Име за момче, на дядовци Иван и Тодор

• 4 687
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
И на мен това с Боян и Траян никак не ми се връзва с Иван и Тодор... Като прочетох темата и се сетих за един Цветодор кръстен на Цветан и Тодор и винаги съм го намирала за идиотско.
Иначе гласувах за Петър, защото най ми харесва името.
Иначе и Иван и Тодор също ми харесват.

# 46
Няма нищо по-добро от едно класическо име, грешка няма. С някоя измишльотина за да се направят родителите на интересни и детето да е уникално, почти 100%  е гаф, но егоизма на родители, роднини е по-важен а,  детето цял живот, че ще страда на кой му пука. Моя позната нацупена и налагаща се, на нея да се кръсти внучето я гледам, как се тръшка и казва "Ами все пък съм заслужила да го кръстят на мен". Замълчах си естествено, а ми се искаше да я попитам, какво като го кръстят на теб? Егоиститка, правеща се на интересни, 10 човека да и слушаме глупостите на едно събиране и стреса който прави, вместо да си мълчи и да остави родителите да го кръстят както искат без да са "дърпани" от различни страни и да се чудят на кой по-напред да угодят.

# 47
  • на последния етаж
Петър или Боян.

# 48
  • София
Защо боравите още с подобни остарели традиции? Сега дай ако се запънат и двете баби и двамата дядовци или пък буквите ви да са съгласни и несъвместими, да жигосате детето с изчанчено име да се срамува цял живот..И трите имена са ми грозни и остарели..Не разбирам и хората, които изтъкват как се приемало и произнасяло дадено име в чужбина? Какво ни интересува това? В Китай пука ли им как разбираме ние имената им?

# 49
Защо боравите още с подобни остарели традиции? Сега дай ако се запънат и двете баби и двамата дядовци или пък буквите ви да са съгласни и несъвместими, да жигосате детето с изчанчено име да се срамува цял живот..И трите имена са ми грозни и остарели..Не разбирам и хората, които изтъкват как се приемало и произнасяло дадено име в чужбина? Какво ни интересува това? В Китай пука ли им как разбираме ние имената им?
От всякъде ти личи, че не разбираш.

# 50
  • София

Откога различното мнение се счита за неразбиране?

# 51

От както автоката спомена, че не живеят в България в първия пост.

# 52
  • София

От както автоката спомена, че не живеят в България в първия пост.

И какво общо има това? Още по-зле с тези остарели гадни имена

# 53
  • София
Би ли споделила някое модерно и не-гадно име по твой вкус.

# 54
  • София
Би ли споделила някое модерно и не-гадно име по твой вкус.

Не, не обичам да натрапвам мнение! Със сигурност обаче не би било остаряло клише като Петър, Иван, Стоян, Васил, Петко, Тодор,  Янко и пр.

# 55
  • София
Е, сега. Не обичаш да натрапваш мнение, а изброи като гадни немалко традиционни имена. Когато човек каже А, трябва да може да каже и Б,В, ..., Я. Как да разберем кои имена смяташ за извън клишето.
Жената търси идеи, а не отрицание. Затова дай идея и може да си хареса нещо.

# 56
  • София
Е, сега. Не обичаш да натрапваш мнение, а изброи като гадни немалко традиционни имена. Когато човек каже А, трябва да може да каже и Б,В, ..., Я. Как да разберем кои имена смяташ за извън клишето.
Жената търси идеи, а не отрицание. Затова дай идея и може да си хареса нещо.
Напротив, изказвам мнение /тя пита кое от тези и казвам нито едно/, а не давам идеи.

# 57
Мили хора, благодаря за мненията и идеите. Никой не ни натиска или кара да спазваме някакви традиции, това са си наши желания. В избора на едно име име много различни желания и съобръжения, които ние ще си приоризираме и решим, кое е решаващо, когато му е времето.
А що се отнася до китайците, които уж изобщо не се съобразявали с околната си среда, поне тук в Германия повечето китайци и също индийци, които познавам или съм имала контакт с децата им от работата, залагат на интернационални имена или имат две - западно и традиционно. Не казвам на никой, че така трябва да се прави, всеки да си прави каквото си иска, просто аргумента, че китайците не правили така, е абсурден.

# 58
Пред някои модерни имена предпочитам традиционните Иван, Тодор, Петър... Не, че ще са ми първи избор, но е много по-добре от нещо изчанчено или модерно в момента. И най -хубавото име рязко спира да ми харесва като стане банално - по 3 в клас.

# 59
Кръстете го Константин!

Общи условия

Активация на акаунт