Термин март 2025

• 42 539
  • 807
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, прекрасни!
Искам да ви попитам как се чувствате от началото на бременността и дали има някоя душичка като мен, която повръща сутрин стомашен сок, после грам не ми се яде, кафе спрях да пия, постоянно ми се гади през целия ден 24/7 , храня се на сила едвам и ми е кофти от всяка миризма Sad (втора бременност ми е) и с първата повръщах,но сякаш поне се храних ,а сега това да нямам грам апетит, да не знам какво ми се яде, да се тъпчеш на сила и да не изпитваш удоволствие от храненето ме съсипват и силно се надявам да отшуми в 4 месец , защото иначе не знам как ще издържа 9 месеца по този начин!
Успешна и лека бременност на всички желая!

# 76
Здравей!
Убеждавам се, че при всяка жена е строго индивидуално.
При мен е първа бременност и ме притесняваше факта, че нямам никакви симптоми освен отпадналост. Напоследък усещам по-силно миризмите и ми се гади от време, навреме, но предполагам, че е от Утрогестана.
Пожелавам ти сили да минеш през този период и скоро да се чувстваш по-добре! Flowers Four Leaf Clover

Здравейте, прекрасни!
Искам да ви попитам как се чувствате от началото на бременността и дали има някоя душичка като мен, която повръща сутрин стомашен сок, после грам не ми се яде, кафе спрях да пия, постоянно ми се гади през целия ден 24/7 , храня се на сила едвам и ми е кофти от всяка миризма Sad (втора бременност ми е) и с първата повръщах,но сякаш поне се храних ,а сега това да нямам грам апетит, да не знам какво ми се яде, да се тъпчеш на сила и да не изпитваш удоволствие от храненето ме съсипват и силно се надявам да отшуми в 4 месец , защото иначе не знам как ще издържа 9 месеца по този начин!

# 77
На мен ми е първа бременност и съм по почти същия начин. Сутрин стомашен сок, но пък после ме гони зверски глад и си хапвам. На обед си обядвам и започва да ми се гади като в повечето случаи не повръщам. Вечер обаче почти всеки ден ми се гади и връщам вечерята. Чак на сила не бих казала, че се храня, но определено храни, които преди обичах сега са ми безразлични и само отварям хладилника. Общо взето мисля, че това и честото пишкане са ми единствените симптоми.
Здравейте, прекрасни!

# 78
Включвам се с въпрос към по-напредналите и тези, за които е поредна бременност.
АГ, което посещавах досега на частно ме извика в друг кабинет, като ми каза да взема направление за женска консултация. Според мои приятелки обаче, това направление се издавало само веднъж и не може да се смени лекарят ако реша. А аз все още проучвам кой лекар къде изражда и т.н. (Също съвет, които получих е да ме следи лекарят, които ще ме изражда.) 
Има ли някой, който е по-наясно как стоят нещата?

# 79
Включвам се с въпрос към по-напредналите и тези, за които е поредна бременност.
АГ, което посещавах досега на частно ме извика в друг кабинет, като ми каза да взема направление за женска консултация. Според мои приятелки обаче, това направление се издавало само веднъж и не може да се смени лекарят ако реша. А аз все още проучвам кой лекар къде изражда и т.н. (Също съвет, които получих е да ме следи лекарят, които ще ме изражда.) 
Има ли някой, който е по-наясно как стоят нещата?
Аз прочетох и знам от сестра ми ,че дори да оставиш при лекар и решиш да смениш просто личния ти пуска ново направление номер девет така ,че не трябва толкова да ви тревожи,ако го оставите , а в последствие си изберете друг лекар може спокойно да смените публикувано е и в здравната каса

# 80
Трета бременност ми е, за щастие не повръщам, така бях и с предните. Само ми се гади сутрин. Хапвам нещо насила, за да ми мине и успявам да изпия едно кафе. С втората бременност ми се гадеше толкова много, че до трети месец не пиех кафе, гадеше ми се от аромата му. Сега не е чак така, но ми се гади по няколко пъти на ден. А ако ям нещо по-мазно ме мъчат ужасни киселини. Чудя се какво да ям, за да нямам киселини после.

# 81
Здравейте, имах загуба на апетит и се хранех без да ми е вкусно, и без да имам желание. За щастие това трая само 3седмици, и започнах да имам желание за храна. Имах гадене и киселини точно 1вата седмица на закъснението, но отшумяха. Като ям пъпеш, после имам и киселини и гадене - продължава още Simple Smile

Мен сега ме гони една сънливост...все следобед след 16ч, мога да заспя буквално права. Уж отмина, от 3 дни съм пак така Sad

# 82
Здравейте!
Ходили ли сте вече на преглед по НЗОК?
Търся препоръка за АГ в София, което да работи със здравната каса.
Аз досега ходих на 2 прегледа в Неовитро, където бях пациентка, но от там няма да могат да ми издават болнични.

# 83
Здравейте 🩷 радвам се да се включа при вас. Чакаме третото си детенце
Последен цикъл на 2- ри юни и по изчисления трябва да съм в 8- ма гс . Ембриончето ми обаче отговаря на 7.2
Има си сърчице , но да се притеснявам ли от това забавяне,понеже питах аг, но от вълнение нищо не запомних какво ми каза 😁

# 84
Последен цикъл на 2- ри юни и по изчисления трябва да съм в 8- ма гс . Ембриончето ми обаче отговаря на 7.2
Има си сърчице , но да се притеснявам ли от това забавяне,понеже питах аг, но от вълнение нищо не запомних какво ми каза 😁

Няма защо да се притеснявате и при мен е по същият начин , всичко е наред!

# 85
По спомен от предната ми бременност, +/- около седмица не е притеснително, за това и може термина да се измести след първоначалното определяне.
Иначе, здравейте от мен! Аз съм с положителен тест и потвърдена бременност 😊. Последен цикъл 14.06. На 14.08 ще ида да чуем и сърчице, че предния път беше рано. Дано всичко е наред ❤️. Имам момченце декемврийче от 2022. Това ще е желано и планирано второ детенце.

# 86
По спомен от предната ми бременност, +/- около седмица не е притеснително, за това и може термина да се измести след първоначалното определяне.
Иначе, здравейте от мен! Аз съм с положителен тест и потвърдена бременност 😊. Последен цикъл 14.06. На 14.08 ще ида да чуем и сърчице, че предния път беше рано. Дано всичко е наред ❤. Имам момченце декемврийче от 2022. Това ще е желано и планирано второ детенце.

Аз избързах с прегледа първия път се видя само сак в 6 гс и прекарах 2 ужасяващи седмици до следващия в тревоги да не е кухо яйце . И ние имаме майски батко 2022 г  и един много голям роден 2009 ❤
Стискам палци на всички да ни е леко и спокойно чак до месец Март 🙏❤

# 87
Здравейте! Приятно ми е да се включа в темата. В 8 г.с. съм. При последния преглед се видя наличието на пулс и докторката каза, че за този етап развитието е нормално. Имам детенце на 5 година. Усещам обичайните симпоми на гадене, главоболие и сънливост. Но при първата бременност сякаш повръщах много повече и изпитвах непоносимост към почти всяка храна. Може ли да ми кажете какво пиете при главоболие, че забравих да попитам докторката?

# 88
Здравейте! Приятно ми е да се включа в темата. В 8 г.с. съм. При последния преглед се видя наличието на пулс и докторката каза, че за този етап развитието е нормално. Имам детенце на 5 година. Усещам обичайните симпоми на гадене, главоболие и сънливост. Но при първата бременност сякаш повръщах много повече и изпитвах непоносимост към почти всяка храна. Може ли да ми кажете какво пиете при главоболие, че забравих да попитам докторката?

И аз имам често главоболие, първо си вижте кръвното да не е от него,а иначе аз пия аналгин, парацетамол и студени или топли компреси при всеки е различно , пробвайте

# 89
Здравейте!
Включвам се в темата с трета бременност. Имам две момченца на 9 и 4 години. Определно тази бременност е много по-различна. Още от самото начало съм доста уморена и постоянно имам нужда да полегна. Гади ми се почти постоянно, докато с предната бременност повръщах всяка сутрин.
Симптомите при мен са умора, напрежение и уголемяване на гърдите, леки болки понякога в кръста и придърпвания в яйчниците.
Пия Утрогестан и но-шпа 3×1 от 5 г.с., след появата на еднократно кафеникаво зацапване. Според лекаря трябва да си ги продължа до 12 г.с, когато ще се е оформила по-добре плацентата.
Запазих си час за комбиниран скрининг в 11 г.с в Мбал Надежда. /води се БХС + ранна фетална/ Реших да се доверя на тях, защото имам две раждания там и мисля и третото да бъде при тях.

Последно ме гледаха в 7 г.с, когато се видя и сърдечна дейност. Пуснаха ми и изслядвания - кръв, глюкоза, секрет и урина и всичко е наред.

Притеснява ме, че ми каза да отида чак след месец на ултразвук. Вижда ми се много време. На вас как са ви прегледите по ЖК?

Общи условия

Активация на акаунт