Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 913
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Честити да са Лизи и здрави!
Весело детство на тях желая и спокойствие на вас!

И при нас още не са забелени.
Единият е по-надарен и при него почти се случват нещата но другия като хвана пишлето и ако не е на кокълче изчезва в него 🫣 и не става...

# 346
  • Варна
Честити да са, Лизи! Да растата безгрижно... и с по-малко тревоги и за мама и тати. Хубав празник!

# 347
Честити за са Сами и Яна! Нека растат здрави, щастливи и усмихнати!

Милото, много трудно се адаптирах аз. Все още изживявям трудно да го оставям там. Макар, че майчиният ми инстинкт ми подсказва, че детето е добре. Контактът с други деца му се отразява добре. Но е факт, че все още се чувствам несигурна дали постъпих правилно. Чувствам се зле понякога, и сякаш непрекъснато се оправдавам за това си решение. Трудно е, и не ми се иска да те лъжа.
От друга страна, ходенето на работа и откъсването от майчинството ми помагат в часвете от ранния следобяд до вечерта да съм много по-търпелива и спокойна със всякакви бебешки изблици.
Вчера вече като се измори и започна да плаче и бяга от мен истерично, успях много бързо да го успокоя само със запазване на самообладание. Но това ще ми е на мен трудно ако не се отделяме и за секунда. Напълно респекнирам мамите останали с малките в къщи до сега. Имате огромен респект от мен момичета!❤️

# 348
Лизи,честит празник!
Да са ти живи и здрави, повече ядящи и по-малко боледуващи. Не знам защо си мислех,че са на 28 август -5 дни преди Вики 🤷‍♀️
Пишлето на вики също не е забелено,започнох към годинката, но при сцепване на кожата спирах. Когато е болен също. Имахме напредък ,но пак се върнахме в началото.  И на нас педи каза,че до 2 г ака не сме ще ни прати на хирург. Но те режат/цепят кожата доколкото знам само ако има някакъв вид инфекция и е наложително ,нашите са здрави така че мисля,че само ще ги забелят без да цепват(надявам се)

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 16:28 от Radii :)

# 349
Честити 2годинки на Сами и Яна! Да са здрави и щастливи!

Рая вече е без памперс! Казва си всичко и нощем и следобяд като спи не се напишква, обаче за сега й слагам памперс като я слагам да спи.
За точно 3 дни се научи! Само първите 2дни имаше пропуски.

# 350
Честит Рожден Ден на Сами и Яна , да са мноого здравички !
Браво на вас с Рая за памперса !
Милото , аз пък все повече се притеснявам за агресията между децата в бъдещата ясла , когато няма да мога да контролирам нещата. Все някой се намира да я дърпа , бута , удари , опити за ухапване вече има от кварталните....

# 351
  • Варна
Ооо колко интересна гледна точка за вашата адаптация и как майката се чувстваш. Прегръдки за всички! И браво за свиквания, памперси и тн

# 352
Честит Рожден Ден на Сами и Яна , да са мноого здравички !
Браво на вас с Рая за памперса !
Милото , аз пък все повече се притеснявам за агресията между децата в бъдещата ясла , когато няма да мога да контролирам нещата. Все някой се намира да я дърпа , бута , удари , опити за ухапване вече има от кварталните....
Това с агресията и хапането ми идва в повече🥲Дано няма такива дечица в групичките им.

# 353
Честит рожден ден на Яна и Сами! Да са много здрави, че мама да се успокои, че да си лудуват от сърце 🩷

Мишо днес беше първи ден за по-дълго. В петък бяхме за час, плака като го оставих, но бързо му е минало. Плака като го взехме.
Закарах го днес сутринта в 9, бая истерично порева, аз избягах, че имах работа. Много ми беше нервно, взех го след като обядваха. Ние имаме приложение и ми писаха през деня, че е спокоен и си играе и е бил много щастлив като видял храната. Изял половина а супа (у нас рядко иска супа), и 1.5 сандвича. Не се впечатлявайте от менюто 😂
Мисля да го взема и утре след като го нахранят (да не готвя 😂) и след това вече да го оставям да спи.

Иначе той не знам заради градината или просто му дойде времето, взе да прави истерии с тръшкане от няколко дни. Просто на моменти ми иде да се гръмна.
Също ходи залепен за мен и баща му като се прибра не дава никой да излезе от стаята, трябва да седим всички заедно.

# 354
  • Велико Търново
Лизи, нека растат здрави и много щастливи Яна и Сами! Весел празник!🎉❤️🎂

На мен все още ми е далечно пускането на ясла, но се притеснявам дали ще се адаптира бързо, като ще бъде по- голяма.

Аз забелвам Мишо от 6 месечен, педиатърката го направи от раз и нямаше никакви проблеми до сега. Но от скоро започна да се цепи кожата и да плаче, вече не смея да го насилвам и дано да не зарасне. Другия месец на консултацията трябва да питам.

Да се похваля с нашата "почивка" , по пътя Вики църкаше на завоите, явно ѝ ставаше лошо, но не е повръщала, но може и защото давах кокулин.
Но в къщата беше пълен кошмар, бяха общо 4 деца, и тя НЕ слушаше. Единствено ревеше, беше щастлива само като отивахме да си играе в детския кът с топките и батута. През останалото време само ревеше че иска да ходи там, дори когато не бяха отворени. Аз се притеснявах че Мишо няма да слуша, а той по пътя спа 2 пъти и беше най- послушното дете в къщата.
В понеделник заминаване на море, надявам се като ще сме сами, Вики да бъде по- послушна. Определено се върнах по- изморена и изнервена. На всичкото отгоре нищо не можахме да разгледаме, тя дори до язовира искаше баща ѝ да я носи, Мишо в раницата отпред, Вики на раменете му ...
Ще се върнем след някоя друга година за да разгледаме вече.

Иначе сега и тя е в период на постоянно тръшкане, също ляга и става с рев. Просто се надявам да е период и по- бързо да мине!

# 355
Пламинго ако не забелваш ще зарасте на 100% , а пък ако чакаш и до следващия месец..
Забелвай колкото можеш ,защото ако зарастне 2рото забелване ще е доста болезнено поне така съм чувала ,за това е важно да не позволяваме да зараства и при баня да се забелва

# 356
Ох, сега Михаил преди сън някаква рязка смяна на настроението, както се смееше и започна да реве - не иска памперс, не иска крем. Направо такава истерия, че баща му не издържа и се развика за първи път. Не че помогна, ама не го обвинявам, аз по-често откачам.
Сега продължава да реве, ще чакам да се умори и заспи. Никак не мога да го у покоя, просто е в истерия. Може да е преуморен, но никога не е било такова чудо. Става ми гузно, че най-вероятно е заради градината…

# 357
Споко , Ади си е крива при лягане и без градина, вероятно и при вашите деца е период и съвпадение с градината.А и да се самообвиняваме няма да им стане по - леко, нямаме избор в крайна сметка.За Ади - Както уж си спеше в нейното лвгло и лека полека се присламчи при нас и сега е голяма драма ако не е тук.Истерии не ляга и нищо не я успокоява , докато не я оставим да легне между нас
Днес домъкнахме леглото и в нашата спалня , само и само да спим по - удобно.Пак драма , пак иска между нас .Е , в крайна сметка сега си е на нейното легло.

# 358
А не е ди вариант да я приспиш само нея и да я пренесеш? В смисъл аз го слагам да спи по-рано, после ние се оправяме и лягаме.
Иначе аз го приспивам на голямо легло в стая наречена за негова ( от 8 месеца сме в нов дом и постоянно нещо местим и правим или има някой на гости). Та после го оставям да спи сам и ставам и лягам в другата стая. Като се събуди по нощите отивам при него. Сега моите родители като бяха тук спахме тримата в неговата стая на един матрак, който се сгъва на диван, та като заспеше в грешното легло, защото му е интересно, просто го пренасях като спи дълбоко вече.
 Иначе издържах 30мин рев и се предаде, сам каза нани 😏

# 359
Честити рожденици, Лизи! Да растат здрави и щастливи, да имат весело детство и верни приятели 🌸
На мен също ми е притеснено за яслата, мъчно ми е, че този етап от живота ни приключва. Но аз и преди да родя ми беше шантаво, че ще ми приключи бременността, като спрях да кърмя пак ми беше мъчно, така че да, изживявам си ги нещата. Предполагам е нормално.
Аз да се похваля с невероятното ни пътуване към морето, 8 часа и половина това дете гък не каза. Абсолютен герой, спряхме само веднъж, през останалото време спа, слушахме музика, ядохме снаксове. Давах ѝ бибка (попринцип е за само за сън) и ѝ пуснах да погледа детски филмчета за 20 минути накрая, но на фона на цялото наистина безпроблемно пътуване преценихме, че е оправдано.
Иначе тя все така обожава водата, малко повече се глези около баба и дядо, аз май единствено ѝ казвам "не". Взаимно се обожават, прибира се на обяд да спи с тях, събужда се сутрин и отива да ги търси, днес на обяд ми каза, че ще спи с баба и дядо 😃 а на плажа директно ме подминава като непозната и отива при тях 😃 от всички ни тук (нашите и ММ) аз съм последният предпочитан човек, може да ме няма цял ден и не знам дали ще забележи 😃

Общи условия

Активация на акаунт