Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Венче като каза риба по-колко риба ядът вашите дечица? Пламенка миналата седмица изяде цяла ципура. Не беше много голяма,но си я хапна цялата🙄Чак се птитесних да не и стане лошо,но тя много обича рибка. То като и махна главата и опашката не е кой знае колко,но принципно аз ям толкова😀

# 721
Ох, влизам да помрънкам, още не е заспала 🤯 притесненията ми, че сънят в яслата ще ѝ идва много се оказаха верни, тази седмица нито веднъж не заспа преди 10 😔 и е свикнала да лежа до нея докато заспи, лягаме около 9, правим си ритуала и час и повече пее и се върти. Изнервя ме това, сутрин се сърди и не иска да става, нямаме никакво време с ММ.

# 722
  • Велико Търново
Аз преди давах би0зин кидс, но в един момент осъзнах че все боледуват. Педиатърката сега смени с дефEндил (с екстракт от гъба кладница). Второ или трето шишенце пият и за сега съм доволна.

Аз също се интересувам от продуктите на аквас0рс, главно за нас, доволно ли сте 🙂.

Бързо оздравяване на дечицата, на мамите които са започнали работа или търсят, успех!

Вики утре отива при моите родители до неделя. Дано да успее да спи, че е като лепка за мен с това спане. А не ми се иска да бием пътя за да ходим да си я прибираме по - рано.

# 723
Мило, като количество яде доста риба, повече от 10 годишната. Ако има, не се интересува нито от салата, нищо, яде само чисто месо и също е способна да изяде почти цяла ципура. Ангелова, не си сама, и аз пиша от спалнята, сложила съм я в 9 и още не спи 😵‍💫

# 724
  • Варна
Оооо браво, че яде цял риба! Аз се радвам дори малко като хапне, но пък Омега-та много харесва да пие

# 725
Ангелова при нас Плами,като е на ясла и си спи до последно на обяда,то вечер заспива към 22:30. Казвала съм сутрин трудно става и е кошмар.
Ексбери каква омега даваш?
На края на месеца в началото на другия,ще се консултирам с хематолога какви изследвания да пускаме,та ще го питам и за Омегата☺

# 726
Тази сутрин аз мрънках повече, тя стана като програмирано роботче 😃
Аз дадох една опаковка Биозин Кидс, дали от него, дали е късмет, но не е боледувала. Днес започваме Имунобор. Също мисля да давам Омега, защото на Ави очите ѝ са слабо място, бях споделила, че два пъти имаше запушвания на мастните каналчета. Много бавно минаха. А миналата седмица пак започна да се подува едното оче, но за щастие се спука "пъпката" на втория ден и изтече гнойта.

# 727
Мисс , на нас ни изписаха Умкалор.
Риба не яде никаква напоследък, то какво ли яде...

# 728
Мерси Орехче, аз върнах и назад и записах всищко което сте писали. Баба отива на пазар...И един тон книги пак поръчах да ни прати. Голямо четене. Той се. Е научил да обръща корицата и да иска " и тази и тази и тази ". Аз намерих един Би0зин и го подкарах. И него не харесва, как ще го давам всеки ден не знам. Ще свикне, ще го науча в 8 ч да е строен за витамини в кухнята. Не е пил никога никакви добавки, но ще трябва п сериозно да се заема тази зима.
Божидар яде много риба и вчера, днес пак ще е на риба за да знам, че ще яде. Той яде фингърчета, но махаме панировката, с гарнитура Грах и царевица, вчера 5 риби изяде с температура и умрял за сън и рева за още.

# 729
Все не ми остава време да пиша.

Ангелова, има ли как да я будят по-раничко в градината? При нас стана супер режим с тая градина, само ми е минус че събота и неделя го спазва , а аз искам да спя😂 Също за заспиването, започнах да го оставям сам да заспи, след милион ритуала, защото иначе пощурява и аз изпадам в нервна криза. Така и се събужда нощем по-малко. Та къпем се, после правим звезди с една лампа, четем приказка/разглеждаме книжка, пускам аудио приказки,  загасям звездите, малко театър на сенките с фенера на телефона, целувам го и излизам. Той мрънка малко и заспива.

Мисс, аз по принцип смятам че всичко което се продава на принципа МЛМ не си струва парите. Майка ми редовно се вързва на разни агенти и предният път като видях какво е купила и милиграмите съдържание и парите които струват ми стана лошо. Тук съм най-доволна за себе си от витамините на vitabiotics. С ММ пием мъжка и женска серия, не че се разболяваме, просто имаме малко повече сила така, не сме първа свежест. На Миша купих wellbaby от техните, ама често забравям да ги давам, но той беше със сопол първите 3 седмици, сега е като че ли няма и други сополиви в групата, а при нас вече е много студено.

Милото, Михаил яле по 2-3 пъти седмично риба у нас и 1 път в градината, там дават такива фингърс или пай с риба, едва ли са големи количества. У нас яде филета по 200грама тегло в суров вид,  на грил,  най-често сьомга и haddock (не знам каква е но много я харесва). ММ като хване пъстърва или скумрия я готви цяла и той си хапва наистина доста, ял е цяла скумрия. Аз не мога да понасям риба, гади ми се само като я видя, но като цяло е доста полезна храна и не мисля че е възможно да се натрови, още повече че е по-чисто месо от масовото телешко и пилешко по магазините. Майка ми се беше натровила от хайвер, но това са яйцата на рибата.

Венче, дай му на детето варено пилешко поне, не го мъчи 😂 То си е мръвкарче като моето момче, той яде всичко , но дадеш ли му постно се сърди, а аз от 9-10 години не съм яла месо 😂 И за театър се сетих, в Пловдив имаше пиеси за малки деца до 3години, на Мишо му беше интересно, майка ми го води лятото. 

При нас нещата с градината вървят добре, сега е прихванал да си стиска нещата и да не дава нищо и крещи “mine”. Не дава да му свалиш яке, шапка, жилетка, обувки… ужас е. Онзи ден не е седял половин ден с топла жилетка в градината, вчера цял ден в шапка, не давал да го пипнат. Днес искаше да ходи със зимни пантофи на градина.. Също започна да има мнение какво да облече. Чорапи с трактор или с куче… Започнах да вадя по 2 неща и да давам да избира, като че ли става по-лесно така.
Учи много нови думи и се чудим какво казва постонянно. Онзи ден щях ла полудея докато разбера какво е «шак» или на мен така ми звучеше, докато не ми показа един камион и не осъзнах че е truck, просто не може да каже английското t и r разбираемо😂 Някой думи си ги прави между няколко езика-  hedgehog е еж-иок (нещо нежду ежок и ежко явно, защото на бг и укр казва еж и йаеж). Общо взето говори негов език и емнаш проблем, че не разбираме 😂

# 730
Мис точно същите витамини ми препоръча нашата лекарка след като моята не иска Алайв. А имам едно съмнение, че и тях няма да иска, че са малко гадни. Давах ги на каката преди ваксината за морбили. Разболя се 2 пъти на често един след друг и докторката и ги изписа за вдигане на имунитета за 1м и след това и сложи ваксина. Имат и смучещи, но те да отвратителни. Обаче пробиотика им "на Пепа" е хубав.

# 731
  • Бургас / Славейков
И аз днес не пуснах Митко на ясла.Сестрата вчера ми каза да го наблюдавам ,че бил унил нещо.Няма температура чисто му е гърлото и гърдите  ,но снощи имаше лека хрема и започнах с капките.Вчера най -накрая благоволиха от фирмата да ми се обадят че ще започвам работа и то защото аз писах .И днес очаквах окончателния отговор.Та се надявам до понеделник да е без хрема защото няма как да си взема болничен от първия ден.При нас в яслата нямат театър ,но имаме вариант ако искаме да иде детето на представление в градината с по големите.Мисля че пред месец ,два имат театър .Ако всичко върви по план в понеделник съм на работа и дано е здрав.Че изкара две седмици.Реално не е нещо сериозно ,но все пак .Имаше деца с температура тях ги върнаха от яслата.Явно от тях нещо прихвана.

# 732
Да ви разправям смешна случка с баткото с яслата. Тогава хич не ми беше смешно, а на сестрата още по малко. Той се казва Димитър. Оставям го аз на ясла и си тръгвам към вкъщи, бях отпуска. Прибирам се и след няма и 10 Мин ми звънят, че има висока Т да го взема и да му дадат ли нещо. Казвам нищо да не ми дават и че до 10 Мин съм там да го приготвят. Тогава яслата ми беше по далече, но за около 10 Мин се стигаше. И през целия път се чудя как може да не усетя детето, че е топло при положение, че съм го гушнала и целунала за чао и няма и 20 Мин откакто съм го оставила. Отивам, казвам, че съм за Митко и се качвам. Сестрата ме чака в холчето с приготвено дете, обаче детето не е моето. Сестрата ме гледа шашнато, аз нея още повече. И ме посреща с "Кажете какво стана, защо се връщате". Казвам "Вие ми се обадихте, че Митко е с висока Т и идвам да го взема". Сестрата в шах и заеквайки "Да, ама не вашия Митко, а другия." Хайде двете с нея и детето долу в администрация откъдето всъщност ми се обадиха. Сестрата вземе направо със скандал, как може да звъннат на грешен родител и да и дадат веднага телефона на другата майка, защото детето наистина беше с висока Т. Намериха я, звъннаха и и тя за радост си беше също вкъщи и дойде много бързо. А случаят излезе, че тя е била нощна и бащата води детето в 7ч преди да отиде на работа. Случката се развива към 8.30ч, жената тъкмо се била прибрала. От яслата се извиняваха, сестрата бесня, директорката и тя, че докато се разправят дойде и другата майка, че успях да си тръгна и аз. Абе голям скандал беше, таз от администрация се опита да изкара сестрата виновна, че е взела болни дете, а детето в 7ч не е имало Т. Те там като влезеха първо смяната, които са на работа ги гушкаха.

# 733
Вещице, чудесна идея, ще взема с пиле да я пробвам. Ние не го понасяме и не купувам, но за нея ще взема да се прежаля и да сваря. Пупелина, стискам палци да е здрав Митко и в понеделник да отидеш спокойна на работа, да разкажеш другата седмица и ти как се чувстваш.

# 734
  • Велико Търново
И Вики не яде риба, а малкия даже не ще да я погледне. В понеделник ще пускаме изследвания да видим как е хемоглобина, като не хапва редовно. Миналата седмица при баба си и дядо си изяла супа, манджа, у дома изяде и супата на Мишо, а на следващия ден яде само попара сутринта. Иначе да яде по едно ядене  на ден, давам ѝ да си избере кое иска, че понякога само за да яде ѝ пускам клипчета 😔. До неделя е при нашите, майка ѝ наготвила 3 ядения, аз занесох от кухнята. Дано си понавакса малко.

Бързо да се оправяте!

Общи условия

Активация на акаунт