Термин март 2025

• 46 427
  • 807
  •   1
Отговори
# 585
Днес пишейки за болки...бях си на рутинен преглед и онази болка, която ви споделих - при рязко ставане, и нещо като пмс, или след повечко вървене...моята лекарка заяви, че това са контракции. Не знам, кое не ми се сви от притеснение.
Изписа ми Магнерот от днес. Аз съм почти в 15г.с., и все си мислех, че тези контракции са дооста по-напред във времето.
Споделям, не за да притеснявам или шашкам някой, а да кажа, че явно не всяка болка е това, което ни се иска. Аз наистина вярвах, че е от растяща матка.

# 586
vikksi, защо не пиеш комбинирани витамини където има фолиева. На мен, АГ ми ги смени от индивидуални в комбинация на Pregnacare и нямам проблем по този начин.

MmeBovari, всяка една болка е от значение. Важното е че всичко е хванато навреме.

# 587
Аз също пия Магнерот в ниска доза от 1 седмица. Мисля че и док спомена, че имам контракции, в моя случай заради зацапването (поне доколкото разбрах задържаната кръв трябва да се "изхвърли" и матката явно така процедира, но не съм много сигурна). Иначе всички описват контракциите като друго усещане (втвърдяване като камък?), аз мисля че при аборта също имах контракции и бяха много по-болезнени, не знам, може би е до случай. Иначе и аз съм почти 15 г.с.
В този ред на мисли, това означава ли, че при цикъл всеки път също имаме контракции? Нали и тогава тази кръв се изхвърля и първите дни боли?

# 588
Пия магнерот от 11г.с. докато вляза във втори триместър Аг каза да го пия 3х2 в комбинация с нош па, сега ми го е намалил на 3х1 и само него пия.

Като цяло аз съм в 14+6г.с и усещам стягане, придърпване, и болки в корема както при менструалните симптоми и къркорещи черва понякога. Гърдите ги чувствам много напрегнати и ме болят доста. Усетих онзи ден някакво пърхане за момент, но за част от секундата, не мога да кажа какво е било, но имам някакви съмнения хаха Grinning Grinning

# 589
Здравейте момичета, виждам, че пишете за пътуване с кола/градски, че могат да доведат до зацапване или болки. В момента обмислям дали да отменя пътуване по работа, което ще включи полет от 2 часа. Ще съм в 16-та седмица тогава. Бях поканена да презентирам на конференция преди повече от 5 месеца и тогава бебчето още не беше планирано. Някой имал ли е пътуване със самолет в тази или предишна бременност? Има ли от какво да се притеснявам? Мисля, че само кацането ме притеснява на този етап, но не знам дали е основателно.

# 590
Аз вчера бях на ранна фетална морфология при д-р Чачева в Надежда. Според докторката ще е момиче, но ми каза да не избързвам за сега да казвам на роднините. Явно не може да го каже на 100%  Иначе, прегледът мина добре. Бебето е добре. Единственото притеснително е, че заради възрастта (43 г.) ще трябва да правя пренатален тест. И сега не мога да реша къде. Проследяващата  АГ ми препоръча да е в генечина лаборатория. Каза ми три имена : Геника, Афродита или Cell genetics
От всичките само първата ми е позната. Някой от вас чувал ли е нещо за другите две?
Здравей, аз съм на 41 правих в Афродита Визион тест една идея по-разширен пакет 1580 лв излезе до седем календарни дни.Направих го в десета и на ранния скрининг ми препоръчаха да го направя, но казах ,че вече го имам и се успокоих.Иначе при самият преглед докторката каза ,че не вижда видима причина за притеснения, но компютърът ни поставя ,заради възрастта, ако ти е притеснено направи го!Имам телефон на Диана от Афродита и на cell Genetics имам приятелка прави, ако не си от София имат представители, който минават по градовете.Успех!

# 591
Здравейте момичета, виждам, че пишете за пътуване с кола/градски, че могат да доведат до зацапване или болки. В момента обмислям дали да отменя пътуване по работа, което ще включи полет от 2 часа. Ще съм в 16-та седмица тогава. Бях поканена да презентирам на конференция преди повече от 5 месеца и тогава бебчето още не беше планирано. Някой имал ли е пътуване със самолет в тази или предишна бременност? Има ли от какво да се притеснявам? Мисля, че само кацането ме притеснява на този етап, но не знам дали е основателно.

Здравей Simple Smile аз имах пътуване със самолет в 10та седмица, сега ще имам след няколко дни отново вече в 14та. Да чукна на дърво с първото нямах никакви проблеми, надявам се и предстоящето да е така. Стига да се чувстваш добре и все още да искаш да ходиш, не виждам причина да отменяш пътуване.

# 592
Здравейте момичета! 🥰
Вчера ми се обадиха с добри новини от пренаталния тест-негативен е за аномалии, очакваме отново момиченце (аз си го знаех 😍). Отново е с 4% фетална фракция, както и предния път и честно да си призная си остава притеснението вси още. Надявам се сега на феталната всички органи да са се развили правилно!
Аз с тази бременност имам болки в гърдите, но и аз кърмих до април тази година и мисля, че и това си оказва влияние.
Понякога имам болки ниско долу, при мен сънливостта и умората все още са на лице. В 11+5 съм.

# 593
Момичета, може ли да споделите мнение за Майчин дом, лекарите при които сте раждали, аз съм насочена задължително там да раждам защото съм с диабет.
Вчера ме изписаха от диабетилогията на същата болница и ми казаха да се консултирам с лекар от 5-я етаж там.
Докато лежам ме пратиха само един път при д-р Хранов, нооо дано не ми се налага пак да ходя при този лекар, ужасно отношение.
Моля, да споделите от предишните опити!

# 594
Момичета, може ли да споделите мнение за Майчин дом, лекарите при които сте раждали, аз съм насочена задължително там да раждам защото съм с диабет.
Вчера ме изписаха от диабетилогията на същата болница и ми казаха да се консултирам с лекар от 5-я етаж там.
Докато лежам ме пратиха само един път при д-р Хранов, нооо дано не ми се налага пак да ходя при този лекар, ужасно отношение.
Здравей. Не съм се включвала още в темата (за средата на април съм, но чета и двете теми паралелно).
Включвам се с препоръка. Аз родих в МД, преди 4 години при доктор Дяволов. Преди това доста постоях на 5ти етаж и посрещнах и изпратих много майчета. Едната от тях беше с диабет и роди при проф. Николов. Той е завеждащ родилно отделение (поне към онзи момент) и е много благ човек. И опитен, което е още по-важно. Не знам, обаче, как да се свържеш с него. Ако не успееш да намериш координати, пиши ми на лични и ще питам.

Лека бременност и раждане то пожелавам. Всичко ще е наред ❤️

# 595

Не препоръчвам д-р Хранов, лежех за задържане в Майчин дом, съответно ми се падна той като наблюдаващ. Шегува се, изглежда позитивен, но е изключително несериозен. Исках да раждам при него, бяхме се разбрали той да води секциото ми. В последствие се наложи спешно секцио, цял ден го чаках така и не дойде. Накрая ме оперира друг лекар.

# 596
Здравейте момичета! 🥰
Вчера ми се обадиха с добри новини от пренаталния тест-негативен е за аномалии, очакваме отново момиченце (аз си го знаех 😍). Отново е с 4% фетална фракция, както и предния път и честно да си призная си остава притеснението вси още. Надявам се сега на феталната всички органи да са се развили правилно!
Аз с тази бременност имам болки в гърдите, но и аз кърмих до април тази година и мисля, че и това си оказва влияние.
Понякога имам болки ниско долу, при мен сънливостта и умората все още са на лице. В 11+5 съм.

BellAaAa, Лелеее така се зарадвах - от вчера влизам да видя имаш ли резултати, защото си пуснахме в 1 ден изследванията 🎊🎊🎊 честито розово 💕

Аз както бях убедена, че вчера ще имам резултат (така ми казаха при даване на пробата), вчера звънях на акушерката и тя вика "оооо, ами сигурно в сряда, те тогава ги качват 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫". Точно тя ми каза преди 7 дни, че ще излезе... доста се разочаровах, че не бях спала предната нощ от притеснение, ноооо си повтарям, че майките трябва да имаме желязно търпение и това е пореден урок 😒
А ти защо се притесняваш от ФМ? Има ли шанс при отлични резултати в пренаталния, там да има нещо притеснително 😬

Moonshine, относно пътуването според мен е много субективно и е добре да говорите с лекаря си - има жени с лека бременност до 8ми месец обикалят света, други от 5та седмица лягаме на легло. Различно е и най-точно ще може да каже лекарят, който Ви следи.

# 597
Честито розовичко, Bella! Bonibon_, стискам палци всичко да е наред и утре като ги качат и ти да се похвалиш 😊
Аз съм в 13+5 днес и от една седмица зърната ми станаха супер чувствителни пак, направо не мога да търпя някакви материи. Имах и изтичане на секрет от едната гърда, съвсем мъничко, казаха че е коластра и просто да внимавам да не ги мачкам и тн.
Мисля, че гаденето ми премина, само от време на време имам някакви киселини, но моят стомах винаги е бил чувствителен.
Миналата седмица бяхме на море и там започнах след душ да се мажа вече с Bio Oil, поръчах си да пробвам и този на Мустела, хвърлила съм поглед и на един на Lierac. Хидратация да има, а то вече ще си покаже кожата по-нататък 🥹
 За полетите - аз си запазих час за преглед преди нашият полет другата седмица за всеки случай.Последно като се видяхме с АГ нямаше проблем, така че ми бяха дали зелена светлина да пътуваме, но с уговорка пак да се видим, като понаближи и самия полет.

# 598
fearless, точно Лирак поръчах прeди малко, че още не съм започнала да ползвам нищо 😄 в момента е на много изгодна цена в Озон - ако си решила да го тестваш.
Скрит текст:

# 599
  • София

Аз родих 2023 при д-р Дяволов и съм много доволна. Също и престоят ми беше добре, не е имало напрежение. Всичко беше наред. Може би е имало една- две санитарки, които малко по- студено говореха, но честно казано аз съм тагова перде, чее все едно ми беше 🤣🤣 отношението, което получих беше добро и отново съм се насочила там.

Иначе и аз мислех за смяна на фолиевата, но ще видим какво ще каже АГ. С първата бременност пиех до 14 седмица. От 6 месец започнах по 6 магнезия на ден заради въпросните контракции, имах си през почти цялата първа бременност леки, но въпросните силни контракции за самото раждане така и не ги усетих и родих буквално за 10 митуки без да знам какво се случва. Нито ми изтекоха води, нито нищо. Та ми е притеснено дали няма пак да се случат нещата на тъгъдък 😃👀 вече не знам какво да очаквам хаха

Общи условия

Активация на акаунт