Термин март 2025

• 44 521
  • 807
  •   2
Отговори
# 180
Ами аз имам две деца, напълно нормални бременности, не съм се спирала , скъсвах се да ходя .Сега с третата, всичко беше наред , тръгнах на море-пътуване, плаж, къпане, влакче..Върнахме се и прокървих, имаше отлепяне на плодното сакче и на легло, така че повече не бих пътувала , дори и да са наред  нещата.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 14:22 от Elinceto00

# 181
Аз също съм след инвитро, след трансфера отидохме на море и там зацапах, беше съвсем в началото. Като се върнах на работа и прокървих вече. А в последствие и направих хематом/кръвоизлив и бях хоспитализирана, сега лежа в нас. Не бих пътувала никога вече при + резултат, поне не и първото тримесечие. Всичките пъти в София тичах веднага до репродуктивния или спешния кабинет и според мен благодарение на бързата реакция съм все още бременна.

# 182
  • Пловдив
Ние утре правим сметка да ходим на море.Не знаем къде, само знаем, че ще е на юг от Бургас.Новото при нас е детето, което е на 2г и не е ходило на море.Изобщо не знам как ще реагира, какво ще правим на плажа 😅 Напълно нова емоция ще е и за трима ни.Не ме притеснява самото пътуване, друсането или каквото и да било.Ем ми се иска да влезна поне веднъж във водата, ем ме е страх от някакви възпаления и чудеса.Ще го мисля на място.Искам да не сме г@з до г@з на плажа, много ми е важно.
За мен повечето неща са някак Божа работа.Особено след този трансфер, толкова ми се пишкаше, че не знам дали и 2 мин стоях легнала на магарето, после в стаята лежах сигурно 5 минути, облякох се, ММ и детето ме чакаха на мол Парадайз на паркинга, докато ги намеря обиколих доста, после газ на колата и си дойдохме в Пловдив.Нищо не спазих като препоръки и пак + тест.
Не се вглъбявам, каквото - такова.

# 183
Здравейте, момичета! Първи ден на последната ми менструация е 6 юни, но АГ каза, че ембрионът отговаря на 7 гс. Това не ме притеснява! Проблемът е там, че имам почти постоянни болки, ту тип менструални, ту опъвания и набождания! В 4 гс получих розово зацапване, което не беше притеснително! В четвъртък получих кафяво зацапване, което в неделя вече беше обилно кървене. В понеделник бях на лекар и всичко било наред! (Тогава вече ми беше спряло кървенето) Кръвотечението е от десният маточен рог, а бебето се намира в легия! АГ ми предписа Дуфастон, Но-Шпа и Фолива киселина! Днес отново имам кървене, което е като менструация! Честно казано, откакто разбрах, че съм бременна  все има нещо за което да се тревожа, ден спокоен нямам! (Свързано с бременноста)
Как бихте постъпили? Изморих се психически вече! Не мога да се зарадвам с пълно сърце, все си мисля, че е въпрос на време да се случи най- лошото! Планираме преглед при лекар с по- добра техника, също така и фетална морфология, но на този етап е рано! Дайте ми съвет!? Чувствам се в безизходица..
Здравейте, момичета. След инвитро съм и съм в 7 г.с. и 1 ден. Аз също бях два пъти на преглед - първия преглед за установяване на вътрематочна бременност, а при вторият се визуализира сърдечна дейност. Ще чуем сърчицето, живот и здраве, на 22 август. Искам да попитам тези, които са след инвитро, пътувате ли? И ако да - на какви разстояния и колко често? Освен това ходите ли на море? Относно симптомите - усещам напрежение в гърдите, напоследък ми се спи повече, гладна съм през два часа и вече започва да ми става леко лошо.
Ние утре правим сметка да ходим на море.Не знаем къде, само знаем, че ще е на юг от Бургас.Новото при нас е детето, което е на 2г и не е ходило на море.Изобщо не знам как ще реагира, какво ще правим на плажа 😅 Напълно нова емоция ще е и за трима ни.Не ме притеснява самото пътуване, друсането или каквото и да било.Ем ми се иска да влезна поне веднъж във водата, ем ме е страх от някакви възпаления и чудеса.Ще го мисля на място.Искам да не сме г@з до г@з на плажа, много ми е важно.
За мен повечето неща са някак Божа работа.Особено след този трансфер, толкова ми се пишкаше, че не знам дали и 2 мин стоях легнала на магарето, после в стаята лежах сигурно 5 минути, облякох се, ММ и детето ме чакаха на мол Парадайз на паркинга, докато ги намеря обиколих доста, после газ на колата и си дойдохме в Пловдив.Нищо не спазих като препоръки и пак + тест.
Не се вглъбявам, каквото - такова.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 09:34 от Ketyyy000

# 184
Здравей, съжалявам, че ти се налага да преминеш през всички тези предизвикателства.

Това, което аз знам и съм чела, е че при необходимост прогестероновият препарат може да се увеличи/замени, да се постави и вагинално за по-добро усвояване, така че аз бих отишла отново на преглед за евентуална корекция в терапията.

Стискам палци всичко да е наред и тревогите ти да престанат.

# 185
Според мен си изследвайте Прогестерон и ТСХ. Ако прогестерона е нисък може да добавите и Утрогестан вагинално!
Успех

Здравейте, момичета! Първи ден на последната ми менструация е 6 юни, но АГ каза, че ембрионът отговаря на 7 гс. Това не ме притеснява! Проблемът е там, че имам почти постоянни болки, ту тип менструални, ту опъвания и набождания! В 4 гс получих розово зацапване, което не беше притеснително! В четвъртък получих кафяво зацапване, което в неделя вече беше обилно кървене. В понеделник бях на лекар и всичко било наред! (Тогава вече ми беше спряло кървенето) Кръвотечението е от десният маточен рог, а бебето се намира в легия! АГ ми предписа Дуфастон, Но-Шпа и Фолива киселина! Днес отново имам кървене, което е като менструация! Честно казано, откакто разбрах, че съм бременна  все има нещо за което да се тревожа, ден спокоен нямам! (Свързано с бременноста)
Как бихте постъпили? Изморих се психически вече! Не мога да се зарадвам с пълно сърце, все си мисля, че е въпрос на време да се случи най- лошото! Планираме преглед при лекар с по- добра техника, също така и фетална морфология, но на този етап е рано! Дайте ми съвет!? Чувствам се в безизходица..

# 186
Здравейте, момичета! Първи ден на последната ми менструация е 6 юни, но АГ каза, че ембрионът отговаря на 7 гс. Това не ме притеснява! Проблемът е там, че имам почти постоянни болки, ту тип менструални, ту опъвания и набождания! В 4 гс получих розово зацапване, което не беше притеснително! В четвъртък получих кафяво зацапване, което в неделя вече беше обилно кървене. В понеделник бях на лекар и всичко било наред! (Тогава вече ми беше спряло кървенето) Кръвотечението е от десният маточен рог, а бебето се намира в легия! АГ ми предписа Дуфастон, Но-Шпа и Фолива киселина! Днес отново имам кървене, което е като менструация! Честно казано, откакто разбрах, че съм бременна  все има нещо за което да се тревожа, ден спокоен нямам! (Свързано с бременноста)
А на какво се дължи това кървене ? Бебето има ли сърдечен ритъм ?

# 187
Elinceto00, Sehy, на какво разстояние пътувахте горе-долу и разрешено ли ви беше от АГ да пътувате?
А знаете ли на какво се дължи отлепянето на плодното сакче - на вибрациите в автомобила, дългия път, дупките по пътя? И другия ми въпрос е за тези, които забременяват по естествен начин отлепянето на плодния сак не е толкова често, колкото след инвитро процедури, на какво се дължи това?

# 188
Аз не мисля, че при мен се дължи на самото пътуване. Визирах, че ако нещо се случи, е добре да има бърза реакция и адекватни доктори наблизо. При инвитро са по-предразположени да, може би от всичките лекарства (аз бях на доста включително и на акард, който май се отразява на лигавицата точно), или от самия трансфер, кое точно е не знам.

# 189
Здравей, съжалявам, че ти се налага да преминеш през всички тези предизвикателства.

Това, което аз знам и съм чела, е че при необходимост прогестероновият препарат може да се увеличи/замени, да се постави и вагинално за по-добро усвояване, така че аз бих отишла отново на преглед за евентуална корекция в терапията.

Стискам палци всичко да е наред и тревогите ти да престанат.

Благодаря! Бъдете здрава и Бог да ви пази! Да! Бебето има пулс! Нямам представа на какво се дължи кървенето! Отговарям тук, понеже не знам как да пиша на всеки отделно! 🤷🏼♀🫶🏻♥
Здравейте, момичета! Първи ден на последната ми менструация е 6 юни, но АГ каза, че ембрионът отговаря на 7 гс. Това не ме притеснява! Проблемът е там, че имам почти постоянни болки, ту тип менструални, ту опъвания и набождания! В 4 гс получих розово зацапване, което не беше притеснително! В четвъртък получих кафяво зацапване, което в неделя вече беше обилно кървене. В понеделник бях на лекар и всичко било наред! (Тогава вече ми беше спряло кървенето) Кръвотечението е от десният маточен рог, а бебето се намира в легия! АГ ми предписа Дуфастон, Но-Шпа и Фолива киселина! Днес отново имам кървене, което е като менструация! Честно казано, откакто разбрах, че съм бременна  все има нещо за което да се тревожа, ден спокоен нямам! (Свързано с бременноста)
А на какво се дължи това кървене ? Бебето има ли сърдечен ритъм ?
Аз не мисля, че при мен се дължи на самото пътуване. Визирах, че ако нещо се случи, е добре да има бърза реакция и адекватни доктори наблизо. При инвитро са по-предразположени да, може би от всичките лекарства (аз бях на доста включително и на акард, който май се отразява на лигавицата точно), или от самия трансфер, кое точно е не знам.

# 190
Elinceto00, Sehy, на какво разстояние пътувахте горе-долу и разрешено ли ви беше от АГ да пътувате?
А знаете ли на какво се дължи отлепянето на плодното сакче - на вибрациите в автомобила, дългия път, дупките по пътя? И другия ми въпрос е за тези, които забременяват по естествен начин отлепянето на плодния сак не е толкова често, колкото след инвитро процедури, на какво се дължи това?
Здравейте.Аз не съм след инвитро.Нормално забременяване-3та бременност.С предишните съм нямала никакви проблеми.Преди да замина всичко беше наред и си имах позволение да пътувам и да ходя на море, да се къпя и т.н .Няма как да се каже кое е причинило самото отлепване , моята аг каза, че и да не бях отишла можеше да се случи, но понеже ми е трета бременност и то през малки периоди, матката е малко или много износена.Отлепянето се случи въпреки приема на утрогестан .Божа работа.При самото пътуване бях отзад при децата и доста ни друсаше, къпах се доста в морето, разстоянието е около 200 и няколко км.

# 191
Здравейте, момичета! Имам два прегледа при АГ в 6 г.с. и в 8 г.с. Лекарката, при която се преглеждам и искам да се следя  всеки момент ще ражда. Каза ми, че след 26 август ще работи на кабинет и ще мога да се проследявам при нея. Препоръча ми още един преглед при друг гинеколог в 10 г.с. Оказа се, че не мога да взема направление, защото не са минали 30 дни от последния ппеглед по здравна каса. А и да можех, после трябва да изчакам още 30 дни, за да взема направление за проследяване, което ще бъде късно. За това остава варианта частен преглед, което не е проблем. Но с оглед на това, че ще ходя при непознат лекар едократно, чудя се, дали да не го пропусна? Следващият преглед ще ми бъде в 12 г.с., когато ще е феталната морфология. До тогава, мога да запазя търпение и да се моля всичко да е наред. Simple Smile

# 192
По повод направленията. Моите прегледи бяха в 5 и 7 г.с., но на частно, защото първият път бързах за преглед и не ми се ходеше за направление, а вторият път личният ми лекар беше в болница. В понеделник ще съм на преглед пак, ще съм в 10 г.с., ще пускаме и изследвания. Какво направление трябва да взема според Вас? За АГ или за проследяване на бременност?

# 193
Моят следящ искаше да вляза в 11 та и да взема вече за женска консултация. Бях 10+3 когато ме регистрира.

# 194
Можеш да си вземеш за преглед. Аз съм в 10 г.с. На мен личната ми каза, че не мога сега да взема направление за проследяване. Така че, не можах нито за преглед, нито за проследяване да взема и за да не си прецаквам направлението за проследяване, което ще е след 2 седмици, реших, че мога да почакам.
По повод направленията. Моите прегледи бяха в 5 и 7 г.с., но на частно, защото първият път бързах за преглед и не ми се ходеше за направление, а вторият път личният ми лекар беше в болница. В понеделник ще съм на преглед пак, ще съм в 10 г.с., ще пускаме и изследвания. Какво направление трябва да взема според Вас? За АГ или за проследяване на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт