Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 508
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Само не започвайте с това как в България, жените се глезели и не искали да ходят на работа. Защото и без да сме бременни натоварването на работа и вкъщи е огромно. Бременната жена е отговорна за още един крехък живот и със стресът на работа и седенето по 8-9 часа на едно място, с нищо няма да му помогне. Освен това става дума за бременност с проблеми и кървене. Омръзна ми от тази капиталистическа джунгла, в която трябва да поставяме работата пред децата, семейството ни и психическото ни здраве.
КПП, обади се на ЛЛ и ще ти даде идея как да се случат нещата.

# 721
  • София
Абсолютно….нека подхожда професионално към жени, които наистина нямат никакви оплаквания. Съжалявам, но КПП е имала кървене, има стрес на работа, не се чувства окей, това са си легитимни причини да иска болничен и като неин лекар, би трябвало да вземе това предвид без да създава допълнително напрежение у нея.

# 722
Кървенето и стреса не са малка причина. Никой от хубаво не иска да виси вкъщи и да взима по-малко пари.
В крайна сметка KPP
Скрит текст:
редно или не, ако ще се мъчиш на работа... Ами добави си още няколко симптома - болки, повръщане..

# 723
Май взимат повече пари, да.

Момичета, аз искам да изляза болничен, понеже искат да ни връщат в офиса, а аз съм с чувствителна матка, 2 часа на стол и започват болки, отделно онзи ден пак имах зацапвания, а и има много стрес на работа а в края на деня съм с главоболие, болки като преди цикъл и изцедена без енергия. Просто не ми е ок и искам да съм спокойна и да почивам и бебо да е добре. Док обаче ме отряза, защото бременността ми е нормална, а зацапванията идват от едни кръвоносни съдове по шийката на матката, иначе всичко друго е перфектно за моята г.с. Аз съм в 16 +3. И сега се чудя откъде мога да си платя или да си взема болничен. Дали в някоя от частните болници има практика да си платиш и да те приемат и да организират нещата с комисията? Решила съм твърдо, че излизам, още повече в офиса няма да издържа да ходя и сега не ми е важна работата, пък си имам и мастна практика и ще си се занимавам с нея. Благодаря за съветите!

Аз се следя в Щерев. С първото си дете излязох болничен в мига, в който прехвърлих 12та седмица. Отиди там на преглед при някой лекар и си поискай болничен. Плаща се 35лв на болничен всеки месец. Ще ти пуснат първо 7 дни, после вече 30-дневни. Не минаваш през никакви комисии. Напомняш за подновяване няколко дни преди да изтече болничния, отиваш, взимаш го, те са си разписали разни комисии, плащаш през касата и приключваш. Изобщо не го мисли и не се чуди. Излишен стрес и нерви не са нужни на никоя бременна.

# 724
Ако не вярваш в преценката на АГ, който смята, че бременността не е проблемна, защо ще имаш и доверието в тоя човек да те изражда?

# 725
Ако не вярваш в преценката на АГ, който смята, че бременността не е проблемна, защо ще имаш и доверието в тоя човек да те изражда?

И това АГ да не ти вярва също като кажеш, че не се чувстваш в състояние да работиш. Аз бих си търсила друго АГ, с което ще си имате взаимно доверие. Не е адекватно това, че е отказал болничен при наличие на такива оплаквания. Иначе отиди в Щерев наистина, там никога не съм имала проблем с болничните.

# 726
Здравейте, преди 5 дни направих първи тест, положителен. Преди 2 дни направих още един, също положителен. Последната менструация беше на 23.07, вчера отидох на преглед при гинеколог но каза че не вижда бременност в матката. Не знам дали не е рано да се види на ултразвук или има проблем

# 727
  • София
Раничко е още. Поне 6 седмица да станеш, а за пулс и след това.

# 728
Раничко е още. Поне 6 седмица да станеш, а за пулс и след това.
Благодаря за отговора притесних се за момента помислих за извънматочна бременност

# 729
Рано е много, запиши си час за края на другата седмица.

# 730
Рано е много, запиши си час за края на другата седмица.
За другата седмица в Петък мисля да запиша, може би наистина съм избързала

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:39 от ...........

# 731
Благодаря много, момичета за съветите и подкрепата. Аз по принцип се следя при друго АГ в клиниката, сега ходих на преглед, заради зацапването, защото той е професор и работи и в Майчин дом и е един от добрите в областта. Но моята АГ мисля, че също няма да иска да ми издаде болничен, защото тя е в същата клиника и вероятно нямат такава практика там. Или ще действам с добавянето на симптоми или ще опитам съвета с Щерев. Решила съм, че ще изляза. Мислех да работя до преди 45тия ден, но откакто мениджъра разбра, че съм бременна, сякаш нещо се озлоби и сега всеки ден ми прави микроменидмънт за всякакви глупости и отделно реши, че трябва и в офиса да ходя. Мъж е, американец. Цял живот съм върл работохолик, но детето ми и семейството ми в момента са най-важни. А и тази работа я започнах именно заради хоум офиса и да я ползвам за майчинство, уж за по-спокойно, така че,.изобщо няма да рискувам.
Ще звънна днес на моята АГ да видим дали има шанс с нея,.ако не, ще действам с Щерев.
Много благодаря Heart

# 732
За другата седмица в Петък мисля да запиша, може би наистина съм избирзала
За да се види най-рано се ходи на 10 дни закъснение от цикъла. Ако отидеш в петък вече ще се види.

# 733
Действай на всяка цена! Винаги има начин, просто намери твоя. Не си струва да си рискуваш здравето и нервите.
Благодаря много, момичета за съветите и подкрепата. Аз по принцип се следя при друго АГ в клиниката, сега ходих на преглед, заради зацапването, защото той е професор и работи и в Майчин дом и е един от добрите в областта. Но моята АГ мисля, че също няма да иска да ми издаде болничен, защото тя е в същата клиника и вероятно нямат такава практика там. Или ще действам с добавянето на симптоми или ще опитам съвета с Щерев. Решила съм, че ще изляза. Мислех да работя до преди 45тия ден, но откакто мениджъра разбра, че съм бременна, сякаш нещо се озлоби и сега всеки ден ми прави микроменидмънт за всякакви глупости и отделно реши, че трябва и в офиса да ходя. Мъж е, американец. Цял живот съм върл работохолик, но детето ми и семейството ми в момента са най-важни. А и тази работа я започнах именно заради хоум офиса и да я ползвам за майчинство, уж за по-спокойно, така че,.изобщо няма да рискувам.
Ще звънна днес на моята АГ да видим дали има шанс с нея,.ако не, ще действам с Щерев.
Много благодаря Heart

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 21:02 от Madness88

# 734
KPP защо просто не говориш с шефа ти, че ако не работиш от вкъщи ще се наложи да излезеш в болничен? Аз също имах зацапване точно някъде 15-16 седмица и други неща, но АГ не ми е пускал болничен. Но пък аз си издействах да работя от вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт