Термин март 2025

• 42 519
  • 807
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, с гаденето се справям, но се притеснявам че не мога да спя почти. Нормално ли е, какво помага при вас?

При мен е точно обратното! Вечна умора и постоянно желание за сън! А имам почти 3 годишен син, който никак не обича да спи 🥴
Уморена съм и ми се спи, но легна ли - почвам да се въртя като пумпал 😂

# 46
В началото бях така преди да разбера, че съм бременна. Спях по малко. От 4ч сутринта вече бях будна.
Но сега ми се възстанови съня. През деня ми се доспива, ама легна ли...не мога да заспя.

# 47
И аз в началото бях така със съня. През деня спях по 1-2 пъти следобед, но кратки дрямки по 15-20 мин. Вечер се събуждах доста често, но пак заспивах.  Ходех и до тоалетната въпреки, че гледах да не пия вода преди лягане. Сега се старая да не заспивам през деня и сънят ми вечер се възстанови, спя си непробудно цяла вечер.

# 48
Момичета, по кое време на деня е най-добре да се приема Фолиевата киселина?

# 49
Simona, не съм сигурна, но повечето май е хубаво до обяд да се приемат, за фолиевата по спомени е хубаво далеч от кафе да се приема.
Аз искам да ви попитам как са ви симптомите? Мен ме притеснява това, че вече не усещам напрежение в гърдите, при някоя друга да е спряло?🍀

# 50
Simona, не съм сигурна, но повечето май е хубаво до обяд да се приемат, за фолиевата по спомени е хубаво далеч от кафе да се приема.
Аз искам да ви попитам как са ви симптомите? Мен ме притеснява това, че вече не усещам напрежение в гърдите, при някоя друга да е спряло?🍀
Аз все още ги усещам леко напрегнати, но не е чак като в началото.

# 51
Здравейте от мен вече в 8ма седмица! Някоя от вас пила ли е Утрогестан? В понеделник бях на преглед и всичко беше наред, обаче вчера следобед имах леко прокървяване. Рано сутринта посетих АГ, която ме убеди, че всичко е наред, но ми изписа Утрогестан и Но-шпа, за всеки случай.

# 52
При мен гърдите са на моменти. Един ден са спокойни, на другия са уголемени и напрегнати. С предните две бременности помня, че по това време бяха много болезнени всекидневно. Дори не можех да стоя без сутиен, защото ме боляха. Сега не е така.
На мен пък цяла седмица се гадеше много. Тази сутрин почти не ми се гади и се чудя да се радвам или да се притеснявам. Иначе вчера бях на втори преглед и видяхме, че има пулс. Бързо мина прегледа, уж всичко е нормално, но нещо не мога да се зарадвам и успокоя още. Лекарката ми заговори за пренатален тест. Следващият ми преглед е след почти 3 седмици и ще ми пускат изследвания.

# 53
При мен гърдите са на моменти. Един ден са спокойни, на другия са уголемени и напрегнати. С предните две бременности помня, че по това време бяха много болезнени всекидневно. Дори не можех да стоя без сутиен, защото ме боляха. Сега не е така.
На мен пък цяла седмица се гадеше много. Тази сутрин почти не ми се гади и се чудя да се радвам или да се притеснявам. Иначе вчера бях на втори преглед и видяхме, че има пулс. Бързо мина прегледа, уж всичко е нормално, но нещо не мога да се зарадвам и успокоя още. Лекарката ми заговори за пренатален тест. Следващият ми преглед е след почти 3 седмици и ще ми пускат изследвания.
Успокой се и мисли позитивно, всичко ще бъде наред ❤️

# 54
На мен много рядко ми се гади, като цяло нямам много симптоми, а съм 8г.с., гърдите най ги усещах...
Raya, аз приемам подобие на Утрогестан-Циклогест, като цяло доста момичета го приемат. Съветвам ви да си спазвате терапията, може да добавите вит ц, желателно е да лежите повече, без вдигане на тежко, без горещи душове и тн.

# 55
При мен гърдите ту са болезнени,напрегнати и надути, ту нищо им няма 🤷‍♀️. Има дни, в които без сутиен е направо болезнено да седя.

Момичета, на мен днес леко ми се позапуши носа. И имам онзи дразнещ прозрачен секрет. На преглед съм чак другия петък.
Пръскам си на Мукоплант Морска вода спрей за нос.
Някои с идеи какво друго да ползвам?  Не съм имала досег с болни, както и контактите с хора съм намалила.
Вит Ц дали мога да приемам?

# 56
Вит Ц може, аз го пия заради кървене обаче. Иначе, ако е само това,  то може би чайове, мед и лимон.

# 57
Не препоръчвам никакви добавки до края на 3-ти месец. Преди седмица и аз се разболях леко, но с кашлица. Смучех билкови бонбони и си правех в една чаша: един изстискан лимон, лъжица мед и малко хладка вода. Правех си го 1-2 пъти на ден и го изпивах цялото. Пиех и по 1 чай от липа, но не много концентриран и не трябва да е много горещ.

Имате ли киселини? При мен има и гадене и киселини Thinking

# 58
Здравейте, Момичета!
Включвам се и аз с положителен резултат. Бременност след инвитро. ЧХГ от вчера на 20- ти ден от трансфера 3980. Изследвала съм го до момента пет пъти и се удвоява средно на 30 часа. По дата от последната менструация съм в 5с. И 1д. Ако смятам датата на пункцията, което се равнява на датата на овулацията съм в 5 с. и 3 дни. Вчера бях на първи преглед и се видя плодно сакче с размер 7.9мм. Притеснението ми е, че не се видя  жълтъчно мехурче. Според АГ- то е доста рано. С какви размери са вашите плодни сакчета и имат ли жълтъчно мехурче?
Благодаря и нека всички стигне до щастливият финал!

# 59
  • София
Привет и от мен, момичета!

И аз се включвам с положителен резултат и кръвен тест от Илинден с 5500 в 5с. 3 дни.

Изпитвам страхотна паника, защото първият ми ехограф беше в 5с. 4д. и АГ видя плоден сак 9.4 мм. Не видя жълто мехурче. Изглеждаш леко притеснена и ми изписа инжекции през ден, за да разберем дали ще порастне.

Бременността е спонтанна, въпреки че 3 години се опитваме за второ детенце, и вече бяхме тръгнали по репродуктивни специалисти.

От събота съм с болки в кръста, това беше и причината да отида спешно на ехограф, мислех че губим бременността. Оказа се, че нямало проблем.

Днес вече не издържах от болка, писах на лекарката, която замества моя АГ (той отсъства до 03.08) и тя ме посъветва да пусна урина. Беше късно за стерилна, пуснах обикновена и излязоха бактерии Sad. Утре ще пусна стерилна, доколкото знам отнема поне 3 дни да излезе резултат, но не си намирам място от притеснение - дали ще издържи човечето докато излязат резултатите, дали ще се намери правилна терапия, и тези бактерии да не му навредят Sad

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 07:09 от Maze_Girl

Общи условия

Активация на акаунт