Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 578
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

В начална бременност съм след IVF и страдам от потресаващ косопад. Въпреки че приемам много хормони и съм чувала, че хормонът на бременността разкрасява косата, в момента при мен ефектът е обратен.
Има ли друга жена с такъв проблем? Нормално ли е това? И има ли как да се справя или в момента не е удачно изобщо..

# 586
Бонибон, имала съм косопад заради прогестероновите препарати, но бих посъветвала да си изследваш витамините и минералите също. Помня нещо, че ниския цинк води до косопад, май и вит. Д. Може да питаш в темата за добавките, какво точно да гледаш. А и се сещам, че тсх също има значение. Пиеш ли МВ?

# 587
Може да е от прогестерона, че ме тъпчат многооо с него, но това значи, че всяко момиче след инвитро ще е с косопад 😒ТСХ и вит Д са под контрол, но цинк не съм си изследвала от години, ще го проверя...

Какво е МВ 🫣

# 588
МВ - мултивитамини. Зародиша изсмуква всичките му нужни витамини и минерали от майчиното тяло и майката  остава на загуба. Затова е добре да се приемат допълнително добавки.

# 589
И без добавки по принцип по време на бременност настъпва точно обратното на косопад - косата пада много по-малко. Аз забелязах, че почти нямам косми по четката откакто съм бременна, както и в банята почти нямам косми след като си измия косата. Това е типичното и нормалното, доколкото знам, след раждане почва всичката тази коса, която не е падала, да пада. Та аз не бих го приела за нормално да пада косата по време на бременност

# 590
Предполагам, че е следствия на хормоните от стимулацията и подготовката за трансфер. Аз рязко много побелях след стимулацията. Приятелка без нито един бял косъм също много бързо побеля след процедурите. Та нормално е. Вдигни витамините, колкото можеш, и все пак помни кое е важното Simple Smile

# 591
Не знам от къде. Знам, че примерно при спешен кабинет могат да направят такъв тест, за да изключат изтичане на води. Те са много опасни при ранна бременност.

Edit: намерих тук, че могат да се закупят. Сигурно се предлагат и на други места.
https://m.esteto.bg/produse-276155-test-za-amniost-barza-3-broya
Много благодаря! Поръчах го и ще кажа как е, като пристигне. Предполагам, че няма да я това, защото аз още от 6 г.с.  имам много силно течение, но все пак да проверя. Щяха досега да са разбрали при прегледите.

Сега друго нещо ми се появи. Не е лесно да си бременна. Аз имам херпес вирус тип 1 (обикновения) и допреди 3 години ми е избивал само по лицето. След ковид, обаче ми беше избил около ан...и на свивката под д. От тогава не е избивал, но АГ ми изписа Биозин мама точно заради херпеса, за да не избие пак. От онзи ден ми изби на устата и днес усетих, че нещо е отдолу май ме наболява/насърбява... АГ ми каза, че докато съм бременна и да избие пак по тялото, не е проблем, само естествено раждане е тотално противопоказно с активна инфекция. Обаче сега и затова се притеснявам. Дали тук в темата е имало момичета с моя проблем по време на бременност и дали да ходя до АГ или да си пия Биозина и да чакам да мине?

Относно спорта, аз първите три месеца лежах, заради необходимост. Бяха ми казали макс 4000 крачки на ден и без напъвания. Но сега вече, като о плацентата е образувана и нямам и болки, мислех леко да започна със спорт. Иначе за движение, се движа, не лежа вече само. Но преди да правя каквото и да е, ще говоря с АГ.
На мен АГ за добавки и витамини - забрани ми преди 17 - 18 г.с. и каза, че тогава тя ще ми каже какво точно да пия. Не може всичко, дори и от витамините за бременни.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 22:30 от KPP

# 592
Не знам от къде. Знам, че примерно при спешен кабинет могат да направят такъв тест, за да изключат изтичане на води. Те са много опасни при ранна бременност.

Edit: намерих тук, че могат да се закупят. Сигурно се предлагат и на други места.
https://m.esteto.bg/produse-276155-test-za-amniost-barza-3-broya
Много благодаря! Поръчах го и ще кажа как е, като пристигне. Предполагам, че няма да я това, защото аз още от 6 г.с.  имам много силно течение, но все пак да проверя. Щяха досега да са разбрали при прегледите.

Сега друго нещо ми се появи. Не е лесно да си бременна. Аз имам херпес вирус тип 1 (обикновения) и допреди 3 години ми е избивал само по лицето. След ковид, обаче ми беше избил около ан...и на свивката под д. От тогава не е избивал, но АГ ми изписа Биозин мама точно заради херпеса, за да не избие пак. От онзи ден ми изби на устата и днес усетих, че нещо е отдолу май ме наболява/насърбява... АГ ми каза, че докато съм бременна и да избие пак по тялото, не е проблем, само естествено раждане е тотално противопоказно с активна инфекция. Обаче сега и затова се притеснявам. Дали тук в темата е имало момичета с моя проблем по време на бременност и дали да ходя до АГ или да си пия Биозина и да чакам да мине?

Аз съм с херпес симплекс тип 1 и тип 2, откакто съм бременна съм цялата в херпеси. АГ външно ми каза с ацикловир може да мажа и аз мажа вече трети месец. За отдолу обаче не знам. За устата става. Ако е някъде на триъгълника може би е ок. Пии си биозина и ще мине. Няма страшно, щом не е първична инфекция. Аз от 6 г.с имам херпеси, сега съм в 14 г.с

# 593
Аз сега имах стрес покрай баща ми, че го оперираха и от там ми изби първо на устата и сега усещам, че и около а...нещо ме сърби и май май ще избие. А какво означава да е първична инфекция и да не е? Ще звънкам на АГ в понеделник, ако избие долу, да каже дали нещо да правим. Неприятното е, че май май ще ми разбие плановете за естествено раждане Confounded

# 594
На мен АГ ми назначи изследванията в 9 г.с за токсоплазмоза, рубеола и всичките му там опасни вируси.. Та когато видя че имам антитела, че си ги отглеждам 😃 в тялото ми поне на няколко вируса тип херпеси, те си ми избиваха от време на време, още сега ми каза, че ще раждам секцио, заради тях.

# 595
Аз сега имах стрес покрай баща ми, че го оперираха и от там ми изби първо на устата и сега усещам, че и около а...нещо ме сърби и май май ще избие. А какво означава да е първична инфекция и да не е? Ще звънкам на АГ в понеделник, ако избие долу, да каже дали нещо да правим. Неприятното е, че май май ще ми разбие плановете за естествено раждане Confounded

Тоест за първи път да се заразиш с херпес. Казаха ми че тогава е опасно. А при теб са рецидиви както и при мен. Да, при раждане ако имаш активен херпес няма да е естествено. Пиши какво ти е казал АГ, но освен биозина или нещо за мазане според мен няма какво друго. Ацикловир хапчета в ранна бременност не са препоръчителни.

# 596
Да, не съм се заразила сега. Рецидив е. Единствено ме притеснява сега нещо да не стане, но са надявам да няма риск за бебето. Ще пиша какво е казала АГ.
Неприятна работа...

# 597
Да, не съм се заразила сега. Рецидив е. Единствено ме притеснява сега нещо да не стане, но са надявам да няма риск за бебето. Ще пиша какво е казала АГ.
Неприятна работа...

О не, ако имаше риск отдавна да съм го разбрала. Както казах от 6 г.с ми излизат херпеси, нормално е, имунната система е слаба сега

# 598
Jakito, под активен херпес имаш предвид такъв, който е излязъл нали - на устната или някъде по тялото? Тъй като по принцип аз имам вируса на херпес симплекс, по едно време ми излизаха всеки месец по време или след цикъл, но от година - две насам се успокоиха нещата и *да чукам на дърво* почти не съм имала. Но латентната инфекция си я имам в тялото. Та просто трябва да се надявам и да се пазя да не ми излезе точно тогава, нали?

Тоест за първи път да се заразиш с херпес. Казаха ми че тогава е опасно. А при теб са рецидиви както и при мен. Да, при раждане ако имаш активен херпес няма да е естествено. Пиши какво ти е казал АГ, но освен биозина или нещо за мазане според мен няма какво друго. Ацикловир хапчета в ранна бременност не са препоръчителни.

# 599
Jakito, под активен херпес имаш предвид такъв, който е излязъл нали - на устната или някъде по тялото? Тъй като по принцип аз имам вируса на херпес симплекс, по едно време ми излизаха всеки месец по време или след цикъл, но от година - две насам се успокоиха нещата и *да чукам на дърво* почти не съм имала. Но латентната инфекция си я имам в тялото. Та просто трябва да се надявам и да се пазя да не ми излезе точно тогава, нали?

Да, такъв които е излязъл, на мен излезе веднъж на устната и после на ръката. И то на мекото на ръката. При мен също си я има вътре в тялото инфекция и при спад на имунитета точно бременноста в момента е предпоставка и съм цялата плюс в началото приемах преднизолон и стана още по зле. Ако ти излезе преди раждането задължително ще е секцио. Аз май натам вървя като гледам колко често ми излизат

Общи условия

Активация на акаунт