Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 906
  • 749
  •   2
Отговори
# 375
Не помага, няма подход.
Сърди ми се че им се карам.
Много са палави. А тоя момент със смяната на памперса пак дойде на дневен ред.
Побеснявам като е наакан и да тне омажем на всякъде, че се мята, скача.
Вече и малкият е готов да маха памперса, но спрях да се занимавам и с големия, а сега им е времето.
Надявах се да занимава единият докато аз съм с другият в тоалетната....ми не става.
Мислех, че поне на разходка ще излизаме...не може да одържи едно дете за ръка. Аз не мога да гоня и двамата... те така...

# 376
Вещице , аз споменах преди , че при нас мнооого говорене помага да спрат да се лигаеят и тръшкат , също и че според мен имитират други деца.Много е възможно в яслата някое така да се е държало.Вчера Ади сочи прозореца и вика " Ааа" "ъъъъ" и аз я питам какво е това , говори ми , нв те разбирам и тя ми казва " Вики така прави " . Викам знам , че така прави , ни тя не може да говори , а ти можеш. Няма да я имитираш .
Ради , да , тия са си усвоили пътеката.
Иначе момичета , ,звучи ми , че добре се адаптират децата , пу пу.Нормално е да мрънкар , но щом хапват и не реват цял ден си е супер.
Лизи , пф...пак има да го мислиш, надявам се да не е сериозно.Иначе и аз си помислих тпва за кръвната захар.
За мъжете - и моя си има периоди , в които не изнервя , но напоследък доста рано става и взема дочълнителна работа , така че го разбирам.Ради , не спирай да му обясняваш , че ако трябва да го гледаш сама щешв да си самотна майка и таткото не е само за красота.Дано св усети и почне да се включва повече.

# 377
Вещице, възможно ли е да е превъзбуда това, да е от малкото сън. Яна оная вечер същото ми го прави, с къпане, с всичко каквото си описала. Изглеждаше ми все едно ѝ се спи и за това е цялото мрънкане, в същото време не искаше да заспи и заспа чак в 00ч.
Аз не помня вече какво съм писала назад, наистина съм много зле с паметта, какво се случва с мен, не знам. Та може да съм писала същото... Онзи ден бяхме на логопед и нямаше кой да ми помогне, на отиване с такси, на връщане пеш, като започнах да ги изнудвам малко, "ако слушате, ще има изненада", така се оправих, повторих го 300 пъти, на всяко искане да ме пускат по улиците. На следващия ден по същия начин, трябваше да пазарувам и да отида до спиди, пак пеш с тях, пак повтарях, че ще има изненада и че ако слушат, ще ходим на площадката. Та тоя номер помага за момента. Днес пак сме на логопед, пак съм сама, ще видим дали ще мине номера и днес.
Джой, ще мине и това с памперса, Сами също е така, мата се, прави направо циркове и знам колко е изнервящо, при нас горе долу помогна, да прибера всички играчки със звуци и да ги давам по време на смяната  памперса, после си ги прибирам пак. За махането на памперса, още нищо не става при нас, взех книжки за памперс, от тогава поне сядат на гърнето, но веднага стават, преди все едно бодли имаше и правеха мост отгоре.  Но все пак не искат да пишкат в него, не мога да ги задържа. Отдавна ми е направило впечатление, че в близнашките групи много късно махат памперса, явно и те са минавали през такива неща. Та не се притеснявам, все някога ще го махнем. Няма да са до първи клас с памперс, когато стане, тогава. Не мога да  се напрягам и за това излишно.

# 378
Орхче ,при нас не е ,защото емитира други деца ,защото той още не ходи на асла . На площадките пък децата не си играят много с него,явно защото е по-малък от тях ,а той ходи при тях и видимо иска да си играят ,но ... скоро не съм го водила по площадките де ,излизаме пред блока и до магазина и толкова . Понякога се сеща и казва ,,люш-люш" иска на люлките

# 379
И аз не мисля че имитира някой в реването, защото съм 99% сигурна че в яслата реве само той и понякога едно момиченце, на което му минава по-бързо 😂
Но според мен Лизи е права, че е преумора, защото си спи както обикновенно към 11часа нощен и 1ч дневен сън, но там явно се уморява повече. То не е лесна работа цял ден да си там 😂
Днес ще пробвам по-рано да го изкъпем и дори и да не спи, ще четем книжки в леглото.

Лизи, за разходките горещо ти препоръчвам да вземеш ранички или такива гривни с пружина. Аз имам и двете, знам че в Бг не гледат с добро око на тях, но е супер удобно. Като бях май месец какви ли коментари не чух, но да си мислят каквото искат, за мен безопасността е много по-важна.
Качвам снимка на раничката от вчера, нямам снимка с гривните (белезници), тях по-рядко ги ползвам, но за 2 деца мисля, че е по-удобно ако ходите много пеш.

# 380
Леле този Мишо колко е красив 🤩 Аз имам слабост към шеметни блондини, затова се и омъжих за такъв 🤭 Мина и рожденият ден на Любовчето, той беше в понеделник, но чак сега намирам време да пиша. Добре беше, след толкова чудене все пак поканихме част от родата и кръстницата, то се събраха 6 деца само наши си. Бяхме в ресторант с беседки, голяма морава и висока ограда, та ми беше доста спокойно. С мъжът ми ще пътуваме за 5 дни в началото на септември, досега не сме се отделяли за толкова дълго от нея и едва ли не, отсега ми липсва. Връщам се да чета, че съм изпуснала много.

# 381
Вещице, такава раничка исках за нашите бесове, но моят мъж е против.
Твърди, че каквито са ни изобретателни ще се освобождават в движение...

# 382
Джой, тя раничката се закопчава отпред и е сложна за сваляне. Моята е най-елементарната, със съвсем обикновенни закопчалки и халки, но той си я носи и си я харесва. Вътре слагам разни важни неща - багер, снакс 😂Иначе съм виждала дете с бая сериозна раница с метални халки и сложна закопчалка отпред 😂😂😂
Според мен приспосрблението за ръка е по-удачно за 2 деца. А и то е доста сложно за сваляне от детето. Ще пусна картинка от амазон на моето, че не знам къде е.

Миша продължава да реве в градината при оставяне и вземане, но според тях през деня е по-спокоен. Вече спи без проблем.
Снощи минахме без истерии преди баня и лягане, но сутринта в 6:30 се събуди и вдигна махалата. Не искаше после да се качи в колата… минава на ново ниво 😂

Ох сега докато си пиша, съседката си прати 5годишното дете у нас със сандвич. Моята вечеря не е готова още, ако изгоня детето Михаил ще реве… ако му дам сандвич няма - да вечеря… Много ме дразнят подобни изпълнения…

# 383
  • Бургас / Славейков
Бързо оздравяване на Вики.Милото според мен Пламена бързо се адаптира.Моята кака три месеца подред мрънкаше всяка сутрин после се успокояваваше и нямаше проблем.Като дойдоха на 15.септември новите деца спря с мрънкането отведнъж.Честит рожден ден на всички лъвчета които не съм поздравила.Митко напоследък е започнал да крещи и после се смее.Незнам колко пъти вече се червя заради него и нищо не го спира.Другата седмица е нашата родителска среща.След 15.09ще го пуснем на ясла.Макар че аз въобще не съм настроена за нея.Вече научих в коя групичка ще бъде .Падна се с детенцето от нашия вход с което израстна.Та поне някой ще познава в яслата.Подготвяме се да изпращаме и кака му.Тя студентка ,той в яслата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 384

Някой с мнение за този тип колела?
Рожденния ден на Вики е след 10 дни и бабата иска да му вземе такова ,но не знам дали ще е подходящо за нас

# 385
Тежко е. Едно комшийче го има.

# 386
# 387
Свекървата избра друго ,баланс.
Къде се губите ,как сте

# 388
Аз не мога да мръдна камо ли да пиша.
Тия "дърти магарета" моите почнаха да ме държат за "полата". Такова чудо като прохождаха дори не е било
 За капак днес на обяд лягат здрави и единия на сън почна да кашля и да се дави.
Вдигнах го и след няколко кашлянета изплю/повъра бяла слуз. Измерих му Т 37⁰.
И цял слетобед  кашля.
Спи с баща си и ми е свито сърцето сега  как е....
Не можах да легна с него, че брат му пък неще сега да спи с баща си...
А уж писах на ЛЛ да ходим да ги ваксинират, че имат още 2 ваксини и в яслата не искат за ги взимат.

# 389
Джой, моя също от седмица на сам буквално гушка крака ми и ме дърпа на някъде и не пуска . Дано да се разминете само с кашлица 🤞

Общи условия

Активация на акаунт