Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 578
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, 18 г.с. съм и нещо вдигнах температура към 38. Парацетамол 500 мг. може да взема нали ?

# 556
Може да

# 557
Може да вземаш парацетамол, не се притеснявай. Аз също бях болна и АГ ми каза да пия парацетамол.
Момичета, 18 г.с. съм и нещо вдигнах температура към 38. Парацетамол 500 мг. може да взема нали ?

# 558
Реално обезкосмяването и начините за това са въпрос на лична преценка. За мен би било некомфортно да не съм обезкосмена. Аз правя реакция към бръсненето и не бих се оставила да се наложи някой да ме бръсне преди да ме срежат и/или зашият. До сега попълвах документи за прием в държавна болница и нито в тях, нито някой от служителите ме пита дали съм обезкосмена.
Колкото до въпроса кое е по-хигиенично - с или без окосмяване, според мен в днешни времена не е релевантен въпрос. Всяка една достатъчно интелигентна жена поддържа хигиена и нивото й би било идентично с или без косми.

# 559
  • България
Да ви питам какво пиете за успокоение? Примерно от притеснение или пък гняв.. Вкъщи винаги има мента, глог и валериан на капки, но не знам дали мога да ги пия сега.

# 560
Аз съм пила 1-2 хапчета мента, глог, вал., но много рядко, при нужда. Пийте капки, но малко!

# 561
Аз в понеделник съм планово секцио и днес на прегледа доктора каза, че мястото трябва да се почисти хубаво. Пошегува се, че не искам да го оставя на тях в деня, по-добре било аз днес, най-късно утре да изравня терена. 😄Това за отпред става дума, където ще бъде разреза....

# 562
Аз пия мента, глог и валериан сироп, като не мога да спя. АГ ми го одобри.

За обезкосмяването, за мен трябва без косми - и от хигиена, и от естетика, и от медицинска гледна точка. Аз правех лазер преди да забременея, но бях до 4та процедура и сега пак ми растат. Не е като преди, почти нямам. Още не съм ги махала, но ш не ми се бръсне. Чудех се дали кола маска е ок, с болката дали няма да се предизвикат контракции?

# 563
Аз не смея кола маска, но мн жени до последно ходят.

# 564
И аз нещо не смея, но сега ще ходя на море и са ми избили малко косми, а аз не мога да търпя никакви и искам да ги махна. Обаче не искам да бръсна, цялата кожа ми е в обриви от бременността,.ако обръсна, ще вземе някой обрив да ми стане. Освен ще попитам АГ за колата,.ако не ще действам с бръснач и това е...
Нямам търпение да родя и да започна пак лазера и да си го довърша Grin

Момичета, понеже мисля малко да започна с леки тренировки, понеже много се заседях и закърнях, а сега вече съм добре - дали велоергометър, изкачване на стълби, леки гирички за ръцете са ок? Знам че с ластици за краката, клекове и т.н. е ок, но ще изчакам още малко за тях. Искаше ми се малко да повъртя на велоергометъра и тази машината, която е с наклон, като стълби. Имам фитнес история с уреди преди това.

# 565
Аз до последно ходих на кола маска. Чак контракции не мисля, че може да предизвика, но все пак се посъветвайте с АГ.

# 566
Може би са си някакви мои предубеждения, но много ме е гнус да ходя при маникюристи и места, където правят кола маска на интимната зона. Просто като знам хигиената каква е на повечето места в България, изтръпвам и винаги съм си правила всичко сама... KPP, не знам дали колата маска предизвиква контракции, но ако нямате моята психоза, може би ще Ви е по-лесно някой друг да обработи тази площ, предвид вероятно големия корем 😄

Относно спортуването, аз си ходих на пилатес до 7-мия месец и дори на него ползвах гири от по 1 кг. Стига да не почвате сега с въвеждането на нови дейности или тежести, не виждам какъв е проблемът да се спортува. Вече съм много обемиста за пилатес или нещо по-интензивно, но пък гледам да ползвам стълби, вместо асансьор, и си щъкам навън.

# 567
На мен лично моят АГ не ми разреши да си използвам велоергометъра.

# 568
За сън - доксиламин. Той и за гадене помага.

# 569
Не знам от хигиенна гледна точка, но много бременни са с повишена чувствителност, та ако няма предварителен тренинг с кола маска, не знам как ще е усещането Simple Smile
Лично аз съм благодарна, че преди години си направих още лазерна епилация и поне за това не съм мислила по време на бременността. Бяха ми казали, че заради хормоните може пак да се активира растеж, но нямах такъв.

КПП, аз тренирах сериозно до края на шести месец - с тежести, клекове, тяга, напади и т.н. Но всичко е много индивидуално, слушай тялото си и АГ-то. Следи дължината на МШ. При мен в момента, в който се получи скъсяване, спрях веднага. Това е най-смотаният мускул в тялото - няколко сантиментра, но може да ти направи големи проблеми, защото няма инервация и реално не усещаш, ако се появи проблем.

Общи условия

Активация на акаунт