Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 655
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не е на трети ден, поне където ще раждам не е на трети ден. Grinning Че то какво е това, направо на изписването да ми го дадат. Grinning

# 181
Тук казват на 3 ден.. Sad
Мен ми се искаше да не се разделяме.

# 182
  • София
Доста тъпо. 3 дни ми се струва много време. Каква е причината да е толкова?

# 183
Извън темата, но благородно завиждам за екскурзията в Япония Tada  Spaghetti Animal Unicorn

Да, много яко.
Simple Smile

Има ли сред вас родили, които са използвали самост.стая с придружител?
Веднага ли след раждането придружителя беше с вас в стаята? А той можеше ли по всяко време да излиза и влиза, да носи да кажем храна и т.н.
Чудя се, ако съм секцио, по принцип дават бебето на 3 ден, дали биха го дали още на 1-2 ако съм с придружител?

Не съм чувала да ти дават бебето на 3-ти ден при секцио. Аз родих така. Бях в реанимация целия ден и цялата нощ. На другия ден ме преместиха в нормална стая. Почти веднага ми донесоха бебето като можеш да решиш дали и по колко време да стои при теб. Първата нощ в нормална стая, т.е. втората след секциото бях още зле и помолих акушерките да я вземат. Трудно ми беше да ставам да я взема, защото много ме болеше. Даже ми беше прилошало и предпочетох и третата вечер да я оставя при акушерките. Та това след 3-я ден е по-скоро избор на майката, но ти дават бебето веднага щом излезеш от реанимация. Момичето, с което бях в реанимация беше в самостоятелна стая с придружител. Веднага като я преместиха, можеха да я посетят и да стоят, колкото искат при нея. Не знам дали влизането и излизането е било свободно. Предполагам, че в някакъв час заключват отделението. В реанимация нямаш посещения. За храна забрави. Първия ден ми дадоха вода 6 часа след операцията като трябваше да изпия една чаша първо и ако не ми стане лошо, мога да пия, колкото искам. После вечерта ми дадоха само чай с мед. На другия ден сутринта чай с бисквити. На обяд супа без хляб, вечерта пак супа без хляб. На 3-я ден пак чай с бисквити, на обяд супа с хляб, вечерта картофено пюре със сирене. Чак на 4-я ден ядох вече по-нормална храна и повечко. Не разрешаваха плодове и зеленчуци, защото дразнят. Общо взето като захранване. Момичето, с което бях в една стая беше естествено и на нея й носеха, каквото си избере от менюто - салата, основно и десерт. Аз гледах жално 😃 Раждах в Щерев. Не знам по другите болници как е.

# 184
Благодаря ви.
Аз без храна ще издържа, но без вода..ужас!

Други майки ми казаха така 3ти ден.

# 185
В реанимация не ти ли дават чантата,    с твоите вещи?

За пътешествието до Япония завиждам попринцип. Знам, че бременността не добро време за изучаване на непознатото. Аз ще пропусна разходка до Нидерландия Thinking Ще пътувам след раждането.

# 186
Явно си зависи и от болницата.

Гадно е без вода, да. Не съм изпитвала такава жажда. Иначе се издържа без храна. От системите не усещаш такъв глад. А, толкова ми станаха вкусни едни обикновени бисквити на Житен дар, че започнах да си ги купувам и за вкъщи 😃

Дават ти личната чанта. Багажа ми го донесоха като ме преместиха в нормална стая.

# 187
При нас няма реанимация, направо в стаята те местят.
Някои си носели шоколади, но дали ще дават да се хапва.. А кафе да се пие?

# 188
То и аз можех да си нося и да си хапна. Не е в това въпроса, а че не е редно. И кафе не дават.

# 189
То и аз можех да си нося и да си хапна. Не е в това въпроса, а че не е редно. И кафе не дават.

Благодаря. И аз не бих хапнала, щом не дават.

А кога успяхте да се изкъпете, на кой ден?

# 190
  • България
И как така не ти дават да хапваш малко? Ако си диабетик?

# 191

Благодаря. И аз не бих хапнала, щом не дават.

А кога успяхте да се изкъпете, на кой ден?

На втория, когато ме преместиха в нормална стая. Лепенката ми беше водоустойчива и нямаше проблем с къпането. Косата си я бях измила предния ден, а сутринта преди да тръгна за болницата си взех душ. След операцията няма как да ставаш, а отдолу си в кръв от лохиите. Правят ти тоалет в леглото. Два пъти и на сутринта също. Приятелка родила в Майчин дом каза, че 24 часа не са им направили тоалет, та явно си е до болница.

И как така не ти дават да хапваш малко? Ако си диабетик?

Не знам как е при диабетиците, но ти слагат и системи, от които не чувстваш такъв глад. И не е само това. Можех да ям последно в 18 часа в деня преди операцията. Вода можех да пия до 22 часа на предния ден. Отиваш гладна и жадна.

# 192
Извън темата, но благородно завиждам за екскурзията в Япония Tada  Spaghetti Animal Unicorn

А това за пушачите и здравите деца не ми се вярва вече. Навсякъде чета, че бебетата страдат от никотинов глад през първите си дни и са всъщност много неспокойни бебета. Същото е с всички вредни вещества, които водят до пристрастяване.

То това дали ще е спокойно или не е най-малкият проблем.
Моя приятелка не ги отказа напълно, роди преждевременно, недоносено бебе, кувиози, неонатологии, вече почти госина не могат да отдъхнат от прегледи, физиотерапии, лекари и тн. Причината беше преждевременно застаряла плацента. Една от причините за това са точно цигарите. Половин чаша вино на една 65-70+ кг жена не е като системно пушене на цигари, сандвич с луканка или филия с пастет.
Като бях бременна единствено съм се лишавала напълно от цигари и алкохол. Яла съм плодове, пила съм чай, яла съм суши, сушени меса (вакуумирани от магазин), яйца, сирена и дори не съм се замисляла дали е проблем. Но като цяло, ако не са някакви огромни количества и на ежедневна база - не се филмирайте излишно.

# 193
Пътуването в първите три месеца в повечето случаи не е ок. Ние ходихме в Италия началото на юли и беше ад. Едно че ми стана зацапване, второ че се появиха болки, повръщах и ми се гадеше, изморявах се, само спях - въобще пари на вятъра. А толкова обичам Италия, сега имам гадно усещане от това пътуване. Трябва, като родя да отидем пак, за да си поправя спомените Laughing

Ние имахме резервация за Китай, уникална екскурзия - 14 дни, три от които с круиз, но ... няма да стане. Поне ни върнаха капарото. Октомври ММ има командировка в Прага и се надявам да е наред всичко и да отида с него.
Ние много пътуваме, почти всеки месец и не знам как ще е с бебето - или с нас, или при бабите, или и двете. Но пътуванията не си ги давам хахах

Момичета, а след раждането някоя от вас избегнала ли е прословутото втрисане, объркване и т.н. симптоми, които се появяват от спада в хормоните. Някои майки ми описват страшни неща. При всеки ли е така? Все си мисля, че ако си познаваме тялото и знаем как да го регулираме, не би трябвало да е толкова драматично.

# 194
Не е при всеки втрисането и т.н. Някой път се получава от упойките при секцио.
При нормално раждане не.

Общи условия

Активация на акаунт