Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
На Ади и е доста неприятно като мине мотор , или ако сме на гарата и минава мега гадния скрибуцащ влак се гушва в мен.Ама то това с влака е ужасен пронизващ шум , чак аз си запушвам ушите.Като цяло е доста безстрашна като понякога има проблясъци, които чак ме изумяват , но са краткотрайни.
Ади седмица на морето и седмица след това беше ужасна , ревеше от всичко и се лигавеше много.Забелязах , че копира " приятелите си ".Едното реве да го носят , другото да му се даде нещо, третото бяга с вдигнати ръце като че ще полети като пиле, другото си бърка в носа.Всички тези неща запопочна да ги прави.Та започнах много да и говоря и обяснявам, че с рев нама са получи това , което иска.Че искам да ми говори , да ми казва с думички какво иска или и има.Че не искам да прави като едикой си , защото примерно ще и стане раничка в носа.Та да не казвам голяма дума , но мисля , че помага.Освен това просто спрях да и угаждам.Не искаш тази храна - няма да ядеш.Ревеш да те взема - реви си с часове.Излизаш на пътя сама - прибираш се вкъщи.Не спираш водата в банята - сядам пред вратата и седя там докато не се откаже да влиза и да се мокри.Излива си водата - няма да  пие вода.Уточнявам , че беше започнала да ме кара да я нося с часове вкъщи, по определен начин , без право на сядане , тоалетна и т.н, просто трябва да се пресекат някои неща.
Малко ъпдейт за яденето и - тези дни се отказах да я " мъча " с манджи и супи.Давам и макарони, принцеси, хапва кебапчета , дори успя да изяде малко домашна краставичка.Та реших да не я държа съвсем гладна .Старая се всеки ден да и предложа зеленчук ,плод , да ги ям пред нея пък дано скоро започне повече неща да хапва.

# 316
Здравейте момичета, не съм чела и писала от 100 години 😂 Бях си забравила и паролата…Миша стана на 2 години отпразнувахме в тесен семеен кръг, реших тази година да си спрестя детски празник, едно че времето е непредвидимо, а освен на двора, нямам много идеи за празнуване, друго, че в делничен ден и сега започват децата училище, няма да е много удобно с гостите, а уикендите са ни планирани.

Миша в понеделник тръгва на градина. Ходихме няколко пъти там за по час, винаги играе с удоволствие, едва го прибирам. Днес обаче го оставих сам и е ревал през цялото време. Скъса ми се сърцето, наистина не  очаквах такава драма. Предполагам е голям стрес за него, още повече много от децата  са тръгнали на училище (любимите каки), отделно се говори само на английски… Не знам как ще е, но нямаме голям избор, аз започвам едно обучение (пак сменям дейността 😂), отделно трябва и да се работи…
Някой започнал ли е ясла? Как се справяте?

Иначе той не ходи на гърне, как, като го сложа върши работа, ако е гол също казва, но има ли гащи или памперс, не му пука. Тук тренират гърне след 2.5г, та аз лично не бързам. Още повече сега с този стрес с яслата, даже не ми се започва. Щом като знае какво се прави там, все ще започне. Поне знам кога ака да го сложа , а в градините да се спасяват😂
С говоренето, очаквано,  също сме назад, казва по 1-2 думи, звуци на разни езици, разбира най-добре български. Чувствам че с градината ще проговори английски и ще се борим за нашите езици. Много повтаря за по-големите деца. Даже с наборчета не су е интересно да играе, но с по-големки умира от кеф…

# 317
  • Варна
Честит рожден ден! Да, някои започнаха вече, за други предстои. Всички нямат проблем, доксто ме ги оставиш май 😂

# 318
  • Велико Търново
Милото, аз и преди съм споменавала, че Вики е станала много страхлива. Страх я вече от тъмното, постоянно повтаря че ще падне ако я вдигнем или стъпи на леглото, нооо прави неща които изобщо не са безопасни. От неделя сме на Доспат, имат един надуваем замък, видя от една кака да се пуска бягайки по пързалката и си пада на главата.

Момичета, това дете е невъзможно, откакто сме дошли получава всичко и накрая ми се тръшка ако я помоля за нещо. Вчера вече беше айсберга и я наказах да не ходи да играе. Ами беше ѝ все тая, дори хукна сама към детската площадка.

Много се надявам на морето по- следващата седмица като е сама да е различно, защото нерви не ми останаха.

Вещичке, добре си дошла 😄, да ти е здрав и много щастлив юнака!

# 319
И аз да се похваля,че Плами тръгна на ясла от понеделник. Ходи за по два часа,а днес ще я оставят за обяд там да хапва и ще си я взема към 12:30.Сутрин я водя към 9:30 и я вземам към 11:40. Двата дни не е плакала въобще,но от време на време е питала за мама. Даваха ми обяда и за да и го давам в нас,та го хапваше,но тя обожава манджи. Днес не знам как ще е,та се надавам пак да не плаче и да си изяде всичко. Иначе госпожите ми казаха,че за сега няма проблем играе си с децата,но ще видим като остане да спи как ще е🙄Там вече ще е друго. Аз бях сигурна,че за два часа няма да и в проблем,но за цял ден,ще си е зор. Видимо по-изморена си идва😀
Честит да бъде Миша♥Да е здрав и много игрив☺

# 320
  • Бургас / Славейков
Браво на Плами на яслата.Ние сме чак след 15септември.Направо не ми се мисли.Димитър напоследък пък се е научил да крещи и е ужасен .И той копира всички  .Биберона го отказахме.Говори много за възрастта си и за момче.Все още сме с памперс.Всичко за него е на шега и само се смее .Не го е страх от тъмното ,заспива на загасена лампа.От шума се срядка ако е  много силен.

# 321
За говоренето много пъти съм казвала,че е доста относително. Според мен няма значение от пола,а си е до дете. Плами говори доста,като все повече,прави изречения. Предимно прости,но прави. Разбира всичко. Аз много пъти съм казвала,че е комуникативна и си мисля,че една идея,ще има по-лесна адаптация. В предвид,че я гледаме сами без намеса от баби се адаптира лесно към непознати . Сега като бяхме при дядо и не беше го виждала близо година и я оставях без проблем по 4,5 часа без да реве,като си пита за мен,но няма истерии. Има деца,които ги оставят често при баби,дядовци,но при тръгване на ясла плачат,та в този ред на мисли си е до дете. И все пак си имам притеснения,понеже като остане да спи е доста по различно от ходенето сега по два часа и половина,три. Първия ден минахме с колата да я видим тайно,понеже ги изкарват на двора всеки ден,та едното момичеце беше я хванало за ръчичка. Аз доста си поплаках първия ден,понеже осъзнавам,че вече наистина е голяма. От тук на сетне започва срещата и с живота и много ме е страх някой да не я нарани😢Страхът на всяка майка🙄

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 10:18 от Милото

# 322
Михаил от скоро се страхува от високо. Качва се някъде и заляга и започва да мрънка 😂
От звуци се случва от сешоарите за ръце в тоалетните. Също и косачката в градината го плаши, но просто притихва. Мотори, трактори, строителна техника обожава и ходим на строеж да гледаме багери и булдозери…

Той като цяло има нужда да свикне с всичко и за това го водих там с мен. Ходим на разни детски занимални заедно и в началото все се натискаше в мен, сега си играе, мога да го оставя да ида до някъде за 15-20мин. Също съм го оставяла с други майки, да си свърша нещо. Но явно наистина в градината има нужда от повече време. В петък ще го оставя сам за час, от сега ми е свита душата. В понеделник ще опитам поне до обяд. Те от градината ми казват да не се притеснявам, че ще се оправят, че детето не ги разбира, но всичко ще се промени, но на мен си ми е свито.
Още от сега като му говоря и казва «мами, не!» И се вкопчва в мен…

# 323
Аз от една страна знам, че няма защо да се тревожа, на теория съм много подготвена и ми е ясно, че първоначално ще плаче, но всеки ден минаваме покрай градината и гледам как едни деца играят, а други седят в скутовете на жените като в родни баби, всички изглеждат толкова спокойни и щастливи там. Но от друга страна и себе си познавам, знам, че първите дни само ще гледам в часовника да стане време да си я прибера. Тръгва след повече от месец, а аз вече чакам с нетърпение денят, в който ще ми кажат, че е яла, спала, играла и всичко е наред.

# 324
Момичета, и аз ако започна да ходя на напълно непознато място с непознати хора, няма да се отпусна от първия ден, дори седмица. Даже честно казано може и да порева 😃 ние сме ходили в детската градина, където работи майка ми, Ава има идея какво е, харесва ѝ, но все пак е била с мен. За рождения ден ѝ подариха една книжка за детската градина, любима ѝ е, постоянно я четем, разказвам ѝ, че скоро ще ходи и тя на градина, всички подробности, че ще има пантофки, нейно столче, нейно легло и т.н. Даже като я питам къде ще ходи, казва на "детска гина". По план началото на септември трябва да тръгне. Ще я водя аз, тя с баща си не може да се раздели дори като излиза с мен до площадката. А той работи от вкъщи, буквално за два часа не го вижда, рев до небето, аз такова чудо не съм виждала.
Утре заминаваме на море, стискайте палци да мине леко 7 часа път, попринцип няма грижи, но все пак позитивна енергия не е излишна 😃 този път сме с подкрепление баба и дядо, аз пак ще си взема книгата, дано не я разходя втори път 😃

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 12:58 от M.Angelovaaa

# 325
Аз я взех,като е хапнала  супата и основното почти. Тя няма да може да изяжда и трите,понеже като вземах в нас ги теглих и бяха около 350 гр всичко,а уж на списъка за седмицата са изнесени с по-малък грамаж. Поискала си е хляб за супата. И се е опитвала и сама да се храни. Госпожата каза,че добре се справя.Помага ли са и разбира се,но с течение на времето ще зе научи.Новото шест е,че аз я мъча да я науча да пие от чаша,но уви не искаше,а днес там цял ден е пила от чаша. Казаха ми че почти не се олива и в къщи да и давам само от чаша🤷♀Чак се учудих. Питала е от време на време за мен,но единствено е плакала от гърнето😂Нейният кошмар. Казаха ми,че ще свикне и с него,но да видим кога😏

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 16:33 от Милото

# 326
Мило, звучи ми като че адаптацията върви отлично 🤗

# 327
Мило, звучи ми като че адаптацията върви отлично 🤗
Да само с гърнето ще и е зор си мисля,но се надявам по край другите да се престраши да седне. И все пак едно ми е празно без нея. Днес три часа щях да изперкам,а като остане за 8 не знам😢И аз гледам само часовника. Все си мисля да не падне,да не я удари някой. В случая днес дали е яла? Голямо размисли😩Явно на мен ще ми трябва по-дълъг период да свикна с мисълта,че ще е на ясла и трябва да става по самостоятелна

# 328
  • Варна
Много добре, браво на всички деца! Да... и аз на ново място бих се мръщила сигурно седмица, а какво остава за малко дете. И аз днес след 2 месеца успях да си кажа "чао" с Габи и съм доста горда, а не да се изнижа просто. Успех на всички, на които предстои - при някои е по-плавно, при други е по-трудно, какво да се прави. Габи има топ separation anxiety честно казано. Онзи ден майка ми я взе, цяяял ден повтаряхме как баба ще дойде и тя ще се качи в нейната кола, а аз в моята и как те ще отидат да видят кучетата и бла бла и като седна в колата така рева, че не може въздух да си поеме. Естествено, след 2 минути е спряла, но мен супер много ме разстройва този постоянен рев, а постоянно обсъждаме какво ще се случи. Като цяло откакто започнах да й обяснявам кога какво ще се случва, по-лесно приема всичко, защото разбира и знае, че х нещо се случва и после това, което тя иска примерно.

# 329
  • Пловдив
Мило, браво на Плами, звучи ми, че добре се адаптира. Лека полека ще свикне, приятелчета ще си намери.. Децата си имат нужда от свои връстници, а ние имаме нужда да се съвземем от това майчинство и пак да влезем в релси.
Йони я подготвям за яслата, както мога - възползвам се от всяка ситуация. Има си раница, знае, че с нея ще ходи на ясла - слага си я и крещи ухилена "Асла, асла!", знае кога ще тръгне (Когато мама отиде при Ники), знае, че ще играе и спи там с другите деца. И като минем край яслата, много се надъхва и я сочи. Солидна подготовка, но да видим как ще е без мама.
Страхува се от силен шум на мотор или кола, когато сме близо до булеварда. Спира и се присвива.
Ангелова, лек път и приятни емоции на морето!
Вещице, добре дошла! Липсваха ми твоите постове 🙂

Общи условия

Активация на акаунт