Термин март 2025

• 42 549
  • 807
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм в 5+3г.с има дете на 3г. Нямам засега признаци освен уголемяване  и напрежение в гърдите.
При кого запазихте в Надежда? Аз дебна график на д-р Чачева, предната бременност бях при нея на 2те фетални и бях доволна. Като първата беше при д-р Калев в Щерев.

# 91
Аз все още не се следя по ЖК някъде. Доколкото разбирам имаме време поне до около 11-12 гс да решим къде да се проследи бременността, като смятам или в Токуда, или в Надежда да бъде. До тогава си ходя на прегледи при моята АГ в Неовитро.

На мен последния преглед ми беше също в 7гс, като следващ преглед препоръчаха да е след 2-3 седмици и преди него да пусна допълнителни изследвания.
Запазих си час за БХС+ФМ в МЦ Оскар за края на август (ще съм в 12гс), а в средата на август в 9+4 ще направя и пренатален тест - с ММ решихме, че бихме искали за наше спокойствие, АГ не е настоявала. Ще го направя в Cell genetics.

# 92
И ние мислим там да правим пренаталния тест - средния вариант, но на мен ми казала след 10г.с като звънях по тел на cell genetics. Аз мислех, че е от 9та, но в сайта им наистина пише 10, честно казано нямам търпение и искам още в 9та да го пусна.😃

# 93
На мен пък дамата ми каза, че може и още в 9+4, сега се чудя дали да не го изместя за края на седмицата, поне да е тъкмо станала 10гс

# 94
На няколко места прочетох, че не се прави преди 10 г.с., след 10-та седмица може, но не и преди нея.

# 95
Благодаря, дами. На мен също АГ ми каза от 10-та седмица, но бяха много убедителни, че в началото на седмицата на 12.08 ще е супер, не знам дали заради отпуски или какво. Все пак значи ще звънна да го изместим днес.

# 96
Здравейте!
Включвам се в темата с трета бременност. Имам две момченца на 9 и 4 години. Определно тази бременност е много по-различна. Още от самото начало съм доста уморена и постоянно имам нужда да полегна. Гади ми се почти постоянно, докато с предната бременност повръщах всяка сутрин.
Симптомите при мен са умора, напрежение и уголемяване на гърдите, леки болки понякога в кръста и придърпвания в яйчниците.
Пия Утрогестан и но-шпа 3×1 от 5 г.с., след появата на еднократно кафеникаво зацапване. Според лекаря трябва да си ги продължа до 12 г.с, когато ще се е оформила по-добре плацентата.
Запазих си час за комбиниран скрининг в 11 г.с в Мбал Надежда. /води се БХС + ранна фетална/ Реших да се доверя на тях, защото имам две раждания там и мисля и третото да бъде при тях.

Последно ме гледаха в 7 г.с, когато се видя и сърдечна дейност. Пуснаха ми и изслядвания - кръв, глюкоза, секрет и урина и всичко е наред.

Притеснява ме, че ми каза да отида чак след месец на ултразвук. Вижда ми се много време. На вас как са ви прегледите по ЖК?

Здравей Simple Smile и аз избрах болница Надежда. В момента съм в 8ма седмица, като досега ходех при друг лекар докато не се спрях на следене в Надежда. В 12та седмица е моят комбиниран скрийнинг, а първата женска консулация почти месец по-късно. Казаха, че така е напълно окей и аз смятам да им се доверя, защото ми е за първи път и нямам опит

# 97
За БХС и ранна фетална запазих за края на август при Д-р Патрикова в Надежда. Няма часове при Чачева, но се надявам да се вредя при нея за следващите фетални.

Аз съм от по-малък град и се записах тук на ЖК при местен гинеголог по здравна каса. Като мина 12 г.с мисля да се запиша и в Надежда с пакет за проследяване, за да ми е по-спокойно. Имам две раждания в болницата при д-р Белкин /секцио/. Всичко беше перфектно тогава.

# 98
Има ли някоя от гр.Варна? Да сподели за тукашен лекар?

Ранна фетална се прави 11-13г.с. , ако правилно разбирам.
БХС - е за Даун и други синдроми, нали така?

# 99
За БХС и ранна фетална запазих за края на август при Д-р Патрикова в Надежда. Няма часове при Чачева, но се надявам да се вредя при нея за следващите фетални.

Аз съм от по-малък град и се записах тук на ЖК при местен гинеголог по здравна каса. Като мина 12 г.с мисля да се запиша и в Надежда с пакет за проследяване, за да ми е по-спокойно. Имам две раждания в болницата при д-р Белкин /секцио/. Всичко беше перфектно тогава.

Кога си при доктор Патрикова? Моя час е за 26.08

# 100
Има ли някоя от гр.Варна? Да сподели за тукашен лекар?

За Варна - д-р Красимира Желязкова, единственият сертифициран лекар за фетална морфология. Отличен специалист. Препоръчаха ми я.

# 101

Кога си при доктор Патрикова? Моя час е за 26.08

При Патрикова съм на 22.08. Мисля, че съм била при нея на преглед при някоя от предните бременности и остнах доволна.

Момичета, раждала съм два пъти и пак ме мъчат въпроси 😁 
Кажете ми как спите? Аз не спирам да се въртя по цяла нощ, а често като се събудя сум със много сгънати кръка. И все се  чудя да не навредя нещо на бебето така. Спя и много по корем.

# 102
На мен пък дамата ми каза, че може и още в 9+4, сега се чудя дали да не го изместя за края на седмицата, поне да е тъкмо станала 10гс
Здравейте , момичета и аз съм от късметлийските с термин март.Д-р Станулов, когато ходих при него преди две години рекламираше Визион тестовете.До сега не съм стигала до тях, но винаги съм си мислила и този път имам още малко време ,но имам голямо желание да си направя.Явно вече доста лаборатории имат пренатални тестове.Имам малко време да проуча и в Стара Загора и ако се добера до преглед д-р Стаменов ще попитам и него.Не ми се отвори цената на средния пакет от тези ,които споделяте също ми изглеждат надеждни.По телефона ли трябва да им се обадя предполагам лекар е хубаво да ме насочи кой пакет да избера?
Честито на всички и лека и мечтана бременност!

# 103
Здравейте!
При прегледа ми доктора каза,че плодът отговаря на една седмица по-голям отколкото е по менструалния ми календар.Днес съм на преглед отново.
Как се справяте с подутия корем?
Тези от вас които пушат цигари,успяхте ли да ги спрете?

# 104
Скрит текст:
Здравейте , момичета и аз съм от късметлийските с термин март.Д-р Станулов, когато ходих при него преди две години рекламираше Визион тестовете.До сега не съм стигала до тях, но винаги съм си мислила и този път имам още малко време ,но имам голямо желание да си направя.Явно вече доста лаборатории имат пренатални тестове.Имам малко време да проуча и в Стара Загора и ако се добера до преглед д-р Стаменов ще попитам и него.Не ми се отвори цената на средния пакет от тези ,които споделяте също ми изглеждат надеждни.По телефона ли трябва да им се обадя предполагам лекар е хубаво да ме насочи кой пакет да избера?
Честито на всички и лека и мечтана бременност!
Гатито, да, според мен си коментирай с лекаря конкретната ситуация. Аз като им звънях по телефона, не говорих с лекар, а с търговски представител по-скоро и обясняват какво включват отделните пакети. Не попитах колко струва основният пакет, но ако им се обадиш, ще те информират. Средният пакет Maternit 21 advanced е 1300, Genome е 1900, предложиха ми даже 4-ти, който още го няма на сайта за 2600.
Иначе ги има и в Пловдив, ако решиш да се спреш на тях, една идея по-близо ще ти е от София.
За Vision аз не се поинтересувах допълнително, но моя приятелка си прави в Афродита, ако не се бъркам и беше доволна. Мисля че във форума съм чела повече жени избират Vision.

Общи условия

Активация на акаунт