Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 18)

• 20 894
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Пламинго, и ние така.
Акъл ми дадоха като бяха 3-4 месечни да им дам биберон, че да не се будели нощем...ем .
Свикнаха с бибероните, но не махнаха нощното хранене. Още са с биби и няма шанс да ги махнем.
Сега водата...
Чудех се защо се будят и викам да не е да са пораснали и да им е неудобно без възглавница та ще взема да пробвам, но нощта между 1ч и 5ч е кошмар.

Редакция:
Те дефакто казват мляко, но ние се правим на луди и даваме вода в шишето за мляко и ако сипем голямо количество ще го изпият на веднъж и затова слагаме по един пръст.

Снощи им дадохме нощно мляко в 1ч но пак търсеха през 40 мин после.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 18:45 от Joy Joy

# 421
Писна ми с тая кайма ,какво е това чудо. Хубави неща изброи,но той от тези нещо ще яде само каймата 😪😪
Прикачвам снимки на възглавницата ,според мен е доста практична и бюджетна
На втората снимка се вижда,че има 2 пласта и ако искаме да е по-ниска просто махаме единия пласт ,тя си е за деца тази

# 422
Възможно ли е да им е горещо? Аз май и друг път съм го предлагала като вариант ,не помня вече.Или просто си им е навик и трябва да го спреш от раз.
Ади ползва възглавница понякога.Купих я от айко в бебешкия раздел.
Наща мома пък известно време си спа в нейното легло като го сложихме в стаята и от няколко вечери пак фасони да спи при нас.После я местя де ,но пак навика ....
Ради , може да смесваш каймата с паста орзо или ориз , дори с други зеленчуци предполагам и така да правиш кюфтетата или топчетата.Ако яде принцеси с кайма може и в тях да сшагаш яйце, настърган кашкавал, чушки , броколи или каквото се сетиш.

# 423
Уж не е много топло в нас.
Засилили се това ставане за вода докато бяха болни.
Даже се събуждаше единият с рев и изпадаше в истерия. Акъла си изкарах да не припатка това дете, защото като изпаднеше в такова състояние никой не признаваше.  Блъскаше, риташе и ревеше от ужас. Не даваше да го гушкаш,  а като дадеше не ми даваше да седна и трябваше да го нося из стаята на ръце докато се успокои и заспи..
Слава Богу бяха само 3-4 вечери такива.

# 424
Joy, сигурно е станало асоциация за заспиване,  да не те отчайвам едва ли ще помогне възглавницата. Сами беше с асоциация шише, мъкаа, смених шишето с преходно, рев, ама като няма друго, накрая го прие, след 10дни мъка и протест. Пролетта го махнах и започна да спи, сега гледам че пак си смуча и преходното шише и почна да не може да заспива без него и скоро чакам пак факсове и будения. Иначе правеше точно както го описваш, няма успокояване, бута ни, бяга из апартамента от нас и накрая дам ли му шишето, настъпва мир.

Мойте ползват възглавници, но са обикновени, бяха в спалните комплекти за новородено, Сами си я гушка и слага между краката, като бременна, така спи , не я ползва да спи на нея. Яна я слагам на възглавницата, после я намирам с краката на нея... И така. От няколко месеца ги ползваме.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 23:32 от Lizi:) :)

# 425
И Рая има възглавница, някаква обикновена е, тънка. Спи на нея и си я търси.

При нас спането на обяд е без драма, но вечер се почват едни схеми…

# 426
За възглавниците знам, че са за след 2години, но не са задължителни. На който както му е удобно. На Михаил му купих преди няколко месеца още, защото лягаше на моята.

Да ви разкажа какъв кошмар беше миналата седмица. Миша отказваше да спи в градината и понеделник, вторник и сряда през нощта не спа никой, включително и съседите. Преди това беше правил 1-2 пъти такива изпълнения, но не е било чак такъв кошмар. Събужда се 3-4 часа след като е заспал и реве в истерия. Не чува никой, не вижда нищо, пищи все едно го колим. Моят мъж едната нощ чак го разхожда навън. След 3 часа заспива до към 7-8 сутринта. Естествено се събужда кисел.  И не спира да повтаря «мами вземи», тоест да го нося на ръце и денем и нощем. В четвърък занесохме количката в градината и ги помолихме да пробват да заспи там и сработи. Но реално 4 дни бяхме зомби. Вечерта спа спокойно, без истерии. От тогава спи в количката в градината и всички са щастливи.
Снощи беше със запушен нос и се събуди по нощите, но не е имало и капка истерия.
Иначе като цяло свиква там, пак плаче като го оставяме и вземаме, но през деня е спокоен и се забавлява.

След тия драми, пак започна да заспива и спи с мен. Тъкмо беше започнал да заспива самостоятелно и не се будеше да ме търси. Но едно по едно, за никъде не бързам.

# 427
  • Велико Търново
Аз от около две седмици чета книжки за заспиване и е някакъв ужас. Иска една определена, трябва да изчета целата и понякога повтарям. А най- големия ужас е че ако се събуди не заспива ако не започна да ѝ чета и почва с крясъците и ританиците.

# 428
Аз мисля скоро да отбивам ,но проблема е ,че не знам как ще приспивам. Преди или на гърда или на ръце ,но от доста време не иска да го люлея на ръце и сега нямам друга алтернатива и не знам какво да правя ,буквално ме е страх от това,което следва .

Момичета кажете,поддържате ли връзка със свекървата ,в добри отношения ли сте ? На мен ми писна от моята наистина. Смея да твърдя ,че съм добър,състрадателен и чувствителен човек ,тази жена за пореден път ме докарва пред нервен срив ,буквално до преди час цялата треперех от нерви и ми се гадеше и всичко това ,само защото не съм й вдигнала телефона и за нея това значело ,че не съм важен човек ,продължи с това че нямало да спори с човек който имал само 1 гледна точка ,когато й написах ,че ме е изнервила и сега се опитва да прехвърли инициативата на спора към мен тя отварна,, ти нещо ми се караш ли ,я по-спокойно" и ме блокира . Познавам я и знам ,че до седмица отново ще потърси контакт с мен и то все едно нищо не е станало ,но ня вен вече ми писна 3 г да го търпя това нещо ,на 54 г е а е като дете

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 23:41 от Radii :)

# 429
При нас приспиването отнема половин-един час, лягаме, четем книжки, гушкаме се, после аз чета или си ровя нещо на телефона, тя се върти и заспива. Напоследък постоянно е "мама гушкай", ляга върху мен. Нямам против, не бързам, и аз си почивам с нея и като знам, че тези моменти ще свършат, дори ми е хубаво. Заспива на възглавницата на ММ, вечер като си лягаме ние я местим в кошарата и там си спи без възглавница. Иначе си има легло и стая от март месец, но изобщо не бързам да я местя, даже не си го представям за сега.
Долу-горе оправихме режима, от понеделник е на ясла, първите няколко дни ще я вземам на обяд. Научи пътя, ще започва с две приятелчета, знае какво ще прави там, казва, че щяла да казва "здравейте" на лелите 😃

# 430
Аз мисля скоро да отбивам ,но проблема е ,че не знам как ще приспивам. Преди или на гърда или на ръце ,но от доста време не иска да го люлея на ръце и сега нямам друга алтернатива и не знам какво да правя ,буквално ме е страх от това,което следва .

Момичета кажете,поддържате ли връзка със свекървата ,в добри отношения ли сте ? На мен ми писна от моята наистина. Смея да твърдя ,че съм добър,състрадателен и чувствителен човек ,тази жена за пореден път ме докарва пред нервен срив ,буквално до преди час цялата треперех от нерви и ми се гадеше и всичко това ,само защото не съм й вдигнала телефона и за нея това значело ,че не съм важен човек ,продължи с това че нямало да спори с човек който имал само 1 гледна точка ,когато й написах ,че ме е изнервила и сега се опитва да прехвърли инициативата на спора към мен тя отварна,, ти нещо ми се караш ли ,я по-спокойно" и ме блокира . Познавам я и знам ,че до седмица отново ще потърси контакт с мен и то все едно нищо не е станало ,но ня вен вече ми писна 3 г да го търпя това нещо ,на 54 г е а е като дете
С извинение не е много в час. Жена на зряла възраст.🙄Мъжа ти какво мисли по въпроса? Да поговори с нея🤷♀

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 15:14 от Милото

# 431
Какво да мисли ,тя си я пере критическите яко ,звъннал й е да се разправя с нея ,при него тези не минават тя за това и тормози мен ,защото иначе от него нищо няма да изкопчи да разбере какво се случва при нас .
Писна ми да търпя и в край на сметка излзох аз виновна ,не знам как и защо ,но важното е ,че тя знае.
Не веднъж се караме със сина й заради ,това какво ми е казала тя ,миналата година преди коледа бяхме пред раздяла заради нея ,а тя дори не осъзнава ,че сина й щеше да остане без семейство заради нея. Ще казва дали да кърмя,кой да живее при нас,какво да ядем ,какво да не ядем ,за какво си харчим парите . Няколко пъти вече казва да сме пращали вики на детска за нея не било нормялно той да си е вкъщи . Не е нормално да го кърмя,абе нищо не е нормално . Нейното е било най-нормално ,че не е искала да кърми и е минала дете на 2 седмици на кисело мляко ,на 9 медеца го е пратила на ясла ,в която децата седяли там от пон до петък и само събота и неделя са вкъщи ,не знам каква е била тази ясла ,но това не я прави добра майка в никакъв случай !

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 15:16 от Radii :)

# 432
Ради, ти си млада, качва ти се на главата просто защото може. Започни да я игнорираш и ясно постави у вас това условие, че нямаш намерение да и разведряваш скучните дни. Кажи на твоят мъж сам да си комуникира с нея. За отбиването ти бях дала на лично идеи. Аз отбивах дълго, но меко.

Ангелова, това гушкане ме побърква. Той иска да спи цяла нощ така. В детско легълце не може да спи, защото се мята и си дрънка главата, но поне спеше отделно без да ме търси, сега не само до него но и гушнати, всичко ме боли вече.

За режима, да ви кажа ние винаги сме го карали по пловдивски - айляк. Ставане в 9, лягане в 10. Обеден сън когато и колкото.По едно време спрях да го оставям да спи дълго на обяд за да лягаме по-рано вечерта. От както е на градина горе-долу всичко само се намести. Но аз сутрин мога да го закарам когато реша след 7:30, та ако много му се спи или не ми се бърза го оставям до 8 да спи. Винаги давам у нас закуска, но там закусва втори път 😂 Купила съм едни паучове с манджа (пиле в сладко кисел сос) по 200мл, ако сутринта бързам и нямам време да го нахраня по пътя, но не се е налагало да давам. Не знам дали би минал само с тяхната закуска, той е сериозен мъж, на закуска иска да хапва плътно - яйца, мръвка и тн 😂
Тази седмица от както спи денем и нощем не е толкова уморен и заспива вечер в 9. Но вечеря максимум в 6, защото е много гладен. Имам чувството, че детските порции там му идват късички 😂

# 433
Вещице ,мислех така да направя и аз ,като за начало да спра кърменето само през деня и да оставя тези за приспиване и за през нощта ,след това ще махна обедното и какво ще го правя не знам ,вярвам че много ще плаче

# 434
Ради, на свекито ти ѝ е скучно явно и я пере тока, не критическата . Не е наред, определено. Аз с една такава говоря само служебно от както се родиха децата, преди това и служебно не ѝ говорих 7,8,9 години. Много е спокойно, като не си говорим Joy най - доброто ми решение. И аз я бях оставила да ми се качи на главата, бях малка и неопитна, после бързо влезнах в крачка, но ѝ мъжа ми ме подкрепяше, не ме е карал да ходя при нея или нещо подобно през годините, когато не сме си говорили въобще и за него беше по спокойно да не се занимава с нас.

Общи условия

Активация на акаунт