Термин март 2025

• 42 528
  • 807
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте от мен вече в 8ма седмица! Някоя от вас пила ли е Утрогестан? В понеделник бях на преглед и всичко беше наред, обаче вчера следобед имах леко прокървяване. Рано сутринта посетих АГ, която ме убеди, че всичко е наред, но ми изписа Утрогестан и Но-шпа, за всеки случай.
Аз съм на утрогестан и но шпа-първо вагинално,сега през устата заради прокървяване.По колко утрогестан приемаш?

# 61
Момичета 5с. + 4 дни коя седмица се води?
Вече съвсем се обърках. То е ясно, че е завършена пълна пета и започната 6, но примерно референтните стойности от лаборатории, на които са отбелязани коя седмица имат предвид. Започната или завършена?

# 62
Момичета 5с. + 4 дни коя седмица се води?
Вече съвсем се обърках. То е ясно, че е завършена пълна пета и започната 6, но примерно референтните стойности от лаборатории, на които са отбелязани коя седмица имат предвид. Започната или завършена?
Мисля ,че е шеста гестационна, пета лунарна.Може да си изтеглиш Фея или  някое друго приложение за следене на бременност на телефона ще ти бъде по-лесно.

# 63
Ние чухме пулс, отговаря на 7 + 2, следващ преглед след 2 седмици. Мина доста бързо. Насълзиха ми се очите, но за добро или лошо лекарят е малко по-сдържан и с трезва преценка. И така, времето до този преглед ми се стори цяла вечност. Надявам се до другия да мине по-бързо. Продължавам само с фолиева киселина.

Стискам палци при всички ви нещата да са наред Heart

# 64
Здравейте от мен вече в 8ма седмица! Някоя от вас пила ли е Утрогестан? В понеделник бях на преглед и всичко беше наред, обаче вчера следобед имах леко прокървяване. Рано сутринта посетих АГ, която ме убеди, че всичко е наред, но ми изписа Утрогестан и Но-шпа, за всеки случай.

На мен моята АГ ми каза, че при бременност се поставя във влагалището утрогестан! Понеже изпих едно и ми беше супер, супер лошо след това

# 65
  • София

На мен моята АГ ми каза, че при бременност се поставя във влагалището утрогестан! Понеже изпих едно и ми беше супер, супер лошо след това

Първо се пуска кръвен тест прогестерон. Ако е недостатъчен, тогава се изписва прогестеронов медикамент. Ако ти е много лошо от Утрогестан кажи на твоя АГ, има варианти, с които да го замени. Аз се изривах от него и ми намериха друг медикамент, с който бях ок.

Утрогестан не трябва да се изписва на общо основание, и бременност не е причина. Той сгъстява малко кръвта и се изписва само при прогестеронав дефицит.

Има дефицити, при които не може да запълни липсата и е добре да се знае с какво се борите.

# 66

Първо се пуска кръвен тест прогестерон. Ако е недостатъчен, тогава се изписва прогестеронов медикамент. Ако ти е много лошо от Утрогестан кажи на твоя АГ, има варианти, с които да го замени. Аз се изривах от него и ми намериха друг медикамент, с който бях ок.

Утрогестан не трябва да се изписва на общо основание, и бременност не е причина. Той сгъстява малко кръвта и се изписва само при прогестеронав дефицит.

Има дефицити, при които не може да запълни липсата и е добре да се знае с какво се борите.

Спрях го нацяло! Имам само 1 прието хапче, понеже бях получила едно зацапване

# 67

Спрях го нацяло! Имам само 1 прието хапче, понеже бях получила едно зацапване
А защо след като е предписан и е имало зацапване?

# 68
Благодаря Ви за изчерпателните отговори! Първа бременност ми е и съм като в небрано лозе, слушам за всяко нещо, което ми кажат да приемам без да знам за какво иде-реч.
Приемам утрогестан сутрин през устата 2 и вечер във влагалището отново 2. След като разпитах обаче мисля да се консултирам с друг лекар през идната седмица. До момента нямам никакви изследвания, на които да се основава изписването на медикаментите.

П.С Чувствам се отлично. Нямам болки и оплаквания. Зацапването беше мнооого леко ( 1 капка) и еднократно.

# 69
  • Сливен
Здравейте и от мен. Записвам се в темата и живот и здраве да я следим заедно и следващата година. След дълго закъснение, преди два дена си направих тест. Оказа се изненада за нас, но приятна.На 37 години съм.  Имам две деца на 13 и на 5 години. Живот и здраве, по мои изчисления терминът ми се пада на 26.03. Все още не съм ходила на преглед, тъй като сме извън града. Надявам се на 1.08 да има свободни часове при моето АГ,което ми следя и двете бременности, които завършиха успешно и бяха безпроблемни. Надявам се и третата да е така. Мисля позитивно. Все още не бях подготвена психически за това, но Господ си знае работата. Време ни е било. Имах доста професионални планове,  но ще ги отложа. Цял живот ще работя. Пък и си починах достатъчно от предното раждане.
За тези, на които им е за първи път мога да пожелая успех. И винаги мислете позитивно и си представяйте най- хубавото. Няма нищо страшно.

# 70
Здравейте и от мен след положителен тест. В 5с съм и вълнението е голямо. Нямам гадене, но усещам напрежение в гърдите и кръста. Често се будя през нощта от усещане за дискомфорт, подобен на цистит, но пуснах изследвания и всичко е чисто. Болките в кръста са доста чести, особено вечер, напомнят на цикъл. Взимам Утрогеста , аспирин и фраксипарин, предписани от лекарката. Във вторник съм на втори преглед, надявам се всичко да е наред.
Някой друг имал ли е болки в кръста?

# 71
Здравейте, аз съм в 6г.с. и имам този тип болки. Всички казват, че е нормално. Има дни, в които си имам и типичните ПМС, но има и дни, в които нищо не усещам. Стига болките да не са нетърпими и с кървене и зацапване, всичко е нормално!
Успех! Simple Smile
Здравейте и от мен след положителен тест. В 5с съм и вълнението е голямо. Нямам гадене, но усещам напрежение в гърдите и кръста. Често се будя през нощта от усещане за дискомфорт, подобен на цистит, но пуснах изследвания и всичко е чисто. Болките в кръста са доста чести, особено вечер, напомнят на цикъл. Взимам Утрогеста , аспирин и фраксипарин, предписани от лекарката. Във вторник съм на втори преглед, надявам се всичко да е наред.

# 72
  • Сливен
Здравейте, вече си записах час  за първи преглед за 1 август, обаче бях забравила, че месец юли има 31 дена 😁 И ММ ме смъмри, да съм сменила часа. Ама един ден по- късно няма да навреди. Ще издържа още малко. Даже си спомних, че при предната бременност отидох веднага след 2 дена закъснение и тест и нищо не се видя и само бяхме в чуденка има ли бебе, няма ли. Както споменах по- горе, извън града съм и тук направих теста. Нали не отивам късно? Ще съм в 6 с и 1 ден( навършени, или започната 7ма).
Относно симптомите, когато очаквах да ми дойде, имах болки като при цикъл. Около 25-26 юли ужасно напрегнати гърди. Усещам и леки болки в ляво. Но голямо желание за сън още преди деня на датата на цикъла. Подремвам през деня, което не е типично за мен. Сега май се постабилизира.

# 73
Здравейте, вече си записах час  за първи преглед за 1 август, обаче бях забравила, че месец юли има 31 дена 😁 И ММ ме смъмри, да съм сменила часа. Ама един ден по- късно няма да навреди. Ще издържа още малко. Даже си спомних, че при предната бременност отидох веднага след 2 дена закъснение и тест и нищо не се видя и само бяхме в чуденка има ли бебе, няма ли. Както споменах по- горе, извън града съм и тук направих теста. Нали не отивам късно? Ще съм в 6 с и 1 ден( навършени, или започната 7ма).
Относно симптомите, когато очаквах да ми дойде, имах болки като при цикъл. Около 25-26 юли ужасно напрегнати гърди. Усещам и леки болки в ляво. Но голямо желание за сън още преди деня на датата на цикъла. Подремвам през деня, което не е типично за мен. Сега май се постабилизира.

Здравей Simple Smile не ти е късно, моята АГ каза, че след 6та седмица трябва да се ходи, за да е ползотворно ходенето

# 74
  • София
Привет,

и аз съм в отбора на страдащите от болки в кръста. Така съм вече 10 дни. Днес ми беше вторият преглед при АГ, прегледа ме отново, урина обикновена и стерилна са чисти, прегледа бъбреците с външен ехограф, прави ми и тест с потупване и притискане и заключи, че не е проблем с бъбреци или гинекологичен.

Препоръча ми да отида при невролог да ме погледне, или да изчакам и да сложа кинезиотейп.

Здравейте, аз съм в 6г.с. и имам този тип болки. Всички казват, че е нормално. Има дни, в които си имам и типичните ПМС, но има и дни, в които нищо не усещам. Стига болките да не са нетърпими и с кървене и зацапване, всичко е нормално!
Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт