Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 866
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Мис, ужасна случка.. За съжаление децата са много жестоки и искат да упражняват надмощие над по-слабите по един или друг начин.
Но как така нито една майка не е реагирала?! Те ако са на мисълта "а моето вече е голямо, да се оправя", наистина е лошо положението 😕

# 226

Момичета какво мислите,педито казва ,че били в норма . Днес ще нося е фекална проба

# 227
  • Велико Търново
Мисс, много жалко че така се е получило, за съжаление съм забелязала, че наистина родителите оставят децата си с претекста че са големи и да се оправят. Масово по площадките Вики се лепва за какичките, до сега не са агресирали по този начин и не знам как бих реагирала, но редовно си говорят на висок и малко груб тон, че не искат бебета покрай тях.

Орехче, мисля си че Мишо ще бъде от тези деца, които бият от малки. Просто защото Виктория не спира да го удря, вече не знам какво да правя, не става с говорене, с изолиране, с бой, с обяснения, нищо не помага, и е агресивна само към него. Пред другите деца реве ако ѝ вземат играчките.

Ради, не разбирам от изследвания, но всичко ми изглежда в норма, а и щом педиатъра ви е казал, че всичко е наред, значи няма място за притеснение.

Вчера Вики яде като разпрана 😃, 3 или 4 пъти яде манджа. Днес на обяд ѝ направих два вида ядене от които опита по една лъжичка и продължи да реве и да вика "ам", направо я сложих да спи гладна.

Излязоха и последните два кътника, чакам ги да се покажат напълно и много се надявам да спре да се лигави ....

# 228
Ами да, точно такава си беше ситуацията
"оправяй се като твоето е малко, нашите са големи". Едната майка даже отиде някъде " за малко". Направи ми впечатление, понеже се върна след дооооста време, иначе нямаше да забележа. Така де... Ще записваме Божидар на боен спорт Grinning

Пламинго, Вики възможно ли е от ревност да го прави?
Въпреки, че не знам дали не са малки да усещат такива неща.

И Божидар прояде, пу пу...
Ние отиваме утре във Велинград, да си видим къщата. Божидар получи голям подарък от майка ми за рд. И оттам на 4ти в София и самолета. Забравих си къщата, направо заживяхме тук. Blush
Не, че ми беше лошо тук, но все пак сме само на "почивка".

# 229
  • Велико Търново
Дошъл е края на почивката ви значи, ние август сме все напът, първо на Доспат, края на месеца на море, вече нямам търпение. Лошото е че в последния момент решихме да ходим на море и  нямаше голям избор за хотел, та платихме за един който е на 3 км от града 😔 . Сигурно ще ходим с колата на разходка, но къде ще спираме, голямо приключение ще бъде ..

Мисс, мисля че не е ревност, каквото правим на него, тя идва да правим и на нея, никога не сме ѝ отказали. Дори наскоро разбрах, Мишо колко е любвеобилен, той горкия не може да се дореди до мен освен за кърмене, Вики веднага сяда в мен.

Иначе той си играе спокойно и Вики отива да му вземе играчките, в другия случай тя си играе и той отива да ѝ ги вземе от ръцете. Тя тогава започва да го бие, я с глава, я с шамар. Веднъж го налага с една дървена играчка по главата, все там го удря 😔.

# 230
Кажете само Вики ли е станал такова лигаво л@йно в буквалния смисъл.
По площадките ляга на земята и се тръшка,реве все едно го бият и то бед причина. Ако нещо не му се угоди реве,пищи извива се на дъга. Туко що в лидл се разрева ,защото иска да яде кремче в магазина. Обясних ву,че нямаме лъжичка и трябва да изчака до вкъщи. Той продължи да се дере ,дадох ву да си държи кремчето в ръце за да е спокоен ,той го изтряска в земята и го спука ,всичко стана в крем съпроводено с още по-силен рев,всички в лидл го гледаха жално ,а мен с омраза ,защото му се скарах ,излизам лоша майка ! От 1 месец започна това чудо,преди това беше много кротко дете . Не знам пубертет ли е или нещо друго ,кажете само Вики ли е така .

# 231
Ради, има ѝ такива периоди, не се ядосвай и се опитай да не показваш, че ти влияе тръшкането, кой знае колко, защото ще те наказва с него после Joy

Сами преди няколко дни бръкна в лидълската пекарна  и си взе нещо като мини поничка, видях го чак когато си вадеше ръката, оставих хо да го изяде, какво да правя Joy и взех още едно за да покажа на касата. Това пазаруване беше много спокойно, той си яде през цялото време.

Мисс, разказа ти е потресаващ, наистина....определено и аз бих си тръгнала.

Пламинго, аз започнах като си теглят играчки, да ги взимам, слагам ги на високо, на място, което да ги виждат, помогна това, ама си и пореваха. Ако се разберат кой пръв ще играе с играчката, може да я върна, ако не, просто няма да играе никой с нея. Вече ги е страх, като ги заплаша и единия пуска и си взима друго на секундата, дори да се  теглят. И ако взема аз играчката, вече не реват. Това според мен  помогна и за на вън, почнаха да си раздават играчките и да не теглят навън чужди. Но се бутат, което ме дразни, не знам как ще се справя с това. Сами вчера така засили Яна да влезе в асансьора, че се блъсна в стената на асансьора, горката.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 15:02 от Lizi:) :)

# 232
Пламинго , до някаква степен го намирам за нормално , гледат от каката/баткото , а тв птк са в такъв период.Но ако правиш забележка ще мине и ще замине.Разликата с въпросното бебе е ,че майката не му се кара и не реагира.Днес със засилка одра аделина в окото и отстрани докато тя се намеси.Просто го дръпна и нищо не му каза .Явно ще страня от тях , какво да се прави.
Ради , и Аделина е станала лигава , но повече вкъщи.Днес пак н3 яде , след няколко часа склоних да и дам "чист " хляб , че искаше , докато се обърна да резна малко шунка да не е съвсем без  нищо , всичко беше смачкала и хяърлила на земята.Познайте дали е яла още.

# 233
Ради, Божидар също се държи отвратително на моменти. Най вече когато има публика, а тук има мнооооого и постоянно. Докара ме до там да му крещя пред всички точно преди час. Не ми е минало и още от обяд, въобще на ден по 20 пъти ме вади извън кожата ми.. И в следващия момент става ангелче... Защо е нужно преди това да ме изкарва извън релси... И сега е в другата стая, а аз от нерви не мога д а отида. Яде, изцапа се " мий - мий". Започвам да го мия, започва да крещи, да се извива, да събаря всичко мивката, все едно го коля а не го мия. И всякакви такива. До преди месеци се чудех когато разказвате, че реват когато искат нещо, и после реват че го давате ... Е дойде и при нас. Просто е ужасно на моменти.
Ще се възползвам от съвета на Лизи и на ММ ще кажа, да не показваме че ни влияе.
Бяхме на двора, 6 човека публика, реши п шпагат да се пързаля на пързалката. Един път, втори път, трети път, недей моля те, не трябва така, не е хубаво, и бля бля по всякакъв начин, не бе то си знае неговото... От еуфория отиде и нарита прабаба си в краката, падна ми пердето и се разкрещях.
Тъкмо дойде и рожденничката от вчера ( те са братовчеди) със сестричка та си (тя е на 4)... И с влизането започна да разказва на всички.
И започва така " вчера удряха много Божко, и той се опитваше да се защити, и удряше и той ама все попадеше на Стефи (сестра й) ".. Пак ми стана криво

Така де, непоносим е когато има повече от двама около него. Абсолютно стоя зад думите си, че отива в казармата след 2 дена. ТВ гледа ноо стоп тук, лигавене постоянно, подаръци, внимание, еуфория, угажване... Изтървана работа.

# 234
При нас е същото ,не знам дали това е причината ,че го глезим но силно се надявам да не стане невъзпитано и лигаво дете .

# 235
  • Велико Търново
Виктория днес беше по същия начин, иска манджа, като дам и почва да реве. Брат ѝ яде супа, искала супата, давам нея и почва да реве. Цяла седмица е така.

Лизи, направо не знам как да се правя че не ми въздейства, казвам си че днес ще бъда добра, няма да ѝ обръщам внимание, и тя все едно започва напук още повече да ме ядосва. Напоследък нервите ми са опънати не до краен предел, а направо са вече закъсани и не знам кога ще ми избият бушоните.

Виктория мисля че не я глезим, детско не гледа, по цяла седмица е с мен и вечер с баща си, и въпреки това е ужасна. Както казваш Мисс, докато е едно ужасно и крещящо за всяко нещо дете, в следващия момент става ангелче, а на мен ми кипи отвътре.
Сега е на нова вълна, удря по шкафове, маси, земя и каквото ѝ е под ръка когато не стане по нейната.

Лизи, как се справяш когато правят бели заедно, то очите ти и на 8 да бъдат, пак нещо ще се изпусне.
Днес ги оставих за 5 минути в детската, и в един момент осъзнавам че е настъпила тишина. Бях вдигнала коша с чистите дрехи на леглото, че Михаил ги пръска по пода, и какво да видя, Виктория ги пуснала на пода, а той ги търкаля 😮‍💨.

# 236
Децата обичат да правят сцени пред хора, защото усещат притеснението на родителите си и го използват, за са получат каквото искат. Доста са интуитивни и веднага долавят емоциите на мама и или татко Simple Smile. С голямата си дъщеря съм имала много такива сцени - пред заведения, в заведения, където се сетите. Само че тогава много ми пукаше какво ще кажат хората и ставаше на нейната хаха. Сега ми е се тая от околните 😀

# 237
Пламинго, ежедневно правят по 100 бели, просто на мен вече не ми е зор Joy избирам си битките, както се казва. Всеки ден изкарват коша с пране, обувките от шкафа, преди малко бяха  набарали едно руло тоалетна хартия, беше из целия кородор на малки парчета, вчера бяха изхвърлили няколко чифта обувки в кофата. Вече не им се впечатлявам на тия неща, карам ги да събират с мен, не винаги се получава, но когато стане, тогава. Иначе и аз имам периоди дет кипя от ярост, но баща им си го отнася обикновено Joy

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 22:19 от Lizi:) :)

# 238
Момичета ,дайте съвети моля !
Причини за влошен сън??
Продължава да се буди ,нещо не му дава мира ,не знам обаче какво. Преди няколко дни въпреки ,че спя до него той станал и отиде в хола където спи баща му и започнал да ме търси ,мама-мама . Тоест направил го е на сън,иначе знае че спя до него . Притеснявам се ,не знам какво му е. Много емоции ли са ,корем ли го боли,тъйкато е с запек от 10 дни ,ака дарадонки ,не знам. Дайде ми насока за какво да следя ,какво се случва

# 239
Аз да се оплача кошмарен рожден ден. Като тръгнем от тортата и приживеем срещата с родата на ММ и тъпотиите,които трябваше да им изтърпя. Да я лигавят и дават някакви непозволени неща. И бях на ръба на нервен срив. Ей затова мразя събиранията. Вчера на тръгване акумулатора ни се развали,та купихме нов,а после на магистралата до Пловдив  ММ усети,че колата много загрява. Та се наложи пътна помощ да ни прибира до Сливен. Водната помпа на колата се развалила. Та пътна помощ ни одра 600 лв. Златен рожден ден,ще го помня😀😀

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 10:26 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт