Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 554
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Много благодаря, момичета за подкрепата! Наистина много ми помогна и ме успокои Heart Страхотни сте!

# 616
Никакъв ефект няма този Биозин. Щом ми избиха херпесите. Мисля да изпия тази опаковка и няма да взимам повече.
Той трябва точно от такива състояния да предпазва, т.е. да поддържа имунитета. Щом при мен са се появили херпеси, при теб кондиломи, имунитетът е паднал..

А с какво третирате кондиломите и има ли риск за бебето?
Аз изпих три кутии антибиотици, а съм на Биозин мама от ден едно. Нищо не върши. Преди да забременея не бях пила антибиотик или такива подсилващи добавки, а сега се отрових…

# 617
Момичета, някоя била ли е на зарзио по време на бременност?

# 618

Да.

# 619

Да.

Нещо стандартно ли е в клиниките в БГ?Чета страхотии, че не е тествано при бременност, че не се препоръчва и доста се притесних.

# 620
Аз до 5 г.с.

# 621
Нала, някои клиники го използват стандартно. Но май го изписват по-скоро, защото е скъпо, отколкото ефикасно. Не мисля, че е толкова опасно. Изписват 1  деление на 2 или 3 дена. Тоест една спринцовка стига за две седмици поне.
Прочети за активното в-во в Зарзио-то. То е доста изследвано в инвитрото.

# 622
Момичета, дали е възможно в 15 г.с. и няколко дни да усещам бебето? Първа бременност е. От вчера усещам в областта около пъпа все едно като спазъм на червата (като лека стрелкащи спазъмчета), обаче обикновено след такова усещане в червата, после винаги ми става къркорене/пукане, а сега само спазъмчетата. Отделно и днес сутринта (преди инцидента по-горе) ми беше доста опънат корема. Преди малко легнах настрана и си наместих корема с ръка и усетих отвътре побутване, все едно като лек ритник и после като пърхане на пеперуди сякаш.
Дали е бебето или червата ми си правят шега с мен Grin

# 623
И аз не очаквах, но усетих рано малкият човек. Relaxed

# 624
KPP, със задна плацента ли си? И при мен така започна, със странно усещане като пърхане. След седмица-две вече усетих ритниче.

# 625
И каката и близнаците усетих много рано, с уговорката, че единия близнак до края до усещах по - слабо и рядко, но беше с предна плацента.

# 626
KPP, със задна плацента ли си? И при мен така започна, със странно усещане като пърхане. След седмица-две вече усетих ритниче.
Моята е задна, но още не съм усетила нищо, аз съм почти 15 седмица без няколко дни. Май ако го усещам ще съм по спокойна хаха надявам се на това след две седмици

# 627
Здравейте, кога спряха симптомите при вас и от раз или постепенно? При мен в 10с, както си очаквах редовното вечерно гадене, то не се появи.

26 гс, още не са спрели, без лекарства за гадене съм за никъде, а и с тях пак някой път ми се гади и наскоро и повърнах даже. Гаденето ми почна преди закъснението и не е спряло.

Какво пиеш,аз също съм с ужасно гадене и ако не повърна съм много зле.

# 628
Здравейте, кога спряха симптомите при вас и от раз или постепенно? При мен в 10с, както си очаквах редовното вечерно гадене, то не се появи.

26 гс, още не са спрели, без лекарства за гадене съм за никъде, а и с тях пак някой път ми се гади и наскоро и повърнах даже. Гаденето ми почна преди закъснението и не е спряло.

Какво пиеш,аз също съм с ужасно гадене и ако не повърна съм много зле.

Доксиламин (антихистамин, не знам дали в България може да се купи лесно) и витамин Б6 - до 100 мг може на ден. Пия едно хапче доксиламин вечер с 50 мг витамин Б6 (приспива много) и на обяд пия едно хапче diclegis - това са същите съставки, но с бавно отделяне, специално е направено за бременни. Не знам дали го има в България, лекарят ми го изписа, напълно безопасно е за бременни. Ако не може да намерите антихистамина, витамин Б6 сам по себе си също помага - може да го разделите по няколко пъти на ден по 25мг, максимум 100 на ден. Тези лекарства предотвратяват гаденето и го правят по-поносимо, не го спират напълно. Докторът ми беше дал и няколко други, но за мен нямаха ефект - за други има.

Според тази статия го има в Германия:

https://medpedia.framar.bg/%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BA% … D0%BC%D0%B8%D0%BD

# 629
Да, със задна плацента съм. Днес пак има от спазъмчетата, но друго не усещам.  Ще видим, то ще покаже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт