Име за момче, на дядовци Иван и Тодор

• 4 683
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Теодора,
представи си, че имаш внуче и мислили, мислили да го кръстят на теб и го кръстили например Лора, Вера, Александра и др. дали е на теб?
Същото е Иван и Траян.

# 31
Представи си, че децата ти кажат, че са дали името на внучето ти с мисъл за теб, а ти се съмняваш в това, защото името не е точно същото… Аз лично бих била полъскана, ако изобщо са обмисляли да го кръстят на мен, конкретното име не е от значение за сантименталността. А в примера, ако тъщата е Лили, Лора би била прекрасна комбинация на Лили и Теодора Simple Smile

Благодаря на всички за мненията и новите идеи, сега имаме определено поне малко по-добра представа как се възприемат имената.

# 32
Имайте предвид, че в Германия ударениенията са в началото и Боян, няма да звучи никак добре. Някога кръстих детето ми на родител, днес не бих го направила. Няма да влизам в подробности, но извън традицията, името носи вибрация, оказва влияние върху живота ни, пренася енергията и т.н., но всеки има право да тълкува и да избира каква теория да следва.
Разни споменати горе имена за да се достигне заветната цел да е и на двамата и явно всички да са доволни, за мен не са ок, а измишльотина всъщност.
Траян може да е историческо, но на мен не ми допада.
Бих дала име, което няма да му създава проблеми и ще се запомня лесно от различни народности, защото това определено е проблем.    
Погледнете и църковния календар, ако сте Християни, около дата на раждане това също би било от полза.

Ето и полезна статия за вписването на бащиното име.
https://ivlawfirm.com/bashhino-ime-na-blgarski-grazhdani-rodeni- … hdane-v-blgarija/

# 33
Към авторката, честно казано въпреки че самата аз намирам сантиментална стойност в много неща, на които повечето хора не биха обърнали внимание, никога не бих се сетила да свържа проекто имената "Боян" и "Траян" с името Иван. Единствено, че завършват и двете на "ян".
 Траян по-скоро бих го свързала с Тодор заради еднаквата първа буква.
Харесват ми Боян и Петър. Траян не ми допада.
  Вече не знам кое как ще се изговаря в Германия.

# 34
Петър от трите.
Иначе никаква логика не виждам в проекта.
Дай някоя баба, с нейно име няма ли да стане - хем няма да има обидени 😁...

# 35
Петър би било на бабата

# 36
Иводор!
Има такова име.
И на двамата дядовци.

# 37
Иводор!
Има такова име.
И на двамата дядовци.
Айде преплетоха се сюжетите на Хари Потър и Властелинът на пръстените
Иводор …. Валдемор …. Мордор ….
Това има звучи толкова неблагозвучно и скалъпено, но да, има такова име.

# 38
Съществува и името Исидор. Присъства и в църковния календар – носят го няколко християнски светци.

# 39
То и Издислав има...........

# 40
Съществува и името Исидор. Присъства и в църковния календар – носят го няколко християнски светци.
Исидор/Изидор има исторически корени и е международно. “Кръстихме го Иводар на дядовците му Иван и Тодор” ми е точно като “Кръстихме го Ахил за да прилича на Брад Пит”

Моля авторката за извинение, че ѝ наспамих темата, но започнаха вече абсурдни и смешни неща да се предлагат. Извинявай.

# 41
Иводор!
Има такова име.
И на двамата дядовци.
Айде преплетоха се сюжетите на Хари Потър и Властелинът на пръстените
Иводор …. Валдемор …. Мордор ….

Това има звучи толкова неблагозвучно и скалъпено, но да, има такова име.

Еее, стига, де!
Казвам само, че има. Пък родителите ще си решат.
Името точно покрива целта.
И изобщо не звучи като Волдемор, моля, моля.

Аз познавах навремето един много интелигентен Иводор.

# 42
“Кръстихме го Иводар на дядовците му Иван и Тодор” ми е точно като “Кръстихме го Ахил за да прилича на Брад Пит”

То и с Боян и Траян е същата работа.

# 43
  • София
Ивадор

# 44
Абе направо да го именуват Бобивотодорян. Вече си изсмуквате небивалици от пръстите.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 11:40 от Sysly

Общи условия

Активация на акаунт