Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Хубаво е Ради! Имам приятелка с близнаци в Америка, логопедката им ползва същото, за да играе с децата и да ги учи на нови думи. На мен сега не ми се даваха толкова пари за него, щото го виждам в Тему за 10лв, но за съжаление няма с бг карти,  по натам ще взема и аз, това дето си го пуснала.

Аз от пепко нищо не мога да харесам ,защото главно е за момиченца 😒 за момченца при нашия пепко има твърде малко. В чехия си имаше разнобразие,но може би е само в нашия град така 🤷‍♀️
Поръчах това за Вики ,някой знае ли дали  ще свърши работа или за нищо не става

# 691
Добре,като пристигне ще пиша как е

# 692
Ради днес в нашия Пепко имаше страшно много работи и за момченца. Явно сега бяха заредили. Аз блузите ги харесах в петък, но не можах да преценя размера. Днес ходих с друга блуза да меря по нея. Те заредили още блузи, че и панталони и клинове. Да се надяваме, че ще и станат и няма да се налага утре пак да ходя. Имаше и още, но на мен толкова ми стигат. Имаше и якета, но такова вече без детето не мога да купя. Като се замисля май и на трите деца ще им трябват зимни якета. Бях ги забравила тях.

# 693
Radi купих това на Божко точно преди два дена, с цел да научава думички на английски. Има ужасно много карти 225 броя са нашите. Единствения недостатък е, че са много тънки и той смачка вече няколко. Иначе започна да повтаря веднага нови думи. Копчетата също бърза да натиска, а то се изчаква за да се чуе думата и съответно звука. Дано му хареса на Вики, на нас ни харесва.

# 694
Звучи обнадеждаващо, благодаря Мисс

# 695
Последно като ходих в пепко нямаше нито едно ватирано панталонче за момичета и нито една блуза  с дълъг ръкав(да не е тип тениска).Явно в близките пепковци не се зарежда добре.За сметка на това бяха пуснали зимни шапки и ръкавици Simple Smile
Днес на смяна в градината беше педагожката на яслата и като и казах за вчерашния случай с памперса и бикините се оправда , че колежката вчера била сама....
М.Ангелова - мислех си, може би това ,че не веднъж сте оставяли Ави с вашите и е помогнало за по - бързата адаптация.Каквото и да е , важното е , че се чувства добре. За съжаление в нашия случай няма особено желаещи да си пуснат отпуска и да я гледат и досега нито веднъж не е спала с някой друг без някой от нас с татко и да присъства.Оставяла съм я да ходи в две комшийки,които имат внучета и да играе у тях сама без мен , ходили сме за по 2- 3 часа някъде с ММ без нея, ежедневно сме я срещали с възрастни и деца , пускала съм я с по - големи децаи друг възрастен с тях до магазина без да съм с нея но ето, че явно не е достатъчно детето просто да се отдели от мама .Извинявайте , че само за това говоря , но ми е мъчно , че детето трябва да се чувства зле.

# 696
  • Варна
И аз имам това с картитите, от Тему е, съоветно на английски. Но играем с картите и картинките, а не с думите, защото са на английски съответно

# 697
Болибон, много са сладки! Аз още не мога да стигна до МОЛ да погледна какво има, но и тя не излиза, че да амортизира последните, които съм накупила. Спря да повръща, сега е със зверско разстройство 😭 Плановете ми бяха утре да е на градинка, но май ще я оставя до края на седмицата вкъщи. Ангелова, браво на Ави, един месец си е голяма работа 🩷 Вярвам, че и Люляка ако походи месец ще успее да свикне, ама на. Орехче, и аз само за яслата мисля, то е нормално. Според мен, след като си им обърнала внимание, това с памперса няма да се повтори. Не мисля че има чак такова значение колко са оставяни, те пак си преживяват стрес, някои показват повече, други по-малко. Любовчето сме я оставяли по няколко дни на свекърва ми, може да не я е виждала половин година преди това, но даже не пита за нас, обаче в яслата плаче и е много тъжна. Голямата ми дъщеря не беше оставяна и час, свикна само за седмица и въобще не е имало драми. Ради, на мен много ми харесва тази играчка, мисля че и на Вики ще се хареса. Подсетихте ме да извадя да я пробвам пак да играе с картите с животните и буквите, че много ги мачкаше и ми беше жал за тях.

# 698
И аз мисля, че е до дете това с адаптацията! Аз на никой не съм ги оставяла, не че се бият хора покрай мен да ги гледат Joy но виждам , че Сами би се адаптирал много по лесно. Яна продължава с залепването за мен, а вече 27 дни не е ходила на ясла, майка ми вчера идва, тя се сцепи да реве от нея, само ме държеше за един крачол и не ме пускаше да мръдна. Исках да чистя докато майка ми ги гледа, еми не се получи, Яна само вървеше след мен и ревеше. Дори баща си не иска вече. Та и аз само мисля за тая ясла. Педиатърката ме обеждава вече три пъти да не ги пускам сега. Вчера ги водих на преглед, Сами много бързо се усложни, буквално почнаха сополи и до 24 часа започна да кашля, та е с бронхит. На Яна ѝ минава, нямаше такива кашлици.
 Сега храненето отново е ад. Сега за да обядват, при положение, че не са закусвали и снощи не са вечеряли. Трябваше да прочета 8 приказки, направо почнах много да се изнервям с това хранене. И то поне да беше ял Сами нещо като хората, той яде салам и хляб... Яна поне яде картофи и кюфтета. Проблема в момента е, че не мога да ги сложа нито на стол, маса, диван, на нищо за да ядат. Дори не поглеждат какво има за ядене, просто тичат постоянно и беснеят. И почнах да чета книжки, за да седят и да се хранят. А бяхме стигнали до там с новата маса и столчета, да сядат и да ядат сами без занимвка, сега вече не им харесва и не мога да ги сложа на нея. Ядат на пода, докато чета.

Това с яслата и памперса е много тъпо! Но и аз предполагам, че като си казала няма да се повтори.
И това, че не са избърсали децата хубаво след като са акали!  Никой няма да ни гледа децата, както ние, ама поне с хигиената трябва да не правят компромиси.

# 699
Ние Ава сме я оставяли всичко на всичко 5 пъти за 2-3 дни, последно юни, от тогава е плътно с нас 😃 за нея семейството е мама, тати, баба, дядо и вуйчо 😃 Като рисуваме задължително добавяме и тях 😃 Иначе тя се срамува от чужди хора, дори от деца, а от някои възрастни и плаче. Не знам кое допринесе за лесната адаптация, може би това, че много говорихме за яслата, около два месеца по-рано започнахме, разглеждахме книжки. А и тя беше влизала в друга градина, предполагам имаше представа какво я очаква. Сигурно за това първия ден рева само тя, другите не знаеха какво се случва 😃 и това, че успя да ходи без дълго прекъсване, три дни за пътуване не ги броим. И според мен е по-скоро до дете, съседчето не се беше отделяло от майка си за половин ден дори и миналата година не проля една сълза, чак обидно 😃
Тази седмица ММ води Ава, тя вече не плаче, той вика, че била като програмирана, влиза на спринт и сяда на пейката при другите деца 😃 а тя е много сладка като започне да разказва, викали им "ставайте деца, хайде сядайте на столчетата, ето купички и кърпички да си изчистите ръцете" 😃 и на интонация го докарва като учителка 😃

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 16:05 от M.Angelovaaa

# 700
Лизи , единственото място за хранене на Ади беше в нейното столче.Откакто е на ясла отказва да сяда там и новото място, на което яде е на кухненския плот до котлоните.Аз права, държа купичката, а тя яде.Отказа и лигавнига.Понякога пред нея дърпам стол ако тръгне да пада да има къде да се подпре.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:43 от Орехче

# 701
Ние хапваме така,но само нещата които му харесват ,а в случая пица. Напоследък отказва и кюфтетата ,вчепа беше цял ден на млечна салата ,домати и ябълка. С кюфтетата поне успявах да пробутам морков,чушка,спанак.. но вече и това не иска ,не знам до кога ще ни мъчат тея зъби. Да избиват и да се свършва

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 20:21 от Radii :)

# 702
И Божко го мъчат зъбите, два не са пробили изцяло, последните са поне.
Снощи сме спали около 4 часа. От 12 до 4 плътно бяхме в кухнята на стола и обикаляхме вкъщи. Ухото.... Мами бои ме ухото, бои ме ухото.... Направо ужас. Ухото червено, пареше чак, другото нормален цвят. Досега не беше го боляло ухо, мен никога, но знам че боли много. Сложих малко Отип@кс (2-3 капки), че ме хвана страх колко. Заспа за 30мин и пак. Дадохме Нуроф3н, успокои се и спахме от 4 до 8.
Звънях в болницата, искам да го видят само набързо дали се заформя инфекция или какво има там. Вода също може да се, понеже вчера му мих косата, а той хич не харесва. Сутринта нищо му нямаше, нищо не помнеше, даже отиде и на градина. Дано ни обърнат внимание или да е минало.

Ради, аз и в пицата пробутам някои неща.. Правя я на лаваш питки, за да не прекалява с тестото. И Спанак му слагам. А скоро мисля да пробвам зеленчуков блат или от пилешко. Само да имам повече време.
Голяма е будаличка мойто, не иска да яде крем, сладолед, десерт като кекс, бисквитена торта, иска да опита шоколад
Добре, давам Барни да близне вътре двете точки шоколад. Неееее гано мами, гано... Много му е гадно от всичко сладко. Спря да яде почти всички плодове, не знам дали яде в градината но ме съмнява, те слагат ама не гледат кой какво и колко яде

# 703
И ние не спахме, вече не знам коя нощ подред изкарваме на гърнето. На 100% съм убедена, че е ротавирус, хем има сложена ваксина. И Любовката е като Божко балама, сладко не яде, от плодовете само къпини и малини, също обича и да ближе лимони. Мога да кажа, че категорично обича само месо и риба, млечните са с компромис, зеленчуци абсурд, миналата седмица дадох супа топчета, яде само топчетата и даже вадеше морковите от устата 🤦‍♀️ Тестено яде само на закуска, но без хляб и баници, те са за игра според нея. Много ми е мъчно сега като е болна, падна под 11кг. Гладна е, но трябва да е на диета, одеве ми вика рибка, мамо, кюфте, мамо, а аз вадя варения ориз 😒 Картофи, солети, сухари и бисквити даже не иска да опита и въобще нямам опции.

# 704
Мисля, че ще чувам една и съща диагноза тук до 18 години. Божидар е с viral infection отново. Като му излизаха петната по тялото пак беше това, добре.
Изписаха му капки, за успокоение на болката, има инфекция, настинал е, то това си го знаехме. Просто го е ударило в ухото този път. Не ни извикаха в болницата, прегледаха го в супермаркета до нас. Вътре има аптека и до аптеката, частна стаичка за прегледи. Погледна ухото, измери температурата и айде вкъщи. В стаята трима човека трудно се събират! Нурофен и Калпол при болка и температура. Това е Англия..... Пак е нещо нали 😉

Общи условия

Активация на акаунт