Термин март 2025

• 42 587
  • 807
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
При прегледа ми доктора каза,че плодът отговаря на една седмица по-голям отколкото е по менструалния ми календар.Днес съм на преглед отново.
Как се справяте с подутия корем?
Тези от вас които пушат цигари,успяхте ли да ги спрете?
Здравей, Сън Шайн, цигари пуша от десет години ,но при забременяване хвърлям от раз сутрешното гадене ще ти помогне.Спрях ги заедно с кафето вече осма седмица то в един момент ги забравяш.Мисли, че те са твои избор не на детето има разни внушения, ако ти е мега трудно съм чувала АГ да казвам до три на ден, репродуктивните препоръчват да се хвърлят.Разминаването в календарчето и прегледа може да е, заради по-ранна овулация никога ли не си засичала?
За подутия корем аз ям кисело мляко с фибри в случая грахови не знам дали си внушавам, но малко се успокои запекът, който се беше появил при мен още преди да направя тест.
Честито и лека бременност!

# 106
Здравейте, в 7 г.с. и 5 дни съм. Всичко изглежда да се развива нормално. Приемам фолиева киселина и фраксипарин засега. От около 2 седмици почти постоянно имам чувството, че ме втриса.  Все ми е студено. Болят ме мускулите от време на време. Някой друг с подобни усещания?

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:38 от C0urage

# 107
Здравейте и от мен. В 9 г.с. съм. Бях на преглед в 7 г.с. и насрочихме дата за следващ преглед след около 3 седмици, което означава, че ще бъда към 10 г.с. До сега не са ми пускани никакви изследвания. Искам да попитам на вас пускаха ли ви изследвания? Също така мисля да правя пренатален тест. В коя седмица е най-подходящо да се направи, тъй като чух, че в 10 г.с. било рано и понякога се налагало да се вземете повторна проба?

# 108
tedi_hr Здравей! На мен също последния ми преглед беше в 7 г.с., а следващият ще е в 10 г.с. и тогава ще пускаме изследвания. Това ми е трета бременност и съм забелязала, че винаги изследванията ги пускат не по-рано от 10-та г.с., защото до 12 г.с. бременността е рискова. Ако всичко е наред към 12 г.с. ни записват на Женска консултация и ни регистрират , като бременни. Пренатален тест се прави не по-рано от 10 г.с.

# 109
Аз все още нямам никакви изследвания. Пак съм на преглед на 09.08, което трябва да се равнява на 9 +2, и се надявам тогава вече да ми кажат повече, както и насоки за ранна фетална и БХС кога точно и евентуално препоръки при кого, за да си запиша час. Пия само фолиева киселина и гледам да не се натоварвам особено.

На мен за пренеталния тест лекарят ми каза, че препоръчва да се направи след феталната и бхс, ако те дадат някакъв висок риск или има съмнения за нещо, ако няма генетична история или някаква друга причина, той всякаш не вижда особен смисъл. Само ми повтаря, че в медицината нещата се правели с причина, не по лична инициатива. Аз още нямам и изчислен термин.

Не съм си взимала направление и двата видеозона ми бяха платени, предполагам, че и феталната и бхс също са платени. Малко ми е хикс кое след кое следва и т.н. Мечтая си просто да е дошъл септември, да е хладно, да са минали тези 12 седмици и да е някак по-спокойно.

Стискам палци всичко да е наред при всички ви.

# 110
Аз мисля да се консултирам с лекаря за пренаталния тест, но тъй като следващия ми преглед се пада в 10 г.с. и 4 дни, реших да попитам, за да не стане късно. Първа бременност ми е и всичко ми е неясно. Grinning
Много е натоварващо това чакане, но няма как без него.

И аз също чакам с нетърпение да стане по-хладно. Не си спомням да съм имала по-скучно лято от това. Sleeping
Не ми понасят жегите и по цял ден стоя завряна вкъщи.

Пожелавам спокойна и безпроблемна бременност на всички!

# 111
Здравейте! Чета постовете ви и може да прозвучи егоистично, но се радвам, че не съм само аз в това положение. Всяко нещо ме притеснява, а тук намирам утеха, че явно всичко си е в реда на нещата.
Вече съм в 9 седмица и нямам никакви тестове, позволих си на своя глава да направя кръвна група и Rh. Взех направление и от следващата седмица започвам Женска консултация, като се надявам, че нещата ще се подредят и всички необходими изследвания ще се направят (Вече нямам търпение). Някъде прочетох за съня, и аз спя основно по корем. В началото бях непробудна, а сега много се въртя и се разсънвам посред нощ. А и това постоянно ходене до тоалетната ме побърква.... Напоследък и аз имам някакви студени и топли вълни, понякога се завива с одеяло, а след това ми става горещо и не мога да търпя дори и чаршаф.

Извинявам се да дългите постове, но единствено тук намирам утеха, все още не съм споделила с близките ми, а имам нужда да си споделя!
Успешна и безпроблемна бременност на всички! Blush

# 112
Здравейте и от мен.
Аз съм в 6 г.с, но няма темичка за термин Април, затова пиша при вас.
Това ми е втора бременност, коренна различна от първата.
Имам син на 19 години, родих го на 24 г, мъжа ми почина преди 4 години. Сега съм на 45 г. и със сегашния ми мъж решихме да сътворим наше чудо.
Първата ми бременност беше спокойна, работех до края, бях качила за 7 месеца 5 кг и за един месец от 60 кг станах на 85, заради притискане на крачето на бебето в бъбрека, и образуване на камък, та цялата бях подпухнала от вода.
След раждането, възстанових кг, че и отслабнах с тренировките до 46 кг.
А, сега съм 52 кг, първо започнаха болки в гърдите, предпочитам тях, а сега - убийствено главоболие, отпред, отзад на тила, виене на свят. Изчетох ви, пия течности, лежа..и се надявам да отмине тази болка. Отвратителна.
На всички пожелавам, безпроблемно бебеносене и леко раждане.

# 113
Здравейте и от мен.
Аз съм в 6 г.с, но няма темичка за термин лиАприл, затова пиша при вас.
Това ми е втора бременност, коренна различна от първата.
Имам син на 19 години, родих го на 24 г, мъжа ми почина преди 4 години. Сега съм на 45 г. и със сегашния ми мъж решихме да сътворим наше чудо.
Първата ми бременност беше спокойна, работех до края, бях качила за 7 месеца 5 кг и за един месец от 60 кг станах на 85, заради притискане на крачето на бебето в бъбрека, и образуване на камък, та цялата бях подпухнала от вода.
След раждането, възстанових кг, че и отслабнах с тренировките до 46 кг.
А, сега съм 52 кг, първо започнаха болки в гърдите, предпочитам тях, а сега - убийствено главоболие, отпред, отзад на тила, виене на свят. Изчетох ви, пия течности, лежа..и се надявам да отмине тази болка. Отвратителна.
На всички пожелавам, безпроблемно бебеносене и леко раждане.
Честито и на твоето чудо добре дошли!И аз ако се натоварвя се замайвам ,а главата ми мина с много вода за замайването повече почивка и много успех занапред!Ти вече трябва да знаеш ден с ден не си почини повече и утре може да си в отлична форма при мен така стана та чак започнах да се плаша .В деня като ми е зле ми е зле , в ден като ми е добре ми е тревожно ,защо ми е толкова добре женски живот Simple Smile))

# 114
🙃 Благодаря ти. Като имаме неразположения, знаем че малкото човече е добре. По леко да ние в жегите, тогава и да си имаме нашите смущения, до края.

# 115
  • София
Привет, момичета!

Леко бременеене на всички новоприсъединили се и бързо да разминават неразположенията!

Пиша Ви да споделя относно болките в кръста/таза в ранна бременност и притеснението, което ме бе обзело. След консултация с АГ, чисти микробиология и всякакви други изследвания, невролог потвърди, че всичко е наред. Обясни ми, че понякога хормоните “атакуват” таза по-раничко и агресивно, за да му подскажат, че трябва да се подготви за разширяване. Тъй като при мен болките бяха доста силни (наподобяваха бъбречна криза и едва ставах от леглото) бях доста притеснена. Оказа се, че но-шпа 3*2 нямаха особен обезболяващ ефект и беше доста тежко, но поотминава.

В краен случай невролога ми изписа обезболяващи пластири (по време на бременност не може да помогне с друго), но започва да поолеква болката и засега няма да ги ползвам.

Страшно нещо са хормоните, но всички тук сме герои и ще се справим Simple Smile

# 116
Благодаря, за споделеното за болките в кръстта. Винаги съм мислила, че се случват на по-късен етап, но интересно нещо е организма.

При мен ден с ден не е еднакъв. Има дни, в които се усещам заредена с енергия. Друг ден - нямам сили за нищо. А съм в началото още Simple Smile

# 117
Момичета, как се броят седмиците? Например 6+6 вече е седма седмица или е шеста? Или 7+ 1 осма ли е или седма? Може да е глупаво питане, но първа бременност и въпроси всякакви 😄
Благодаря и леко бременеене на всички ❤

# 118
  • София
Здравей, Lights_on Simple Smile

Доколкото знам 6 с. + 6 дни = 7-ма седмица.

Причината е, че броенето започва от 1-ва гестационна седмица, а  не от 0-лева.

1-ва седмица е до 0 с. + 6 д.
2-ра седмица е до 1 с. + 6 д.
3-та седмица е до 2 с. + 6 д.

и т. н.

Моля, ако съм в грешка да ме поправите. Wink

Момичета, как се броят седмиците? Например 6+6 вече е седма седмица или е шеста? Или 7+ 1 осма ли е или седма? Може да е глупаво питане, но първа бременност и въпроси всякакви 😄
Благодаря и леко бременеене на всички ❤

# 119
Здравейте дами, и аз да се разпиша тук Simple Smile Карам девета седмица, доста ми се гади. Изписаха ми витамин б6, но не мога да преценя дали има ефект. Всичко е на вълни, ако изпусна ядене, става доста критично откъм гадене. Също ме втриса доста силно… Споделете какво хапвате за снакс, вече нищо не мога да гледам 🫣 докато ям скроля на телефона, само така успявам да се разсея и да хапна нещо…

Общи условия

Активация на акаунт