Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 526
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм над 35, първо дете, още ми е рано за раждане, в третия триместър съм, но лекарят нищо не ми е казал за задължително секцио за възрастта. Имам много приятелки с деца над 35 (първо дете пак) и на нито една не са и казали задължително секцио заради възрастта (но при някои се наложи по други причини, други си родиха естествено). Не мисля, че има такова правило

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 17:38 от Zimk02

# 706
  • София
Аз вчера бях на преглед и коментирахме същото със следящата ме АГ, заради възраст и инвитро ми препоръчва секцио, но също каза, че ако държа много, мога и да се напъна за естествено (а със сигурност не го прави, защото е по-лесно за нея, аз се следя в Надежда и там няма избор на екип за естествено, тоест раждаш, при който е дежурен)

# 707
Биби85, за първескините над 35 се иска секцио.

Не е задължително. Над 35 съм, първо раждане, с ясно предпочитание за естествено. Според следващия ме АГ няма никакви причини да раждам секцио, както и според други лекари, с които съм сверявала. Дали ще се получат вече нещата и на практика, Божа работа.

# 708
Пълни глупости са това. Стига да няма други фактори, които да пречат, спокойно жена над 35 може да роди естествено. Възрастта не е от този фактор.

# 709
Благодаря ви момичета. Ще настоявам тогава. Факт е, че при нас в по-малък град повечето лекари гледат да си улеснят работата.

# 710
  • София
Успех, важното е да се чувстваме спокойни и уверени в избора си, вземайки всички фактори и желания предвид 🍀

# 711
Благодаря ви момичета. Ще настоявам тогава. Факт е, че при нас в по-малък град повечето лекари гледат да си улеснят работата.

Не знам дали е само улеснение. Не взимат ли и повече пари със секцио?

# 712
Май взимат повече пари, да.

Момичета, аз искам да изляза болничен, понеже искат да ни връщат в офиса, а аз съм с чувствителна матка, 2 часа на стол и започват болки, отделно онзи ден пак имах зацапвания, а и има много стрес на работа а в края на деня съм с главоболие, болки като преди цикъл и изцедена без енергия. Просто не ми е ок и искам да съм спокойна и да почивам и бебо да е добре. Док обаче ме отряза, защото бременността ми е нормална, а зацапванията идват от едни кръвоносни съдове по шийката на матката, иначе всичко друго е перфектно за моята г.с. Аз съм в 16 +3. И сега се чудя откъде мога да си платя или да си взема болничен. Дали в някоя от частните болници има практика да си платиш и да те приемат и да организират нещата с комисията? Решила съм твърдо, че излизам, още повече в офиса няма да издържа да ходя и сега не ми е важна работата, пък си имам и мастна практика и ще си се занимавам с нея. Благодаря за съветите!

# 713
Говори с твоя доктор, обясни му как стоят нещата на работа и че се чувстваш зле.

# 714
  • София
Запишете се по ЗК другаде и взимайте болничен от там?

# 715
Ами, вече имам картон в клиниката, не знам дали мога да се запиша по ЗК другаде,.без да местя картона. Дали е възможно? Иначе искам да си се следя при този лекар и да раждам при него, единствено е проблемът с болничния. Той я категоричен, че при нормална бременност не се изписва болничен, въпреки леките неразположения

# 716
Здравейте, записах час за първа фетална, но понеже нямаше свободни часове, записах в 13г.с, а по последен преглед преди 2седмици бебето отговаряше седмица назад, заради късна овулация.Т.е. на прегледа, ако все така върви бебето ще съм точно в 12г.с.,но този доктор при който ще ходя(Стоилов Добрич) на фетална държеше часа да е в 13г.с и 1 2  дни,за да се измерело нещо не разбрах какво. Сега се чудя какво да правя.
Има шанс и бебето да е дръпнало напред, но няма как да съм сигурна,понеже тогава ще са минали 3 седмици от последния ми преглед. Както и по неговия апарат в коя седмица ще се водя.

# 717
  • София
Ами, вече имам картон в клиниката, не знам дали мога да се запиша по ЗК другаде,.без да местя картона. Дали е възможно? Иначе искам да си се следя при този лекар и да раждам при него, единствено е проблемът с болничния. Той я категоричен, че при нормална бременност не се изписва болничен, въпреки леките неразположения

А, то вие вече сте си по ЗК при него, значи не става този вариант. Остава да го убедите наистина, принципно дори не разбирам защо се прави за този болничен, в крайна сметка е важно бременната как се чувства не само физически, но и психически…

За частните, доколкото знам, трябва да си се водите при тях, за да действат, каквото и да било по болнични…

# 718
Аз се следя на частно при лекарката, при която мисля да раждам и отделно се следя и по ЗК, за да ми минават от там изследванията и болничните безплатно. Лекарката на частно също ми предложи да ми издава болнични, но там трябваше да си заплащам отделно и тях, та преценихме да ми ги издава лекарката по ЗК. Вариант е да се запишете и на частно за болнични, но не знам финансово няма ли да Ви натовари доста.
Друг вариант е да говорите с лекарката си, че имате много стрес в работата си и да се надявате да прояви разбиране. Успех!

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 09:28 от Madness88

# 719

А, то вие вече сте си по ЗК при него, значи не става този вариант. Остава да го убедите наистина, принципно дори не разбирам защо се прави за този болничен, в крайна сметка е важно бременната как се чувства не само физически, но и психически…

За частните, доколкото знам, трябва да си се водите при тях, за да действат, каквото и да било по болнични…
Защото подхожда професионално, затова. В БГ се злоупотребява с издаване на болнични без медицински причини.

КПП, няма какво да направиш. По-скоро говори с работодател и се разберете да продължиш да работиш от вкъщи като вместо всяка седмица да ходиш Х дни в офиса, ходиш на 2 седмици веднъж, да речем.

Общи условия

Активация на акаунт