Приети 2024/2025 в СПГЕ Джон Атанасов София

• 4 873
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Здравейте, моля за мнение/разяснение за следните три специалности
ПРОГРАМИРАНЕ НА РОБОТИ,
МИКРОПРОЦЕСОРНА ТЕХНИКА,
ПРОМИШЛЕНА ЕЛЕКТРОНИКА
ще кандидатстваме догодина, но бих искала да се ориентираме за специалностите по-рано. Не се интересуваме от чисто  програмиране, освен ако няма да участва в друг процес и след това да запоява или сглобява:)

# 31
  • София
Училището е и в нашето полезрение. Споделете актуални отзиви за среда и ниво на обучение. 🙂

# 32
За момента мога да споделя само положителни впечатления за средата и отношенията между учениците и между ученици - учители.
Дисциплината е на ниво /този въпрос ме притесняваше преди да кандидатства/.
Учи се, имат много тестове и изпитвания.

Отрицателно обективни впечатления:
- твърде често отсъстват учители;
- има учител на ниско ниво, по много важен предмет. Неприемливо е да се държи в това училище - и тя има своето място щом е попаднала в образователната система, но нека да е на адекватно за нея място - например във вечерно училища, квартално или различен тип професионално и т.н.
- Друг минус е че няма къде да се яде във и наблизо нормална и здравословна храна

Отрицателно субективно мнение: не харесвам училища само първа смяна - започват рано в 8 ч.
Училището е и в нашето полезрение. Споделете актуални отзиви за среда и ниво на обучение. 🙂

# 33
  • София
Много благодаря за мнението! Но да попитам - училището е само първа смяна ли? Мислех, че в гимназиален курс е само ФЕГ и някое квартално. За мен това е огромен плюс.
Иначе в 8 ми се струва добре да започват, повечето училища са от 7.30.

# 34
Да, само първа смяна е.
Както казах, това е въпрос на предпочитание, не е обективен плюс и минус.

# 35
Здравейте. И моя младеж се интересува от училището. Бяхме и в Деня на отворените врати, хареса ни, особено извънкласните дейности.. Аз също се притеснявам за дисциплината в часовете, за отношенията между децата. След толкова часове и извънкласни дейности остава ли им време да се подготвят за следващия ден?

# 36
  • София
Моят син е Приложно програмиране(дуална система). Дисциплината в класа е овладяна имайки предвид възрастта и, че са основно момчета( само 4 девойки са). Между децата отношенията са приятелски и няма някакви дразги.Учителите си изискват да са подготвени по предметите им, но в същото време са отворени към тях.

# 37
Много благодаря за информацията!

# 38
  • София
Изпуснали сме отворените врати, много жалко. Бихте ли споделили впечатления и за какви извънкласни дейности става въпрос, имат ли задължителен характер?

# 39
Отворените врати бяха на 5 март. За съжаление бързахме за урок по БЕЛ и не можах много време да отделя. До колкото разбрах е задължително да се избере извънкласна дейност, освен ако не съм разбрала. Има много добър STEM център, имат си музикална група, арт клуб. Има възможност всеки ученик да се запише за изкарване сертификатите CISCO,  след което се полага изпит. Учи се до обяд, след това имат практики и след 15ч започват извънкласните..От 10 клас се водят практики по фирми. Разговарях с ученици от Приложно програмиране и Компютърни мрежи. За другите специалности не разбрах...На сина ми му допадна училището.. ако някой има нещо друго да добави...

# 40
  • София
В 8ми клас имат всеки ден по 3 часа английски, т.е.основно е учене на език.

# 41
  • София
Какви са впечатленията ви от Приложно програмиране - дуална форма? Какво, на практика, означава тази дуална форма? В партньорство с кои фирми се осъществява обучението? Колебаем се как точно да подредим паралелките в желанията.

# 42
Аз не видях в ДПП тази година да има дуална форма..... иначе съм разглеждала в сайта, към всяка специалност са описани фирмите, с които си сътрудничат. Дано да са актуални...

# 43
  • София
Права сте, няма. Нещо старо съм гледала... Така паралелките с програмиране са общо само 3. За сметка на това компютърни мрежи са 2 паралелки.

# 44
Програмирането са пренаселени по 30 ученици /при 26 прием, 4 по втория начин/, а ги намаляват.
За мрежите не знам да се избиват, уплътняват явно учителското тяло.

Общи условия

Активация на акаунт