СУ - минимални балове 2024

• 81 752
  • 427
  •   2
Отговори
# 210
А ако на някой не му стигне бал за редовно, а за задочно, то после как може да се прехвърли в редовна форма на обучение? Детето категорично не желае задочно ,  но поради една идея по-нисък от минималния бал за 24 не ми се рискува

# 211
Прехвърлянето става на факултетен съвет - отличен успех и свободно място за редовно по ДП или платено.

# 212
Преместването в СУ от задочно в редовно става през месец август с молба до декана.
След завършен първи курс или след завършен втори курс. Изискването за успех е 5.00 и наличие на свободни места.
 За право е възможно само такова прехвърляне в рамките на университета - от редовно в задочно и от задочно в редовно.
Не приемат молби от други университети в България.
От чужбина може да се преместят в СУ само ако имат оценка от ДЗИ по БЕЛ, която е равна или по-висока от оценката на последния приет в класирането в текущата година.

# 213
Полезно видео за канидатстуденти. То съдържа важните срокове, линкове и полезни съвети при подредбата на желаните специалности. Най-важно е канидатстудентите да напишат на първо място най-желаната специалност, след това втората най-желана и т.н. Класацията е автоматична и ако балът е достатъчен за класиране, то кандидатстудентът реализира посоченото на най-висока позиция желание, за което стига балът му.

https://fb.watch/AbzLck9DLV/

https://www.instagram.com/p/DK1Q-G4qJX2/

Успех и късмет на всички Simple Smile

# 214
Здравейте!
Включвам се с въпроси, тъй като на обявените телефони на СУ или е заето или никой не вдига.
Благодаря Ви предварително на отзовалите се!
Днес подадох документи онлайн в сайта. Имам следния въпрос
Пише, че крайна дата за прием на документи е втори юли.
Трябва ли на място в СУ да подавам заявление и т.н.?
Кога се добавя бала в профила, в момента няма такъв?
При подаване нямаше къде да се отбележат оценките от ДЗИ.
Кандидатствам за предучилищна и начална училищна педагогика.
Имам генериран входящ номер, но в графата при баловете липсва информация.
Благодаря за вниманието!

# 215
До колкото си спомням от миналата година се прикачваше сканирана дипломата. В нея има всичко необходимо вкл и оценките от ДЗИ. Не разбрах вие прикачихте ли диплом? Ако не сте няма как да си появи бал за съответните специалности. Ако дипломата е качена баловете ще се появат малко по-късно. При нас след ден, два се визуализираха. Нищо не се подава на място в СУ. Трябва да се плати и такса за кандидатстване. В сайта е обяснено подробно.

# 216
До колкото си спомням от миналата година се прикачваше сканирана дипломата. В нея има всичко необходимо вкл и оценките от ДЗИ. Не разбрах вие прикачихте ли диплом? Ако не сте няма как да си появи бал за съответните специалности. Ако дипломата е качена баловете ще се появат малко по-късно. При нас след ден, два се визуализираха. Нищо не се подава на място в СУ. Трябва да се плати и такса за кандидатстване. В сайта е обяснено подробно.
Качих диплома и платих такса.
Разбирам, ще трябва да изчакам за да се изчисли и добави бал.
Не е станало грешка от моя страна или поне се надявам.

Ето това ми излиза в профила.

# 217
Спокойно ще ги качат по-късно. Това се появява  в началото.

# 218
Много благодаря, бях се притеснила.
Ще чакам!

# 219
Прехвърлянето става на факултетен съвет - отличен успех и свободно място за редовно по ДП или платено.
Завършила съм СУ отдавна. Но едва ли всичко се е променило.
Има хора, които от редовно се прехвърлят задочно - причини бол - деца, работа, продължително боледуване и др.
И аз бях приета редовно (не е право, друга хубава специалност) и веднага се прехвърлих задочно по лични причини. Не съм сигурна, но май тогава на моето място някой се е прехвърлил редовно.

След това за 6 години задочно, доста хора се прехвърлиха от редовното - поне 8-10 и още толкова "осиновихме" от горни випуски задочно (повтаряха). Не помня нито един да поиска да се прехвърли редовно - по житейски причини. Просто свикваш да учиш и да работиш.

# 220
Миналата година за МО в СУ балът на 1-во класиране - 22.23 редовно, редовно платено - 21.97 На второ класиране - редовно - 21.97, редовно платено - 21.25. Общият успех от дипломата ли е 5! И точно 5 ли е? Ако е общ успех вашият бал е - 5.12х3+5=20.36.

Как изчислихте точките, че са равни на 5.12

# 221
Ето таблицата за приравняване точки с оценки!
Скрит текст:

# 222
Ето таблицата за приравняване точки с оценки!
Скрит текст:

Благодаря

# 223
За право - ако го искат младежите от сърце и не дай, Боже не им стигне бал, нека да не се притесняват да запишат тази дисциплина и в друг ВУЗ. Личната амбиция оказва огромно влияние. Съдейки от различни конкурси, днес равностойно се представят възпитаници на различни ВУЗ и няма особено значение, какво си завършил. Знам какво е да искаш само и единствено СУ. Аз бях в 4за 5клас,когато случайно попаднах там и си казах, че единствено там ще уча, дори не знаех какво.
Но днес нещата са много различни, особено при конкурси е важно какво показваш, а не кой университет си завършил.
Нека всяко дете следва мечтите си, но варианти винаги има.

# 224
  • Благоевград
Започвам нова тема с минималните балове на СУ за 2024. Мился, че ще бъде полезна на доста бъдещи студенти.
Ето малко информация от ФМИ - първо класиране:

1      Софтуерно инженерство 24.44
2   Компютърни науки   23.28
3   Информатика   Редовно 20.37
4   Информационни системи   21.08   
5   Приложна математика   20.10   
6   Математика   Редовно 18.45   
7   Анализ на данни  21.38
8       Статистика 18.90

Баловете са за момчета!!!
Тези балове от максимален 30 ли са?

Общи условия