Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 903
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Ние сме супер, нищо ново 😃 забавно ми е - водим топ разговори вече

# 391
Ех , Джой , дано не е сериозно !
Днес Ади е в ужасно настроение - сега и погледнах устата - има два нови зъба, предпоследните два кътника.Ура! Чакаме ги повече от 3 месеца май.Остават само още два .
Иначе за общуването - и при нас е много хубаво - всичко говори, обяснява , пита .Казва къде и какво иска, дали я боли нещо, казва ,че е жадна или гладна  ,какво и се яде и т.н.В общи линии говори абсолютно свободно.
Малко оправихме спането с по - ранно ставане .Всяка божа сутрин я будя не по - късно от 8ч , съответно заспива до 14ч на обяд , а вечер около 22.Има още да работим по още по - ранно ставане заради яслата , но като цяло вкарахме някакъв режим и съм доволна.Откакто не е толкова топло започнах пак да я водя в парка или на по - далечни разходки и площадки - изморява се , а и разнообразяваме.
Аз пък вчера си направих сефтето да бягам в парка преди мм да отиде на работа.Ще се редуваме с него да тренираме сутрин.
Горе долу започна и да хапва супи/манджи.Взех няколко пъти частна кухня , после аз готвех, от септември пак сме на държавна.

# 392
Вдигна Т днес...
Кой трябва да ми издаде болничният за гледане на болно дете?
Моя ЛЛ?
ЛЛ на детето?
Или педиатъра му?

В момента си пуснах отпуск прекъсва ли се от болничният?

# 393
От 3 дни Вики спи неспокойно ,възможно ли е да са тръгнали кътниците да пробиват ,не ми дава да видя ,а и ми е трудно като цяло да видя чак там
Притеснявам се да нее нещо болен ,преди 4 дни спряхме инхалациите и аб и сега съм на тръни ,тежко ми е че постоянно е болен ,не знам какво да направя . Старая се да не е между видимо болни ,давам имунобор сега да вдигнем имунитета ,излизаме всеки ден на вън минимум 5 часа сме по улиците ,все още го кърмя ,а е все болен ,отчаяна съм. Сега пий 3 антибиотика различни ,единия беше венозно

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 13:39 от Radii :)

# 394
  • Бургас / Славейков
Вдигна Т днес...
Моя ЛЛ?
ЛЛ на детето?
Или педиатъра му?

Ако не се лъжа педиатъра.Или твоя личен лекар ,но за гледане на дете.Носиш амбулаторната карта ,ако пускаш болничен Можеш да прекъснеш отпуската и да си пуснеш болничен .Бързо оздравяване.Днес аз съм на родителска среща ,не ми се мисли ,как като го пусна и ще се разболява.

# 395
И аз знам, че от педиатъра се взима болничен.
Мойте вчера се разкашляха след сън, доста кашляха, все едно имат секрет и малко сополи имаха, почнах с някакви имуностимоланти, хомеопатия, противоалергично и закрепихме нещата, за сега са добре. Трябваше днес да пускам изследвания за Яслата, но ще изчакам да видя как са.
Пак запопмахме да излизаме по два пъти на ден и аз вечерта съм мармалад, не мога да мръдна Joy

Вдигна Т днес...
Моя ЛЛ?
ЛЛ на детето?
Или педиатъра му?

# 396
  • Бургас / Славейков
Ех , Джой , дано не е сериозно !
Днес Ади е в ужасно настроение - сега и погледнах устата - има два нови зъба, предпоследните два кътника.Ура! Чакаме ги повече от 3 месеца май.Остават само още два .
Иначе за общуването - и при нас е много хубаво - всичко говори, обяснява , пита .Казва къде и какво иска, дали я боли нещо, казва ,че е жадна или гладна  ,какво и се яде и т.н.В общи линии говори абсолютно свободно.
Малко оправихме спането с по - ранно ставане .Всяка божа сутрин я будя не по - късно от 8ч , съответно заспива до 14ч на обяд , а вечер около 22.Има още да работим по още по - ранно ставане заради яслата , но като цяло вкарахме някакъв режим и съм доволна.Откакто не е толкова топло започнах пак да я водя в парка или на по - далечни разходки и площадки - изморява се , а и разнообразяваме.
Аз пък вчера си направих сефтето да бягам в парка преди мм да отиде на работа.Ще се редуваме с него да тренираме сутрин.
Горе долу започна и да хапва супи/манджи.Взех няколко пъти частна кухня , после аз готвех, от септември пак сме на държавна.
Орехче стигнах и аз до вашето положение.Докато Митко заспиваше по часовник д о13ч.сега. не мога да го приспа до 14.30.Взе да се буди след 8 ,но явно и аз ще го будя по рано не се издържа.

# 397
При Пламена съм забелязала,ако спи повече на обяд,то вечер няма заспиване. Тя става сутрин между 7:15-7:30. На обяд в яслата ги слагат към 12:30/12:40 най-късно в леглата. Вчера госпожата ми каза,че се е наложило да я буди до последно си е спала. Та я вдиганата в 15:30 и вечерта нямаше заспиване. В 22:10 заспа и сутринта ставането и беше трудно😀
Иначе Плами беше една с най-малко зъбки в темичката,но вече е с 18 и на път да пробият последните два. Надявам се да пробият скоро☺

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 14:44 от Милото

# 398
И аз уж тръгнах да оправям режима и да я будя по-рано, но изобщо не ѝ влияе на късното заспиване на обяд и вечер. Ей го, още не е заспала, вечер 23 часа не мърда. В яслата времето за сън е от 12:30 до 15:30 и ако спи по 3 часа изобщо не я виждам как ще си ляга навреме вечер.
Иначе и ние тази седмица се занимаваме с изследвания и другата седмица ще започва ясла. Всеки ден отиваме до яслата и си говорим какво ще прави там, вече научи пътя😃
Прибрахме се от морето, пак пътувахме много спокойно, но беше с биба през част от времето. На следващия ден цял ден я търси, "бибичката ми" ѝ вика, като най-добро приятелче 😃 и аз обяснявам, че може само в леглото, нашата си взе възглавница, завивка, легна си и ми вика "айде мамо, лягаме, дай бибка" 🤣🤣🤣 страшна лисица е станала 😃
Ние сме сами няколко дни с нея, ММ е в чужбина по работа. Доста се притеснявах, че ще мрънка много, но всъщност е най-доброто и забавно дете. Много ме слуша, не се тръшка, говорим си, успявам да свърша всички задачи. Толкова послушна не е била никога сякаш 😃 явно ММ разваля дисциплината 😃

# 399
  • Варна
Аз задължително до 15ч я будя, за да си легне около 21 ч... дори да си легне по-късно, не става и минута по-късно сутрин, така че още 20:40 започваме пристпиването и в 21 да е заспала. Че да имам и аз час свободно време хаха.. иначе наобяд заспива около 13:30 ч. Тя има 16 зъба, не мисля, че има някой кътник изобщо тръгнал, но все тая, не държа да излизат

# 400
  • Велико Търново
Joy, когато бях в болницата с малкия, ММ си взе болничен  от педиатърката  за да гледа Вики.

На Вики вече излязоха всички зъби, надявах се че раздразнението е от това, но да съжаление продължава да се държи супер отвратително.

До събота на сме на море, то ми се тръшка, крещи ми в ушите. Иначе като реши е най- доброто дете.

За капак тази вечер някаква бабичка си говореше с нейната приятелка на съседната маса, как и нейните деца били с малка разлика, но никога не са се тръшкали така, че мъжа ѝ само да ги погледнел и веднага млъквали. А днес и двамата са просто ужасни.

Вики до скоро спеше по 3 часа, сега едвам прави 2, но предполагам че като се изморят да играят, си спинкат.

Бързо оздравяване на всички дечица.

# 401
  • Пловдив
Болните дечица да оздравяват бързо!
Ние ще пускаме изследвания за ясла след 06/09. Те ще тръгнат на 16/09. Първо ни викат на родителска среща (05/09).
Сега две седмици племенницата ни е на гости и всеки ден е голямо приключение: боричкат се с възглавници, играят с балони, викат, смеят се. Отделно и разходките навън. Йони първите дни се преумаряше много бързо и трудно заспиваше и вечер и на обяд. Започнахме по-рано да я слагаме и определено има ефект.
За говоренето.. вече ми обяснява какво вижда и успешно изразява желанията си. "Един мъж качи бус" (Един мъж се качи на бус), "Каката пие вода", "Йони не иска ака в гърнето".. те такива 😄

# 402

Мога ли да кърмя след прием на тези

# 403
Ради още ли сте болни?
Питай в групата във фейса Всичко за кърменето, там отговарят консултанти. Аз не мога и да разчета, а и не помня вече какво са ми предписвали, докато кърмех. Папаверин и но шпа май можеше да се приема, но не за дълъг прием, а еднократно. Деган, май също можеше да се пие, но спомените са ми бледи.
Може да провериш и в e-lactancia. Org,  като пишеш главната съставка на лекарството, ако го няма като име.

https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/metoclopramide/product … Pvq6R3yBh_wsOHZbg
Това е за деган, с нисък риск е, което значи, че може да се пие.
https://e-lactancia.org/breastfeeding/papaverine/product/?fbclid … LqvLa56XKZcVuIe4A
Ето и за папаверин.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/hyoscin-hyoscine-butyl … Xcg_WsFiiMauYEDNg
Бусколизин

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 09:11 от Lizi:) :)

# 404
Не,на Вики му мина,но аз съм с хранително натравяне и се наложи да ми влеят тези неща. Днес ходих за втора система и говорих с лекаря каза че не било проблем да го кърмя

Общи условия

Активация на акаунт