правят и безалкохолните вина. Няма проблем да се консумират, но на мен просто не ми бяха вкусни.
Аз пиех по половин чаша бира от време на време. Потвърдено, че няма проблем от гинеколозите в болницата - те даже обясняваха, че в миналото бирата се ползвала като токолитична терапия.

# 333
За безкофеиновото кафе съм съгласна. Използват се химии за отделянето на кофеина от кафето, за това по едно кафе на ден съм съгласна. За безалкохолната бира може би процесът е аналогичен, но за мен не е редно да се консумира, какъвто и да е алкохол - малко/много, няма значение. Но всеки сам си преценя. АГ и цигари разрешават, но и за тях съм против. Толкова 9 месеца ще издържите без тези гадости. Все пак говорим за детето ви.
Аналогичен е и процесът за безалкохолната бира. Аз не консумирам,.дори и когато не съм бременна. Такова главоболие имах веднъж, след като бях пила такава бира.

# 334
Въпросът е решен, момичета - опитах, има вкус на сапун, отказах се. Grinning Макар и да беше Стела.

# 335
Ужасно е на вкус, да Grin

# 336
Другото лято ще пием истинска бира Grinning

# 337
Хех, вярно си е това за сапунения вкус на повечето безалкохолни бири Simple Smile аз най- харесвам безалкохолната на Битбургер, която има 0.0% алкохол (някои безалкохолни имат по 0.5%). Иначе безалкохолни бири се препоръчват за кърма по време на кърмене.

# 338
Мои приятелки казваха, че Хайнекен безалкохолна им е окей, даже на сватбата ми бяхме взели такава именно заради шофиращи и/или бременни и кърмещи😅

# 339
  • UK
Докладвам, че безалкохолната бира на Хайнекен с 0.00% алкохол и почти никакви калории е много приятна на вкус.

# 340
Наистина да не издребняваме толкова и да не забравяме, че сме бременни, а не болни. Вече трета седмица всяка неделя сме на плаж. Има много хубав ресторант, готвят много вкусно и си пия по една безалкохолна бира. Тя и содата, която пием не е безвредна, но пък при гадене и киселини помага. Когато мама е щастлива и бебето се чувства добре.

# 341
Кратка болка долу към яйчниците чудя се дали е от контракция? Без стягане на корема, моментно прорязване ниско долу.

# 342
  • UK
Кратка болка долу към яйчниците чудя се дали е от контракция? Без стягане на корема, моментно прорязване ниско долу.

Не.

# 343
Здравейте! От днес съм с положителен уринатен тест за бременност, като закъснението е 3дни. На 1вия ден имах леко бледо кафяво зацапване. Включиха ми дуфастон*, след като пуснах изследванията, все още не се знаеше колко е прогестерона та предполагам малко вече се е покачил.. Това са кръвните. Как ви се струват?

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 23:33 от аНонИмнАа.

# 344
  • София
Чудесен резултат - ЧХГ и прогестерон. Леко бременеене! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт