За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 24 435
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
уф имала съм никога неувиращ боб заради рано сложен домат. и то един домат.

# 556
Аз  не слагам домати при готвенето. Освен доматените манджи, но рядко готвя такива. Въпрос на вкус и на "наследство" в готвенето.

# 557
  • При децата ми
Кой зехтин купувате и препоръчвате?

# 558
  • София
Кой зехтин купувате и препоръчвате?
Купувам Екстра Върджин, от гръцките магазини след като ми свърши този ,който си нося от Гърция, нося няколко канти, но аз основно ползвам зехтин.  Сега си донесох на Михайлидис, но същия го видях и в гръцкия магазин, скъпичък е,  над 100 лв , но е много хубав, един такъв мек и вкусен.
Този също го купувам, хубав е, но има толкова много....
Скрит текст:

# 559
  • Deutschland/HE
За колко литра е тази цена?

# 560
  • София
За колко литра е тази цена?
3 л

# 561
И аз наблюдавам редовно цените , защото ние основно зехтин ползваме.
Към 16 евро е нормално. Ако е хубав зехтина и е удобно мястото да се закупи или няма допълнителна доставка е ок.
Аз последно взех за 12 и нещо, но взех големи количества и ми харесва. Не беше рекламиран тук и не мога да гарантирам за него , защото не съм спец .Пише  Екстра Върджин , испански и ми харесва. Сега съм заредена за зимата.
trotinettka наистина май е наследство. Аз не мога без домати . Свеки пък готви без и пак не е лошо като им идем на гости.
Може да ми стиснете палци че ще опитам да направя качамак от царевичен грис, да го разстеля да изстине и после да го запържа на парченца с различни подправни . Само че тази акция при мен е успявала само веднъж преди години и от тогава нито веднъж : (

# 562
  • При децата ми
Благодаря за отговорите!
Нямам възможност да купувам от Гърция. Ако може да препоръчате марки от тук продаваните?

# 563
  • In transit
Благодаря за отговорите!
Нямам възможност да купувам от Гърция. Ако може да препоръчате марки от тук продаваните?
Испанския в Лидл, не е лош. Сега има един испански в Кауфланд, който е на същата цена, като лидълския и той е хубав. От италианските Монини, Де чеко, Чирио, но и тях вземам само, като са на промоция, че иначе надценките им са ужасни. Може да провериш в италианските магазини с паралелен внос, всичките са ОК, ако са екстра върджин. Само не се подлъгвай по едни 3 и 5 литрови метални туби, който продават за гръцки, а всъщност е с доста неясно съдържание. Няма ли производител и адрес на опаковката и ако е много евтин, не купувай.

# 564
качамака стана. май само аз се вълнувам от новината, но и аз съм аз и реших да се похваля. само изпуснах малко повче пармезан в него от предвиденото накрая . Но пак стана хубаво и вече мисля ще става качамака и ще го правя без пармезан и добавки. Макс малко сол и масло.

# 565
Не съм убедена че има такова понятие като прекалено много сирене, хеле пък пармезан Grinning
Качамакът всичко носи да му сложиш каквото се сетиш. Ако изобщо искаш да сложиш нещо де. И с трюфели съм яла даже, интересно беше Grinning

# 566
  • In transit
Съгласна съм с Натка, колкото повече кашкавал, масло и/или сметана има в качамака, толкова е по-вкусен.

Белла, ако го правиш за вторична обработка, не му се слага пармезан, само малко масло и сол.

# 567
Mikkey сетих се аз и реших да не пържа . А и понеже не ми се получаваше няколко пъти реших да погледна една рецепта от интернета. Затова сложих пармезан по тази рецепта.
А не исках да пържа, защото цялата история с тези качамаци че , че се опитваме да локализираме с доктора какво ми причинява дразнене и ... ами не е лактоза установих, сега ограничавам глутен, каза да пробвам да огранича и фруктозата и по-нататък да тествам ако някои мазнини ми правят проблем ... За сега това е плана. Аз си казах ако пък пърженото дразни дай да не обърквам резултатите.
Та така се стигна до този пармезан. Но аз го опитах преди пармезана и след като сложих пармезана и ми хареса повече преди това. Предполагам защото съм сложила много от пармезана.
А тъпото на цялата ситуация е , че в целия район текат есенни фестове и аз обичам разни неща да опитвам ... Този път ще се лиша.
Знаете ли как се ограничава фруктоза - каза гледам етикетите на продуктите. Обаче аз имам любим шоколад на линд с бадеми, крокант и парченца портокал. Сега се чудя този портокал фруктоза ли се води ? Също се чудя на плодови чайчета и разни шипки например ? Там има ли фруктоза. Например с добавки като Süßholz или чай ройбос ? Това май е друга захар ?

# 568
  • In transit
Белла, във всички плодове има фруктоза, независимо дали са пресни или сушени. Това си е плодова захар. В чайовете, като ройбос или шипка не мисля, че има фруктоза, но може да провериш в нета.

За полентата, вместо да я пържиш, пробвай като я нарежеш на парчета да я запечеш на сух тиган или грил тиган, леко напръскана с мазнина, да не залепва. Отгоре си я гарнираш с каквото решиш - задушени гъби, гъбен сос, доматен сос, рагу и прочие.

# 569
ами ясно. значи аз паралелно тествам фруктозата. наесен без плодове и зеленчуци няма да мина. Но закусвах тиква с мед и нищо не ми стана ... значи и нея я пиша безвредна като лактозата.
Май глутен ще се окаже накрая.

Общи условия

Активация на акаунт