Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 866
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Всички пакетирани боклуци и полуфабрикати променят вкусовите възприятия на човек и водят до пристрастяване. Трудно е обаче да се устои на натиска от околните - като има групичка деца, ядящи солети и снаксове, почти всички деца в някакъв момент посягат и те. След това предпочитат джънка пред нормалната храна - просто защото нейният вкус е много по-силен, а съставките са химия и действат като наркотик. Да не говорим и за въздействието върху мозъка, не случайно при хиперактивните деца е крайно нежелателно да се дават такива храни, смятайте какво вредно въздействие имат на биохимично ниво. Аз също не консумирам чипсове, газирано и подобни, но и двете ми деца са се научили да си хапват, без да им предлагам аз персонално. Моето мнение е, че в наши дни трудно може да се създаде адекватна култура на хранене у децата, тъй като на всяка крачка има павилион или магазин, а и всички наоколо ядат пакетирани храни. Аз не съм човек на крайностите и нямам против от време на време да си хапва зрънчо, но основните хранения да са читави, а при нас от 3 месеца вече това не е така. Дано се промени тенденцията с времето...

# 196
  • Варна
Вчера се смях точно, че Габи като каже “искам чипс” и някой ще си помисли нормален, а тя иска кокосов, защото аз обичам и купувам и тя опитва от моя 🤣

# 197
И аз гледам да не залитам в крайности и да се обсебвам със здравословно хранене. Определено не смятам, че ако детето понякога яде солети то вече няма пълноценно хранене и не знае вкуса на истинската храна. Поне при моето дете е така, аз от малка я водя на площадки, социализирането ми е важен фактор. Има дни, в които яде солети / някое зрънчо, но това не я е отказало от зеленчуци, плодове, месо, млечни. Също не си представям да питам тортата на детски рожден ден с какви съставки е, дали има бяла захар и т.н. или да не ѝ дам, защото е "лоша храна". За мен балансът е ключов и май съм така попринцип в майчинството, не само за храненето.

# 198
Вкъщи не се купуват сокове и газирани напитки, много рядко чипс или подобни.Ако сме някъде на заведение или на гости, където има такива и казвам ,че е люто и , че е само за големи и тя не настоява.Сладолед не обича.
Бери, и Ади нарича био барчето с овес и плодове вафличка.Аз всъщност рядко и давам такива неща, на площадката не вадя ако някой друг не извади с цел да не досажда и да не яде от чуждто, при положение , че имам солети в чантата,но се случва да хапне малко зрънчо и после не си иска вечерята.Днес например преди обяд на площадката искаше бисквита , позволих и само една.Гледам да и давам да опитва , но не да изяжда по един пакет.Все пак , както казва мини ми важно е дреболийките да не са за сметка на основните хранения,но виждам , че намали яденето на супи и манджи ,може и от жегите да е и аз нз.
Торта не обича , вафла е опитвала и шоколад  ,но не търси.Не бих казала , че е пристрастена към нещо(макар ,че съм съгласна с горните мнения за пакетираните храни)  ,просто и е мн органичено менюто.
Аз лично не съм от майките ,които ако детето ми се разплаче , че някое друго пие сок ще отида и ще купя.Ако съм решила да пие ще пие, но не и защото тя мрънка.Днес пак я оставих гладна да си легне , защото се опита да ме разиграва .Ще се отслабва май 😀

# 199
И аз като Ангелова ,давам в рамките на нормалното. Ако му дам ще яде ако не дам нама да яде ,разбира се на вън като види ,че друго дете яде и нагло отива да си иска 🤣
При нас има някакъв проблем, бях казала,че се буди с изтеричен рев ,снощи направи същото и се пипаше по дупето . Не знам дупето ли го боли или е нещо близко до дупето, но не му дава мира ,довечера сме на преглед. Днес ходих и за направление за пълна кр.картина +урина+фекална проба за паразити +изследвания за желязото ,като ще го боцкат поне да е на куп .
Чакам го да се изака за да отидем и да пуснем. Не знам какво му е ,корем ли го боли,паразити ли е хванал,не знам въпреки че в акото не виждам нищо ,но той често си бърка в устата или взима нещо от земята да си похапне ,така че няма да се учудя ако е лепнал нещо. Лошото е ,че имам лошо предчувствие ,а това ми чувство никога не ми е изневерило,въпреки това силно се надявам да е здрав!
Вие имате ли опит с паразитите ,какво представляват и за какво да следя

# 200
  • Бургас / Славейков
Ради това с тръшкането и лягането при нас е отдавна.Напоследък  по рядко и за кратко се сърди ,но продължава.За храненето Митко мога да кажа ,че яде всичко особенно плодове.Не смятам че е от захранването ,а си е до детето.И двете си деца по един и същи начин съм хранила .Каката освен плодови пюрета купешки други не ядеше,всичко друго готвех после на кухня .Рано се отказа от нея и само и само да яде ядеше кюфтета ,краставици ,пържени картофи и нищо друго.Но и тогава и сега без нещо месно не сяда.Сега като сготвя постно тя си реже салам до него иначе не яде.Докато Митко яде всичко .Даже гледаме да седнем без него на масата ,че иначе не можем да се наядем на спокойствие.Единствената разлика между тях е че при него захранването беше по новия метод сегашния като първо се даваше зеленчуково пюре ,а при каката плодово.Знам ли може пък и затова .Гледам да не давам сладко ,или много солено.Продължава да си яде кухнята ,сутрин предпочита кус ,кус , много обича домашна юфка ,филия с каквото и да е рядко давам.Обича плодове всякакви ,сега диня ,пъпеш ,боровинки са му любими и т.нМина и нашия рожден ден.Доста от гостите не дойдоха ,че бяха болни и имаше малко деца ,добре че не извиках аниматор.Поиграха децата ,Митко се радва много на тортата си и преди да дойде рождения му ден се научи, най накрая да казва че е на две години!

# 201
А, то и аз няма да питам какво има в тортата на рожденика, но очаквам да започне да ходи по такива ивенти чак другата година. За моя рожден ден бях направила кето торта, не пожела и да опита. Радва се и духа свещите, но нулев интерес като я нарязахме.Тя е на етап, в който опитва това, което аз предлагам и идеята ми е да не предлагам неща, от които няма полза. Сок също не е пила, шоколад не е опитвала, не виждам ползи от тях. Когато започне да си иска, ще давам да опитва, но сега като не търси, си правя пас. Даже педиатърката като ходихме миналата седмица за ваксина, я закача и пита шоколад обича ли, аз казвам - еми не яла още и тя - ооооо тая майка ти, е сега ще ида да ти купя един 😳 Тя си мисли, че забранявам, ами не, има разлика между да забраняваш и да се въздържаш да вадиш от шкафа да предлагаш. Пупелина, честити 2 на Митето!!! Да е много здраво и щастливо голямото момче, да те слуша поне малко и да те радва безкрайно 💙💙💙

# 202
  • Велико Търново
Вики яде праскови и боривинки основно, понякога сининсливини кайсии, иначе сутрин ако не направя попара, юфка или макарони друго няма да хапне. Онзи ден яде печена филия с масло, и на обяд си изяде цялата манджа, на следващия ден не проработи 😃.
Понякога когато успее да докопа хляба изяжда цяла филия без нищо, иначе ако вземем някакъв салам иска от него.
Диня и пъпеш дори не иска да ги пробва, а миналата година на морето се скъса да яде диня. Банана вече ѝ омръзна, а ѝ беше любимия плод.
Понякога сама казва че иска супа или манджа, друг път казва "не пупа, не маджа". Има дни в които освен няколко праскови друго не е яла и други в които си изяжда цялата кухня. Просто няма ден с ден, с ММ сме решили да не я насилваме. Щом не иска да яде, не я караме на сила, просто ще има обратния ефект. Видяла съм, че щом е гладна яде като за двама.

Аз давам да яде зрънчо, солети, вафли рядко , а торти не иска.
Не давам всеки ден, но и не я спирам.

Ради, Вики рано спря да яде пюрета, започнах да ѝ готвя супи някъде след 7- мия месец. От едно ящтно дете, което нямаше изхранване , се превърна в една кльощава госпожица, на която ѝ се виждат ребрата. Отслабна малко, и вече от месеци стои 10,500 кг

Леле, Милото, принципно става ли ѝ лошо, или за първи път повръща.

Венче, можеш ли да споделиш за този режим? 😊

Честит рожден ден на Митко и Плами! Нека растат здрави, много щастливи и малко палави! 😊🎂❤️

# 203
Пламинго, ние сме на кето хранене, с годините съм установила, че работи най-добре за мен. Има много информация в интернет, групи във фейса, много рецепти, ако искаш да се захванеш с това, може да ми пишеш на лични и ще ти дам насоки. Ние първия месец бяхме с изготвено от консултант меню, въпреки, че аз много добре знам с какво трябва да се храним, но ми подейства много стимулиращо. В началото мъжът ми се дърпаше, най-вече защото мрази да си носи кутия с храна за обяд, свикнал е да яде само на вечеря и в големи количества, което също е кофти навик. Но аз не спрях да мрънкам как не мога да готвя едно за Любов, друго за мен, трето за него и евентуално четвърто за голямото дете. Накрая се нави, уж заради мен склони да яде каквото приготвя и започна да си носи и обяд. Включи се и в готвенето, той много ми помага. И като видя след седмица, че е свалил 4-5 см от корема, без да е гладен, започна да се кефи на режима. Децата също ядат от нашата храна, но за тях добавям и някакъв въглехидрат - ориз, картофи, грах, леща им правя отделно понякога. Те ядат и плодове и тестено за закуска, така че храненето им е балансирано и включва всички групи, но приготвям една вечеря за всички.

# 204
Аз за храната съм писала,че отбягвам сладко да давам на малката,но аз имам моменти в които прекалявам🤷♀ Пламена не е пробвала торта никога. Може би днес ще и е за първи път😂Ама да опита не да яде. Чипс е пробвала от батко си,но пак не проявява голям интерес. Давам едни кексчета купешки. Това яде,но преидмно гледам плодове. Сокове не иска и не иска.Един път я пробвах и то беше,като не уринираше. Наливах я с всичко въможно,но освен вода друго не иска🤷♀ Мисля че съм коментирала какво давам.

Аз да се оплача поръчах торта с Пепа Пиг. Пламена я обожава. И понеже тортата я поръчах от Гоце Делчев,ММ уговори  всичко. Хора поръчваме едно,а са ни приготвели съвсем друго. Бясна съм! Тортата има Пепа Пиг,цветя,пеперуди,макарони и прочие. Претруфана с хиляда теми. Мн сс е изнервих! Направо ми се плаче. Ние ще сме в свекъра и родата на ММ ще се изсипе. Тази година сме на село и решихме да е в къщата,да не сме на заведение. Ще приготвяме ние масата. Свекъра коли агне предните дни,та взехме и ние неща и така,но това с тортата ми идва в повече. Трябваше да е с коронка,а те са направили от тези циганските. Кошмар!😢😢Искам да махна някой неща,но остават като дупки😢😢

Пламинго,Плами е пътувала до София,Китен,Стара Загора,Ямбол и никога ме и е ставало лошо и да повръща. От Батак към Доспат са доста завоите и принципно тя хапна преди това. Според мен малко крайно,но не им давай да ядът на децата и все пак бъди подготвена.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 21:48 от Милото

# 205
Radii, аз имам за съжаление... Голямото ми дете беше лепната острици от училище - в колективите често се разпространяват такива зарази. От ползване на тоалетна, после пипане на дръжката с мръсни ръце, а след това пипа следващото дете и така. Малките не си мият ръцете редовно, а моята и си ръба ноктите. Няколко месеца така през 20 дни плачеше от болки и щипане в дупето. Гледах постоянно, но нямаше нищо. Докато една вечер не ги видях буквално да излизат от дупето... Беше ад! След това пихме всички хапчета, всичко дезинфекцирах и прах по 100 пъти. После пак хвана, пак пи хапчета и така. Тогава бяха спрели всички хапчета за глисти по аптеките (те са 2 вида основно), та търсихме да ни правят. Много неприятно беше, просто се моля да не идва пак на главите ни, но е нещо абсолютно нормално при малките деца, особено в градините.
Не се филмирай обаче, а просто наблюдавай. Имай и предвид, че изследванията за острици (малки паразити) не са никак достоверни, защото често излизат отрицателни резултати, а инвазия има и то се вижда!

# 206
Мило, честит рожден ден и на Плами 🩷 Да е здрава, да расте все така будна и умна и да имаш много поводи да я хвалиш 🩷🩷🩷 Не се ядосвай за Пепа тортата, ще мине и замине, Плами е още малка и няма да се възмути, на другите гости няма и да им направи впечатление. Важното е, че тя ще се чувства специална днес, ще е обградена от любими хора и ще има върху какво да издуха свещите 🤗 На мен за първия рожден ден на каката каква торта ми бяха направили, то не се ядеше тази отврат. Много държах на дизайна, казаха, че можел да се изпълни само с пълнеж гараш, е то беше все едно са изкопали кал от зад блока да я напълнят и тук таме картон 🤭 Момичета, само аз ли нищо не съм измислила за рождения ден, доста нетипично за овъртинкър като мен 🤦‍♀️ Мъжът ми не иска да го празнуваме с гости, хем съм склонна, хем ми се ще да поканим поне нашите и брат ми с жена му и детето. После се сещам и за кръстницата, за кума ни, еми то пак си става голямо парти 🤦‍♀️ Мъжът ми по принцип е анти големите сбирки, не може да ми се начуди как за голямата през декември започвам да го мисля и организирам от октомври, въртя списъци, водя преговори кой да отпадне, друг да се включи, рокли избирам, за точния чорапогащник света обръщам, мисля тортата цял месец, бонбони какви ще занесе в училище... Щом за нея е така, и за Любов ще е така. Ама той не го разбира това, понеже също е роден през август, винаги е бил във ваканция и при баба си на село, нямало деца, тържества, само една домашна торта правела баба му и това било. За моя рожден ден пък се събираха децата от половината квартал и аз до ден днешен си обичам по-мащабните събития 🤭 Хем разбирам, че за 2ри рожден ден няма много смисъл, хем си ме гложди. На Любовката не й пука, тя от седмица казва, че е на две.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 16:34 от Ven4e444

# 207
Ава е яла торта два пъти по две-три хапки, на детски рождени дни 😃 не бих казала, че ѝ харесва, като цяло сладкото ѝ е плодове, шоколади, вафли, кексчета не е опитвала. Но знае какво е торта, знае, че ще има на рождения си ден и ще духа свещичка. Убедена е, че ще става на 5 🤣 тя като види, че нещо се яде иска да опита, не е само каквото аз предложа. Пак на рождените дни пи сок, хареса ѝ. Просто за мен е крайно да ѝ забранявам и да седи и гледа другите деца. Иначе и ние вкъщи не купуваме газирано, сокове и джънк, откакто спрях да кърмя вече не правя и сладкиши 😃 за нея понякога купувам солети и някой изчистен царевичен снакс. И тя като мен предпочита соления вкус пред сладкия.
Ние решихме на рождения ѝ ден да поканим няколко дечица на заведение с детски кът. Първо мислехме да отидем някъде, но тя отиде на няколко детски рождени дни и много се забавлява. Има си приятелчета, с които играе, впечатлява се от торта и балони. Преценихме, че ще е много щастлива, ако го празнуваме с приятели, по детски. Попринцип и аз много ги мисля такива събития, но тази година съм по-спокойна някак. Купих балони, рокля и обувки, поръчах торта и толкова 😃

# 208
Мини ,това ме пита и личния,дали ходи на ясла защото обикновенно от там ги хващат. Той не ходи,но както казах взима от земята без да съм видяла или си бърка в устата когато сме на вън. Миналата седмица си е намерил на площадката зрънчо и го ядеше ,изпаднах в ужас ,но вече го беше схрускал,1000 пъти му обясних ,че от земята не се взима нищо ,не знам защо го прави . Не знам дали ги има ,но няма да се учудя ако има.
За какво да следя ако наистина имя пък резултата е отрицателен ?
Чакам да се изака за да занеса проба

# 209
Ради, освен да излизат бели като кончета буби, обикновено вечер ги боли пак там. Обикновено се предава от пипане на дупето при чесане или бърсане, а после пипнеш повърхност или ръката в устата (автозаразяване), затова и в колективите е най-често, по-малко вероятно е да е от земята, Тея също яде от земята някога 😀
Да не би да го дразни памперсът вечер? Скоро и моята се пипаше там, а после започна и отпред да се чеше, предполагам е от спарването...

Общи условия

Активация на акаунт