За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 621
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • под тепетата
Мдаа, значи правилно мисля, пеп-4о. Аз четох и по принцип така правя. От теб съм го научила - заготовка и във фризера. Но във вилата е малък и в момента има най- вече домашен хляб. После е мъка да се примъква в хладилни чанти към къщи. Но няма да го варя в никакъв случай. Благодаря ти!

# 121
Мдаа, значи правилно мисля, пеп-4о. Аз четох и по принцип така правя. От теб съм го научила - заготовка и във фризера. Но във вилата е малък и в момента има най- вече домашен хляб. После е мъка да се примъква в хладилни чанти към къщи. Но няма да го варя в никакъв случай. Благодаря ти!
Привижда ми се втори фризер Simple Smile
И аз така слагам - нищо не варя. Хем си купих стерилизатор за бурканчета преди няколко години, още си стои неползван. Ама и ние на селската къща ходим много рядко, не отглеждаме нищо още, може някога да послужи.

# 122
  • под тепетата
И аз обмислям, но проблемът е после в пренасяне на 500км на продукцията. А не е като да няма,мъжът ми отглежда доста зеленчуци и подправки. Салвията така се е разрастнала, че ще завземе и джоджена.

# 123
И аз търся рецепта с домати, че имам доста назрели! На Пейч рецептата я правих,правих и само домати и лютеница, и сок в шишенца! Сега ми се иска нещо друго, ама какво!?

# 124
И аз търся рецепта с домати, че имам доста назрели! На Пейч рецептата я правих,правих и само домати и лютеница, и сок в шишенца! Сега ми се иска нещо друго, ама какво!?
На Пепчо домашния кетчуп?

# 125
DesislavaA, препоръчвам на Пепчо доматения сос за паста и пица.

# 126
# 127
Благодаря Ви момичета! Ще правя на Пепчо доматения сос за паста и апетитка вътре с чушленцата! Тази година всичко ми върви по-рано от обичайно!

# 128
  • Русе
Скрит текст:

# 129
  • Варна
Станислава5642, и двете са ОК. Пиперките ще обогатят вкуса, но и без тях става.

# 130
  • София
Кои зеленчуци са подходящи за замразяване за заготовка през зимата? До сега нищо не съм замразявала освен месо и то рядко, но вече бих искала, а не знам от какво зависи дали може или не. Чувала съм, че някои неща не е хубаво да се замразяват.

# 131
  • под тепетата
Замразявам грах, зелен фасул, тиквички гриловани, магданоз. Става въпрос за домашни.

# 132
Кои зеленчуци са подходящи за замразяване за заготовка през зимата? До сега нищо не съм замразявала освен месо и то рядко, но вече бих искала, а не знам от какво зависи дали може или не. Чувала съм, че някои неща не е хубаво да се замразяват.
Повечето неща стават за замразяване, някои евентуално след бланширане първо. Ако ти си отглеждаш, ако искаш сподели кои имаш предвид за да можем да помогнем с кое как да подходиш, да не е общи приказки. Също и дали замразяването ти е с цел да ги съхраниш или да имаш заготовки да си улесниш готвенето впоследствие.
От това да купувам и замразявам обикновено съм се въздържала специално за зеленчуци. Замразявала съм си само нарязани на кубчета пащърнак или глава целина, че тях ги намирам само в определено време от годината, а ги обичам в супи и подобни през цялата година.

# 133
Аз имам отделно големи фризер и хладилник с камера; замразявам всичко лятно безнитратно с добро качество (предпочитам местни околни селски производители) без картофи; вкл. пукани люти чушки, лозови листа в домашна марината, нарязани всякакви подправки - предпочитам ги пред сухите; коприва, лапад, спанак... Буркани правим само сладка, божествен домашен кетчуп и домашна лютеница с мед.
Общо взето каквото виждате замразено по хладилните витрини в супермаркетите, можете да си го замразите вие ако имате място.
Не бланширам, за да издържат до около година съхранение.
Месата предпочитаме да си ги купуваме пресни.

# 134
  • Варна
Всичко може да се замразява Въпросът е след това как ще е. Та, някои направо свежи. Други - след бланширане, трети-сготвени и овкусени. Яйце пробвах -цяло, сурово-за нищо не стана, може и да съм избързала...Обаче без черупка, във формички-и направо в тиган-ОК. Само да са добре опаковани.а ако може и вакуумирани.

Общи условия

Активация на акаунт