Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 676
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
А объркване, плач, неосъзнаване, че това е твоето бебе и т.н. Наплашиха ме, че почти при всеки е така. Като се замисля, само жени със секцио са ми го казвали. Затова мразя упойки...

# 196
Объркване, втрисане след секцио и то повечето с пълни упойки. И не при всички, рядко.
От естествено раждане не, няма такова нещо.

# 197
Успокоихте ме и още повече си затвърди мнението за естествено раждане, без упойка. (Стига да има възможност). Знам, че тялото ми го може Simple Smile

Тези дни четох за дули в България. Тези Зебрите не се ли водят дули? Чудя се дали да не си взема някоя дама индивидуално. Имаше такива и индивидуални пакети - 3 месеца по 250 лв на месец и те подготвя за всичко, вкл..какво да правиш след раждането. Дали си заслужава или да си слушам инстинктите и каквото стане

# 198
Не мисля, че епидуралната упойка има такъв ефект. А секцио с пълна упойка много рядко се налага.

Аз планирам да се доверя на лекаря. Ако ми каже, че няма проблем естествено, естествено ще раждам. Ако препоръча секцио, няма да се дърпам. Болки нямам намерение да търпя, задължително ще си поискам епидурална при естествено раждане или обезболяващи след секцио

# 199
Съжалявам, че въпроса ми не отговаря напълно на темата, но просто не знам къде да питам. Имам зверски болки при уриниране и със сигурност кървене, но още имам лохии от раждането. Ако пусна стерилна урина сутринта, дали лохиите ще попречат на резултата? Дали ще го замърсят и има ли изобщо смисъл да пускам урина предвид, че съм с лохии? Уринал Акут пречи ли на кърменето? Обмислям да взема прахче Монурал. Просто не се издържа….

# 200
А объркване, плач, неосъзнаване, че това е твоето бебе и т.н. Наплашиха ме, че почти при всеки е така. Като се замисля, само жени със секцио са ми го казвали. Затова мразя упойки...
За първи път чувам такива неща. Бях секцио и бях напълно адекватна от началото до края. Много тъпотии ми разказваха преди да родя, пък за секциото да не говорим. Бях 6-7 часа в реанимация, раздвижих се супер бързо и още същия ден си бях вече в самостоятелна стая. Нито съм била объркана, нито съм плакала. Детето ми го донесоха след излизане от реанимация и можех сама да реша дали искам да е нон-стоп при мен или да го взимат сестрите.

Не се хващай на такива истории и не се шашкай предварително. Има си хора, които са си по-чувствителни и без да са бременни реват от всичко и се шашкат от всичко. Това важи и след раждането. Ако някой си е бил по-хаотичен преди това, няма как да стане супер подреден след това. За мен хаосът носи стрес и съм много системен и спокоен човек. Нищо не се е променило - и домът ни е подреден, и детето има режим, и с мъжа ми сме си запазили отношенията от преди раждането.

# 201
Vania, аз съм използвала билкови хапчета Цистон (не бях брем.), питай в аптеката кое става за кърмещи.

Ергономична раница от колко месечна възраст може да се използва?
Аз не ги харесвам много, но май ще е удобна за извеждане на кучетата набързо.

# 202
Vania, аз съм използвала билкови хапчета Цистон (не бях брем.), питай в аптеката кое става за кърмещи.

Ергономична раница от колко месечна възраст може да се използва?
Аз не ги харесвам много, но май ще е удобна за извеждане на кучетата набързо.

Нашата беше от 3,5 кг и можех и от веднага. Виж в описанието ба самата раница. У да, суоер ъдобни е за набързо и като вали.

# 203
VaniaK, имаш хеморагичен цистит и питаш за билкови таблетки и Монурал. Според мен, задължително отивай на уролог. Ще пиеш антибиотици поне 10 дни. Има съвместими с кърменето, цефалоспорини, пеницилини....Ако са ти слагали катетър, задължително микробиология, защото ще е някоя упорита вътреболнична инфекция, която няма да мине на сляпо. Ако не са, може да се пробва и без МБ.
Монуралът също е антибиотик, има по-безвредни и ефективни от него при кърмене, освен това причинява много чревни проблеми.

# 204
VaniaK, стерилната урина не трябва да има примеси от кръв, за да има смисъл от нея. По-добре говорете с гинеколога си за съвет, може тези болки да са в резултат на нещо друго.

# 205
Ако има объркване след секцио, това е делириум. Не всеки го получава и е временно явление. Може да се появи и при боледуване.

Чела съм, че при естествено раждане  без упойка, жените също се объркват. Викат, псуват и т.н., вероятно това е заради болката и усилията. Разбира се, това съм го чела, възможно изобщо да не е така.

# 206
VaniaK, имаш хеморагичен цистит и питаш за билкови таблетки и Монурал. Според мен, задължително отивай на уролог. Ще пиеш антибиотици поне 10 дни. Има съвместими с кърменето, цефалоспорини, пеницилини....Ако са ти слагали катетър, задължително микробиология, защото ще е някоя упорита вътреболнична инфекция, която няма да мине на сляпо. Ако не са, може да се пробва и без МБ.
Монуралът също е антибиотик, има по-безвредни и ефективни от него при кърмене, освен това причинява много чревни проблеми.

Да, бях с катетър, но от тогава минаха 26 дни. Възможно ли е тогава да съм хванала бактерия и сега да се прояви? Тези дни сякаш се простудих с тия климатици и си мисля, че е от това. Звънях да питам в Цибалаб да дам урина, но казаха, че пробата трябва да е чиста. Как да пия АБ без антибиограма? Ясно да ида на лекар, но днес е събота. Знаете ли дали в някоя болница в събота има дежурен нефролог/уролог. Няма значение дали платено или не. Ходих по нощите в две денонощни аптеки, но не ми дадоха Монурал. Взех Уринал Акут и пия много вода. Сега положението е по-добре. И аз искам да пия АБ, но не знам как ще стане без микробиология 😭

# 207
Можете ли да се обадите на АГ, който Ви е израждал? Не знам от кой град сте, но обикновено АГ болниците имат дежурен кабинет, можете и там да пробвате.

# 208
Отивате в дежурен кабинет, където има договор вашия ЛЛ, ще изпишат антибиотик при нужда и без антибиограма.
Или чакате до понед.

# 209
Можете ли да се обадите на АГ, който Ви е израждал? Не знам от кой град сте, но обикновено АГ болниците имат дежурен кабинет, можете и там да пробвате.

От София съм. Ще опитам да звънна в болницата, в която раждах, но там ще има дежурен АГ, а не знам колко ще ми помогнат. По-скоро ми трябва някъде дежурен нефролог/уролог, в която и да е болница в града, ще отида.

Отивате в дежурен кабинет, където има договор вашия ЛЛ, ще изпишат антибиотик при нужда и без антибиограма.
Или чакате до понед.

Нямам идея с кой дежурен кабинет има договор моята ЛЛ. Не я посещавам, дори не знае, че бях бременна и че съм родила.

Общи условия

Активация на акаунт