СУ - минимални балове 2024

• 79 960
  • 425
  •   1
Отговори
# 405
  • Благоевград
Много са паднали баловете.
 За компютърни науки жени това е тройка на матурата ООП и тройка от дипломата..
 За фармация мъже също тройка по химия, тройка по биология и четворка по БЕЛ..
Не знам как така смятате Компютърни науки с тройки, може би балообразуването е друго, максималния бал е 25, 18 не мисля че се получава от тройки. И според мен баловете изобщо не се паднали мнт,  защото Компютърното инженерство е стигнало на второ класиране 28.74, но от максимален 30.

# 406
КН не е 18, а 10,99 и максималният бал не е 25, а 25,5.
10,99 може да стане само с дзи ООП мат 3,14. С всичко друго няма как да се получи толкова ниско. Та, ниско е, няма какво да се заблуждаваме.

# 407
Не знам как така смятате Компютърни науки с тройки, може би балообразуването е друго, максималния бал е 25, 18 не мисля че се получава от тройки. И според мен баловете изобщо не се паднали мнт,  защото Компютърното инженерство е стигнало на второ класиране 28.74, но от максимален 30.

Последният приет е с бал 10.99.
Това го разделям на коефициент 3.5 (2.5 ооп + 1 ооп, защото замества дипломата) = среден 3,14 на матурата.
 Те отличниците отпадат още в зимен семестър, пък камо ли тройкаджийте…
ФМИ изобщо не е за подценяване. Отпадат минимум по 50 човека на курс. Как ще си вземат изпитите ... До четвърти курс ако остане потока от 20 човека не знам.

# 408
Моля някой да сподели Мин. Бал педагогика задочно държавна поръчка от второ класиране.
ПНУП задочно държавна - 20.04 жени
ПНУП задочно платено - 19.60 жени
Резултатите от второ класиране.

# 409
  • Някъде по Дунава
Бизнес администрация с френски - 13,46

Това ли е специалността, при която част от изпитите са на френски и СУ има договор с два френски университета? А за жени какъв е балът?

# 410
Не знам как така смятате Компютърни науки с тройки, може би балообразуването е друго, максималния бал е 25, 18 не мисля че се получава от тройки. И според мен баловете изобщо не се паднали мнт,  защото Компютърното инженерство е стигнало на второ класиране 28.74, но от максимален 30.

Това го разделям на коефициент 3.5 (2.5 ооп + 1 ооп, защото замества дипломата) = среден 3,14 на матурата.
ФМИ изобщо не е за подценяване. Отпадат минимум по 50 човека на курс. Как ще си вземат изпитите ... До четвърти курс ако остане потока от 20 човека не знам.
Вероятно гледате различни балове- за жени и за мъже. За жени КН наистина са на 10.99, АД от 24 е паднал на 18.

# 411
Написала съм, че е за жени.

# 412
  • София
Знае ли някой минимален бал политология жени?

# 413
Здравейте! Може ли да споделите минималните балове от второ класиране за специалностите: ,,Право”, ,,Психология” и ,,Международни отношения” Редовно Мъже? Благодаря предварително!

# 414
  • София
Право - 22,20
Другите ги има назад в темата.

# 415
И от мен малко за статистиката, става дума за редовно обучение мин балове 2025

Фармация (жени)-  първо класиране  36.27 ; второ класиране 34.25
Молекулярна биология (жени)  -  първо класиране 21.90 ; второ класиране 19.20
Екохимия (жени)  -   първо класиране 16,90; второ класиране 15.08
Биология и английски език (жени) - първо класиране 22.98; второ класиране 19.48
Биология и химия (жени) - първо класиране 20,40 ; второ класиране 14.80
Биология (жени)  - първо класиране 19,50;  второ класиране 13.00
Биотехнологии (жени) - първо класиране 21,24 ;  второ класиране 15.30
Екология и опазване на околната среда (жени) - първо класиране 15,72; второ класиране 14.76

История (мъже) - първо класиране 20.63;  второ класиране 19.96
История и география (мъже) - първо класиране 19,44;   второ класиране 16.72
История и философия (мъже) - първо класиране 18,00 ;    второ класиране 12.10
История и геополитика на Балканите (мъже) - първо класиране 22.83 ;     второ класиране 22.35
Етнология и културна антропология (мъже) - първо класиране 17,50 ;   второ класиране 15.18

История (мъже) (платено) - първо класиране 18.28;  второ класиране 16.24
История и география (мъже) (платено) -  първо класиране 15.60 ; второ класиране 15.60
История и философия (мъже) (платено) - първо класиране 15.24  ; второ класиране -
История и геополитика на Балканите (мъже) (платено) - 16.82 ;    второ класиране 15.24
Етнология и културна антропология (мъже) (платено) - първо класиране 17,52 ;   второ класиране -

Някъде може да са паднали баловете, но на някои места, където са интересите на моите, се е качил с по една единица от миналата година

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 15:06 от Cygnus

# 416
Право - 22,20
Другите ги има назад в темата.
Прочетох темата назад и освен за математическите, филологическите и биологическите специалности, не намерих информация относно бала за ,,Психология” и ,,Международни отношения” Редовно Мъже.

# 417
  • София
Значи са били в другата тема от наборите. https://bg-mam.ma/p/1793604/49997842

# 418
  • София

Напълно е вярно.
Още първият семестър се отказват много хора. Доста е трудно и математиката и програмирането. Като цяло ученето е много.
Казвам го от първо лице.
ФМИ е за хора с много добри знания по математика.

# 419
Здравейте, може ли малко помощ относно балобразуването в СУ:

От толкова обяснителни бележки и коефициенти не мога да разбера как се формира балът.
Например за спец. Социология, кажете с две думи, моля Коеф.3 (избор от 1-15) и Коеф.2,5 (избор от 16-24) заедно ли се взимат или са едното ИЛИ другото? Оценките от всички предмети, изброени в дясната графа ли се взимат? И как се стига до балове 24-30, които видях като примерни- максимални? Тези ДЗИ-та с индекс също не са ми ясни, изчетох правила, обяснения, бележки под линия...още по- объркано ми стана.

Общи условия

Активация на акаунт