Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 540
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм си слагала. Никой нищо не ми е казвал. Само преди пренатеста - Vision правих, вечерта ми казаха, че е по -добре да не слагам.

# 646
Да препоръчам на другите бременни - вземете си топка за бременни/фитнес топка. Мен чак ме е яд, че чак почти в третия триместър го направих това. Моята дойде с книжка с упражнения за всеки триместър (в третия упражненията са доста леснички честно казано), но за мен има огромна разлика сега, като я ползвам вместо стол за работа от къщи. Гърбът ми е супер, а беше почнал да ме боли. Засега повече от час се изморявам на нея, та с почивки давам, но наистина има голям ефект. Може и примерно докато гледате тв или четете нещо вместо стол да я ползвате. И четох, че помагала за развиване на мускулите за раждане, че и по време на раждане може да се ползва. Ще видим дали тази част ще има ефект, но определено ефектът върху гърба ми е много добре.

Не мисля, че има значение марката и тн - само размерът да е според ръста

# 647
Аз изрично питах дали да си спирам желязото преди изследванията и ми казаха не. То и без това толкова трудно се вдига, ако всеки месец го спирам за една следмица не мисля, че е ок. Важното според мен е лекаря който анализира резултатите да знае пие ли се желязо, не се ли пие, в какви дози и тн. Така ще ги анализира правилно.

# 648
Здравейте момичета ! Понеже при последния преглед при моя гинеколог той беше казал ,че с бебето всичко е наред ,обаче много набързо спомена нещо за това ,че го притеснявало някакво налягане към пъпната връв и беше споменал за някакви малки числа ,които ги пишело върху ехографските снимки . Но ,после каза ,че важно било колко тежало бебето и ,че всичко било в норма . И като заключение ,че всичко е наред . Не го попитах точно какво в това налягане го притесни. Стана ми неудобно ,а трябваше и сега ме е яд ,защото се притесних . На вас някакви подобни мнения давали ли са ви и знаете ли какво точно може да е имал предвид ?

# 649
Да не е имал предвид кръвотока? При мен беше намален към края, но бебето добре се развиваше и това му беше по-важно на лекаря също.

# 650
Да не е имал предвид кръвотока? При мен беше намален към края, но бебето добре се развиваше и това му беше по-важно на лекаря също.

Възможно е това да е имал предвид. Обаче не спомена както на вас дали е увеличен или намален и какво точно имаше предвид . Иначе и аз съм почти към края 32 г.с без два дена 33

# 651
  • София
Ако има проблем с кръвотока, бебето изостава. Големият ми син беше така-все беше назад. В последствие се разбра, че имам предразположеност към тромби, кръвта ми се сгъстява малко повече. С малкия ми син бях на инжекции цялата бременност.
Та щом си върви бебето добре, значи не би трябвало да има проблем.

# 652
Момичета вашите стойности на Pi и Ri какви са . Моите на Pi са 1,14 на RI -0,63. Мисля ,че имам някакво завишаване над нормата на вас подобно нещо случвало ли ви се е ,макар бебето да расте нормално ?

# 653
Аз за 3 седмици имах повишен кръвоток, но бебето се развиваше нормално и просто ме следяха. Гледах да не се паникьосвам. Нормализира се от само себе си, като друго АГ ми обясни (следя се при двама, частен и ЖК), че понякога ако натискат твърде много по време на преглед и после преместят уреда, кръвотока рязко се усилва - но това не значи че има проблем. И аз бях тръгнала да чета за pi, ri, sd стойности и т.н., но те съветвам да се вслушваш в тялото си - ако ти се чувстваш добре и бебока се развива нормално, кръвотока ще се нормализира и може да е моментен. Следи се на колкото те викат, отиди ако искаш и на друго мнение, но запази спокойствие.

# 654
Момичета, аз да кажа, че ми пристигна амниотестът (който тук споделихте), то е ежедневна превръзка. Имах пак доста воднисто течение, но не се оцвети. Дано е точен

# 655
Момичета, аз да кажа, че ми пристигна амниотестът (който тук споделихте), то е ежедневна превръзка. Имах пак доста воднисто течение, но не се оцвети. Дано е точен

Това воднисто течение е от утрогестана

# 656

===

От къде поръча теста ?

# 657
# 658

Този тест при мен се оцвети, но нямах изтичане на околоплодна течност.

# 659
То отчита повишено Ph реално. А това на околоплодната е към 6.8. Но ако се оцвети, не е задължително да е околоплодна течност.

Общи условия

Активация на акаунт