Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 878
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, като ви чета и още повече се вълнувам. Днес ходих за шишенца и стъклълца от аптеката, живот и здраве, и Любовката тръгва на 23ти. В петък съм на родителска среща на групата, вече окончателно да кажат какво що. Хем от първото дете си знам, че свикват и не е страшно, хем аз си се вълнувам много и ми е мъчно. Ние с мъжът ми пътувахме сами за седмица, тя изобщо не питала за нас. И на камера звъняхме, само каза охоо мама, охооо тати и повече не ни отрази. Свекърва ми се разплака като се разделяха, толкова била сладка и добра. От днес обаче реши да вади рогата и да навакса 🤭 Не че е лоша, ама утрои белите. Има ли други толкова слаби под 11 килограма, над 92 см, откъде им купувате дрехите, пробвахме с НМ, Зара, Манго, Окаиди, то всичко й седи като подарено. Стеснявам с ластиците ама пак е много зле положението с есенните, клиновете са като шалвари, блузките като блузони. Скъсах се да връщам дрехи и в магазина няма за какво да сменя.

# 451
  • Велико Търново
Виктория е около 10,500 кг, см скоро не съм мерила, но сигурно ще има 85. Всички дрехи са ѝ широки в кръста и добре на дължина, само върви и се опитва да си ги вдига.

# 452
Миналата седмица взех два от лидълските клина и са доста по тесни от тези които имаме на hm. Не знам до колко са издръжливи, бяха доста евтини, но са най тесни от всички, които съм взимала до момента.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 13:25 от Lizi:) :)

# 453
Плами има играчка за заспиване,като в къщи не я ползва,но съм я занесла в яслата. Държат я на леглото и,та заспива с нея. ☺

# 454
Ехе, Лизи, чудесна идея ми даваш. В Лидъл не съм ходила от години и затова не ми е минало през ум за техните дрехи. Купувала съм на голямата като беше малка, на по-издръжливи дрехи не съм попадала май. Люляка варира 10,800-11 кг, 92 см, като е гола не изглежда слаботелесна, но с дрехи е същи Чарли Чаплин, искам дрехи да се поопънат на кълката, снощи мери поредните които съм купила, баща й заключи, че трябва да шием по поръчка 🙄 Момичета, пишете после как е било в детската, дано, дано, дано свикнат бързо и скоро да ви зарадват, че не плачат и всичко е наред. Аз като се познавам, първите дни за мен ще минат във взиране в часовника кога да тичам да си я взема 🙄 Като говорим по темата, тя ми отговоря и мама на градината, и тати на градината. По принцип имаме опция да стоя с нея първите дни, но не съм сигурна дали е добра идея.

# 455
Венче , Ади е подобна.Висока около 91-2см и тежи 11.800кг.Което и е добре в кръста и е късо на дължина.Сега купих 3 комплекта от детски магазин "Балино" - размер 98, изглеждат ми добре  ,но още не съм и ги пробвала.Иначе на Синсей клиновете са тесни горе и има шанс да намериш красиви.За качество - нищо особено, но пък са евтини.

# 456
Венче, в Синсей дрешките са умалени, клинчетата са тесни. Аз върнах няколко размер 98, моето девойче е като суджук в тях 😃
В яслата тази сутрин влизането беше ок, имаше 5 сълзи, но я дадох на сестрата и реално като влизаше беше без рев. Приплаквала е от време на време, иначе е яла, ходила на гърне, всичко нормално. Сутринта се чувствах много спокойна и щастлива, че гладко протичат нещата. Само че като отидох да я взема чух песни и разбрах, че са седели на включен телевизор. Сестрата обясни на една друга майка, че на нейното дете много му харесвало, то така се успокоявало и т.н. Мнооого кофти ми стана, направо имам една буца. Оправданието е, че сега са започнали 3 нови деца, миналата седмица две и да не реват всички в тон... И само аз не го приемам за нормално, другите майки казват, че е в периода на адаптация, не им е проблем. Тази, на чието дете много му харесвало, даже ми се обиди. ММ казва, че реагирам пресилено, майка ми ми казва да не избързам да скачам на сестрите. До сега не ми беше гадно, че я пускам на ясла, от два часа си задавам въпроса "защо", дали е правилно, дали е най-доброто за моето дете. Наистина много се афектирах.

# 457
Супер сте, момичета, ще пробвам и от Синсей 😊 И на мен ми стана много тъпо като видях телевизор когато разглеждах стаята в яслата, за пръв път виждам телевизор в ясла 😒 Сега в петък на родителската ще повдигна въпроса. Надеждата ми е в новата директорка, аз бях писала, че тя преди беше госпожа в градината на какакта, а в онази градина телевизори нямаше. Ангелова, не се разстройвай предварително, може наистина да са пускали инцидентно и да спрат след адаптацията, ще видиш как е занапред. Добре, че са били песнички, не някой спондж боб или подобен елемент. Не се съмнявай, че е добре за Ави, с голям кеф и облекчение те чета колко добре се справя там 🤗

# 458
На мен пък нашата директорка ми каза,че по закон било забранено да се пуска тв в яслите. Няма телевизор иначе при нас. Поне не съм виждала🙄🤷♀

# 459
При нас има телевизор пред пейката дето се преобуват децата и е включен на песни, докато ги преобуваш. Вчера мойте искаха да останат пред телевизора и леличката като ги взе каза " хайде и вътре има телевизор, ще видиш", та не знам дали им го пускат, ако е така ще съм разочарована и аз, за ден, два няма проблем, но за постоянно не ми е кеф, все пак зад блока ми има ясла и не ги записах там, защото са цял ден на телефони, за това избрах по далечна ясла.
Днес ги оставиха да спят там, вижда ми се много бързо от втори ден да спят в яслата, надявам се децата да не се настроят негативно от това бързане. Очаквах по плавно да се случат нещата.

# 460
Аз имам различни дрехи от Лидъл и съм доволна като цена/качество.  Миша е като прасенце и не купувам често по-скъпи дрехи.

За играчка, той няма любима, може би една серия от багери и булдозери, но обича да играе с плюшки, нарежда ги, вози ги в трактори и багери, слага ги да спят при кучето или в неговото легло (понякога последователно) 😂 Та булдозер няма да му дам в градината, защото ако го счупи или друго дете я счупи (а той и сам чупи много), ще има годяма драма. Давам плюшен звяр, да не се чува сам, да има нещо от къщи.

За телевизорите в ясла и градина аз бях много негативно настроена. Знам че в Бг е забранено ако не е с образователна цел. Имам 2 ситуации много запомнящи се. Към 2000 година ще е било, събираха се пари за телевизор в градината на сестра ми… не питайте какви времена бяха. Тогава можеше да влезеш вътре без проблем, та често я  вземах по-рано по някаква причина и се качвах в стаята. Та заварвах да се гледа Планета пайнер, латино сериал и… народно събрание 😂😂😂😂  
Другият случай е с близко дете, което е доста чувствително. Когато беше 4-5 години имаха заместваща госпожа, която им пуснала костенурките нинджа с висок звук. Детето се беше уплашило доста. Това преди 2-3години. Майката беше ходила да се разправя, но в малко градче в провинцията е по-лесно да се гръмнеш, от колкото да търсиш справедливост.
Та и тук бях доста скептична, защото имат дигитална дъска. Там има някакви активности и понякога им пускат филмче. Знам само че веднъж е гледал Пепа, защото имаше преразказ със звуци и действия 😂 Като цяло екраните не са по-често от 2 пъти седмично по 20-30мин и не всички се включват в тези активности. У нас е питал за Пепа, но аз не мога да я търпя и му казвам, че я готвим в момента 😂😂😂
Понякога пускам Кокомелон и Синий трактор, но от както ходи на градина го правя по-рядко.

# 461
Вики е 11,700 кг  +/- височина незнам , но изглежда слабичък ,панталонките 92 рр буквално му падат както си стои въпреки ,че са вързани . Аз и не очаквам да е дебел,защото аз и таткото сме си били гърчави от малки ,така че ген ще е ,но и това ядене зсамо на кювтета ... вчера му правих кювтета с червена чушка и кашкавал вътре ,днес ще измисля нещо друго да добавя,но след като го пробвам първо с боб 😄Много отслабна покрай серията ни от боледуване ,отново сме на малтофер за 1 месец и после ще го мислим.
До като приема желязото се идхожда всеки ден ,когато го спрем запек по 4-5 дни ,не знам какво се случва .
 Ето снимка както си стоеше и поглеждам ,че е с паднали гащи 😂

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 22:13 от Radii :)

# 462
Много ме разтърси този телевизор днес, направо ми се скапа настроението. Явно това беше връх на натрупаната емоция от раздялата и Ави като се събуди и ми каза "мама работи, Ава детска гина" ревнах. А сутринта обяснявах, че не мога да разбера плача на майките, наистина беше така, чувствах се щастлива и облекчена как се случват нещата, но всичко ми се преобърна.
Много силно се надявам да си позволяват в периода на адаптация и да не е редовна практика. Ще наблюдавам за сега, няма да влизам в конфликт на третия ден.
Иначе Ави е спокойна, казва, че ще ходи на градина, това ми е утехата за сега.

# 463
Ради,  сладур е и хич не ми се вижда слаб.
Моя малкия е по-слабичък пък що годе си хапва 10.900кг , а  едрият-лакомият е 14.400 кг

# 464
И моя мъж казва ,че си е добре,но като помня какъв бузан беше... а и дрехите за неговата възраст са му големички

Общи условия

Активация на акаунт