Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 739
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Жизел24, с тези болки, особено в кръста, задължително намали темпото. Особено, ако излизаш и по жеги. Ако можеш,.взимай болничен за рискова бременност и това е. На мен моето АГ ми беше казало, че в кръста болките са контракции понякога,.имам ли болки, трябва да лягам настрани. Ако трябва смени АГ, но с твоята работа и болките, трябва най-малко подходяща терапия. Просто минах през това в началото и знам какво е. Почивай, пък човек знае и 2 и двеста, работа и пари винаги ще се намерят.
Благодаря ти много, утре ще посетя аг да видим дали всичко е наред,много се надявам всичко да е точно,явно ще трябва незнам от какво се получават тези болки и се притеснявам а сега не правя нищо от една седмица и пак имам много странно просто
Благодаря ти пак 🙏😊

# 406
При мен всичко беше наред с бебето, но пак не спираха. Накрая ходих при един професор и той каза, че се получават индивидуална специфика на матката-моята била по-навътре и бебето като порасне, ще излезе и матката напред и ще спрат. И в действителност, наистина почти ги няма вече.

# 407
Кортикостероидите за дробчетата успиваха бебетата, нали?

Това не е упойка. Не съм наблюдавала да са се кротвали след инжекциите. 3 курса бях правила с кортикостероиди.
Ами успиват ги като цяло и това е нещо, за което предупреждават преди поставянето. Също правих курс кортикостероиди за дробовете и по два пъти на ден следяха тонове на бебето. Наистина има дни, в които почти не го усещах.

Болките в кръста не са необичайни. С напредване на бременността се измества центъра на тежестта и оттам се променя позата и гръбначния стълб. Възможно е да се раздразнят нервни коренчета или да се активизират дискови проблеми. За целта се ходи на невролог. За съжаление няма лекарства, които могат да се приемат, защото са нестероидни противовъзпалителни. Може да се маже външно с някой гел, но без силен натиск в лумбо-сакралната област. Геловете не могат да проникнат в кръвообръщението както лекарствата и действат по-локално.

# 408
Общ белтък и албумин на долна граница значеха, че не приемам достатъчно протеини ли?

# 409
Общ белтък и албумин на долна граница значеха, че не приемам достатъчно протеини ли?
Да, освен ако няма индикации, че губиш от някъде белтък. Например с урината. Ако нямаш белтък в урината и бъбречни проблеми, тогава ниският белтък се дължи на недостатъчен прием.

# 410
Да, освен ако няма индикации, че губиш от някъде белтък. Например с урината. Ако нямаш белтък в урината и бъбречни проблеми, тогава ниският белтък се дължи на недостатъчен прием.

Благодаря. Simple Smile
Урината е ок. Ще си купя и аз протеин за бременни, че не ям месо почти.

# 411
А от този протеин дали се напълнява допълнително?

# 412
Момичета от Варна,😬може ли съдействие- къде ходите да си правите ФМ? Четох за Стоилов от Добрич, ако може и за него мнения?🤔🤔🤔

# 413
BlackAngelll благодаря за въпроса. Аз съм от Добрич. Знам, че две познати ходиха при него, но нямам мнение. Няма и как да ги питам сега, че още не сме казали на никой. В коя седмица ще правиш ФМ?

# 414
Madness88, от белтъчини само доказано не се дебелее. Дебелее се от въглехидрати и то "бързи" такива - тесто и захар предимно. Образно казано, ако ядете пилешки пържоли със салати, трудно ще надебелеете, но ако наблягате на пици и хамбургери, е по-вероятно да качите бързо килограми.

Само искам да отбележа, че да, важно е по време на бременност да не се стига до гестационен диабет и да внимаваме със захарта особено, но също така не е период, в който трябва да се стараем да сме модели. Така че ако от време на време ви се дояде една вафла или шоколад, не е краят на света, по-добре хапнете малко, отколкото да се измъчвате.

# 415
Въпрос към мамите със симптом в начална бременност, който е предимно през целия ден лош вкус в устата, невъзможност за пиене на обикновена вода и гадене. Как се справяхте с лошия вкус в устата и с какво замествахте водата? Газираната вода също не ми понася, както и вода с лимон вече не мога да пия.

# 416
И аз съм в начална бременност, имам почти целодневно гадене. От вода ми се гади, от содата минава малко. При мен гаденето минава с ядене. Да и на мен ми се гади, даже не искам да си помисля за храна, но като се насиля да хапна нещо и гаденето минава.

# 417
  • София
Момичета, някой разбира ли от резултати от БХС? Интересуват ме ей тези двете долу, PAPP-A и чхг. Другите рискове са ми ясни Hug

# 418
Имах предвид протеин на прах и по-конкретно PregnaCo, за който говорехме.
При нисък белтък се набляга на месо, яйца и др. храни богати на протеин. Вафлите и захарта са отделна тема...
Madness88, от белтъчини само доказано не се дебелее. Дебелее се от въглехидрати и то "бързи" такива - тесто и захар предимно. Образно казано, ако ядете пилешки пържоли със салати, трудно ще надебелеете, но ако наблягате на пици и хамбургери, е по-вероятно да качите бързо килограми.

Само искам да отбележа, че да, важно е по време на бременност да не се стига до гестационен диабет и да внимаваме със захарта особено, но също така не е период, в който трябва да се стараем да сме модели. Така че ако от време на време ви се дояде една вафла или шоколад, не е краят на света, по-добре хапнете малко, отколкото да се измъчвате.

# 419
Протеинът на прах е на практика изолирани белтъчини. Каквото важи за белтъчините по принцип, важи в пълна сила за всеки протеин на прах.

Общи условия

Активация на акаунт